CREAM AND BISCUITS SEDUCTION!
SO EASY, SO DELICIOUS!
Ok... if you want to lick the spoon, i have to give you all the details...
IT'S SO EASY to make it! If you are in a hurry, you can skip the homemade pastry cream and buy a ready- to-use one... Ok i know!... but like i said; if you are in a hurry! It's a good solution when unexpected guests are knocking on your door!
You will need:
1 pack Digestive biscuits
5 full tablespoon of soft butter
6 tablespoon of icing sugar
1 whipped cream (i use morfat creamy, made of skim milk and vegetable oils)
1 ready to use pastry cream OR homemade pastry cream *
80 gr milk (a bit less or a bit more, depends how you prefer your whipped cream to be)
1 vanilla seed, split lengthwise
some brown sugar and some chocolate olives for styling
a shot of your favorite liquer, i used the original MASTIC LIQUER from CHIOS ISLAND
Method
Put whipped cream in the refrigerator for an hour.
Put your biscuits in a blender and make it like powder. Put butter in a sauce pan, and when it's warm enough pour it into the biscuit powder. Mix well. Lay your buttered biscuit powder in a non stic oven pan or a silicone tart pan. Bake for 10 min. Let it cool.
Use a mixer and beat whipped cream. Add slowly, icing sugar and milk. Add vanilla seed and liquer. Put it back in the refrigerator.
Make the ready to use pastry cream by using the instructions (mix and beat together with some milk), or if you have time make your homemade pastry cream
Let it in the refrigerator for at least 15 min.
If you want to make a layer looking dessert into a wine glass, put your biscuit crust back in the blender and make it powder again.
Make layers, by adding first baked buttered biscuits, then pastry cream, then whipped cream. Use some biscuit powder, brown sugar and chocolate olives for styling. This is heavenly when it's cold enough (after 3-4 hours).
NOTE* you can mix your baked buttered biscuit powder with your favorite syrop. I used marple syrop in some of them and it was also perfect!
**The next day tastes better. The biscuit powder is not that cruchy as one hour after you make the dessert.
*** You can brake your crust into small pieces and make it more rough looking.
ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ... ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!
Αυτό το γλυκάκι είναι πανεύκολο να το φτιάξετε και είναι μια καλή λύση όταν βιάζεστε και περιμένετε κόσμο... Αντί να πάρετε ετοιματζίδικα, φτιάξτε το δικό σας... σχεδόν μόνοι σας!
Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο μπισκότα Digestive
5 κουταλιές της σούπας βιτάμ (φουλαριστές κουταλιές!)
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 morfat creamy (φυτική κρέμα)
Λίγο γάλα, περίπου 80 γρ (λιγότερο ή περισσότερο αναλόγως πόσο σφιχτή η ελαφριά θέλετε τη σαντιγύ)
1 έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής (και 6ΟΟ ml γάλα για να την χτυπήσετε)
1 καρπό βανίλιας΄(το εσωτερικό του) ή 2 βανίλιες απλές
1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ (εγώ χρησιμοποίησα λικέρ μαστίχας)
Λίγη μαύρη ζάχαρη για πασπάλισμα και μερικές σοκολατένιες ελίτσες για ντεκόρ...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την morfat στο ψυγείο για μια ωρίτσα.
Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και πριν κάψει, το περιχύνουμε πάνω στα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή σε βάση σιλικόνης. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε την morfat creamy και σιγα σιγα προσθέτουμε την σαντιγύ, το γάλα (όσο νομίζουμε) το λικέρ και την βανίλια. Τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά και τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Ετοίμαζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες (την χτυπάμε με γάλα δηλαδή) ή φτιάχνουμε την δική μας. Την αφήνουμε για τουλάχιστον ένα τέταρτο στο ψυγείο. Μετά, παίρνουμε κολωνάτα ποτηράκια ή οτι άλλο θέλουμε και τα γεμίζουμε στις αναλογίες που προτιμάμε. Αν θέλετε να το κάνετε σε στρώσεις, απλώς ξανακάνετε τη βάση των μπισκότων σκόνη ξανά (στο μούλτι). Αν θέλετε ένα πιο ''ατημέλητο'' και ακατέργαστο λουκ, σπαστε την κρούστα σε κομματάκια και γεμίστε τα ποτήρια χωρίς κορνέ, με ένα κουτάλι. Στολίστε με τριμμένα μπισκότα, λίγη μαύρη ζάχαρη και μια σοκολατένια ελίτσα!
* Την άλλη μέρα είναι μακράν καλύτερο... Τα μπισκότα έχουν μαλακώσει λίγο και όλα είναι παγωμένα και αφράτα!
** Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε το αγαπημένο σας σιρόπι στα μπισκότα πριν γεμίσετε τα ποτηράκια. Εγώ έκανα μερικά με σιρόπι σφένδαμου και ήταν σουπερ! Αλλά και σκέτα ήταν φοβερά!
Delicoius!!! I have a blog award for u... check it on my blog :)
ReplyDeleteμιαμ μιαμμμμμμμμμμμμ....φαγωθηκε ηδηηηηηηη...:DD
ReplyDeleteyummy.... I have never heard of morfat creamy! Does it have less calories than normal cream? In any case, it sounds indeed easy and fast to make and I try it next time I have guest over. Thanks for sharing (again). Greetings from Singapore Vreni xx
ReplyDeleteIt's a whipped cream with vegetable fat (i don't know if it is the correct definition, but i hope you understand what i am trying to say!!!) so it's a bit helthier, but also rich cream :)
ReplyDeleteΦαντάζομαι θα είναι πεντανόστιμο! Είναι και πολύ εύκολο! Έμεινε καθόλου;-)
ReplyDeleteHe he....! Plaka me kaneis??! Ta katharisame ta potirakia!!! Einai elafry... i toulaxiston den se stoumponei... opote ksereis... exeis tin psevdesthisi oti mporeis na fas afova...!:)
ReplyDeleteΜμμμ ωραία ιδέα! Θα το προσπαθήσω και με τη μια στρώση σε μους μαύρης σοκολάτας ή καφέ θα ταιριάζει υπέροχα με τη μαστίχα
ReplyDelete