Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Wednesday, February 2, 2011

SEDUCTIVE RECIPES FOR VALENTINE'S DAY: CHOCOLATE PUDDING! ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ... ΚΟΛΑΣΜΕΝΟ ΓΛΥΚΟ!

 















































(photo credits: No Recipes)

There is one chef that can inspire you. That makes you go hungry for more. That makes you wanna give him a kiss. That makes you wanna cook him dinner. That makes you think that there are men, who are handsome, clever, talented, kind and most of all... that these men need No Recipes to make you smile. You just look at their work and you smile with comfort! Marc is that kind of chef. A kind, chef. When i saw this photo, i just felt... hopeless. I just NEEDED to dive in this chocolate pudding! BUT... i am on diet as you know... so, i took his permission to repost this photo. If you don't wanna live with guilt, don't make this recipe. You won't go to calories-hell. Otherwise, just go to his AMAZING blog, and... enter foodie's heaven!



Υπάρχει ένας σεφ που με έχει κάνει να παραμιλάω... Μου αρέσουν οι συνταγές του, οι φωτογραφίες του, ο τρόπος που γράφει, η φάτσα του, το μπλόγκ του, το site του... και οι ευαισθησίες του. Έχετε προσέξει στην αριστερή μου μπάρα πάνω πάνω που έχει ένα εικονίδιο BLOG AWAY HUNGER; Μπείτε και δείτε περισσότερα... Όσο για τον Μάρκ... NO RECIPES... και no comments θα συμπλήρωνα εγώ!

Αυτή είναι η συνταγή του Marc για 6-8 άτομα

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
2 κούπες γάλα πλήρες
5  κρόκους
1/3 της κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας κόρν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
141 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια (70% κακάο ή παραπάνω κουβερτούρα αν δε βρούμε με τέτοια περιεκτικότητα)
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος (με μπόλικα λιπαρά...)
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια (το εσωτερικό του καρπού της βανίλιας)

Βάλτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να αχνίζει και βγάζει μικρές φουσκαλίτσες γύρω στις άκρες, απομακρύνετε το σκεύος απο την φωτιά (δε θέλουμε να βράσει). Στο μεταξύ, βάλτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μίξερ και χτυπήστε τα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι σχεδόν να ασπρίσουν (να έχουν ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα, παλ!) για δυο λεπτά σχεδόν. Προσθέστε το κόρν φλάουρ, το κακάο και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε το ζεστό γάλα σιγά σιγά στην ακρούλα, με προσοχή να μην πεταχτεί πάνω μας και καούμε.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα,  βάλτε το σε κατσαρόλα και βάλτε το σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με μια σπάτουλα, μέχρι το μίγμα να γίνει πολύ πηχτό και συμπαγές, ενώ ταυτοχρόνως ''ξύνετε'' τη βάση με τη σπάτουλα να μη σας κολλήσει και να μη σας καεί η πουτίγκα. Απομακρύνετε το σκεύος απο τη φωτιά. Προσθέστε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί (κομμένη σε κομμάτια έτσι;). Τελειώστε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και την βανίλια. Σερβίρεται ζεστή ή αφήστε την να κρυώσει και βάλτε την σε αεροστεγές μπωλ στο ψυγείο.

Τέλειο για του Αγίου Βαλεντίνου;;;;;
(Ρητορική είναι η ερώτηση... μπας και φιλοτιμηθεί ''κανείς'' να μου τη φτιάξει, οπότε δε θα έχω δικαιολογίες για την δίαιτα!!!)

16 comments:

  1. Θα φτιάξω εγώ για σένα και εσύ σε μένα;;;;
    Πραγματικά κολασμένο, ο τίτλος του ταιριάζει γάντι

    ReplyDelete
  2. I'm not the type to blush, but my cheeks feel a little warm right now. Thanks, and I'm glad to hear you like my blog:-)

    ReplyDelete
  3. I have made this pudding for years for my family (also the vanilla version) but have never put the extra butter and cream in. Will have to give that a try.
    How are you doing? Are you well?
    Love
    Vreni x

    ReplyDelete
  4. Τι μου κάνεις πρωί πρωί. Εγώ όσο και να πετάω υπονοούμενα κανένας στο σπίτι μου δεν θα μου την φτιάξει με τίποτα. Αν δεν ανασκουμπωθώ εγώ θα πεθάνω περιμένοντας. Τέλεια πουτίγκα!

    ReplyDelete
  5. Συγγνώμην αλλά γιατί θέλεις να μας κάνεις να αμαρτήσουμε!!
    Καλημέρα!!!

    ReplyDelete
  6. Σο-κολασμένο!!!!
    Η αποθέωση της σοκολάτας, έχω και μιαν εξάρτηση από αυτήν... αχ βαχ!
    Φιλάκια, καλημέρα!

    ReplyDelete
  7. Mmmmm.....!!!!! ΤΕΛΕΙΟ!!
    ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!

    ReplyDelete
  8. Κάτι τέτοιες ώρες και με τέτοιες εικόνες σκέφτομαι να αλλάξω τύπο, να αρχίσω να ντύνομαι με κελεμπίες και να σπάσω ζυγαριές ...

    ReplyDelete
  9. Μόνο τέλειο???
    Κολασμένο γλυκάκι, ότι πρέπει για του Αγ.Βαλεντίνου!!!

    ReplyDelete
  10. θεϊκό γλυκό!!

    καλημέρα :)

    ReplyDelete
  11. Ναι ο Mark είναι φοβερός. Τον έμαθα από το Foodbuzz και να σου πω στην αρχή νόμιζα πως είναι γυναίκα από τον τρόπο που γράφει! Κρίμα που δεν κέρδισε στο διαγωνισμό. Σε έχει πιάσει φρενίτιδα με τον Άγιο Βαλεντίνο πάντως... :-)

    ReplyDelete
  12. Αμαρτία ξεαμαρτία, σε τέτοια σοκόλαση δεν λέμε ποτέ όχι.
    Καλημέρα!!!!

    ReplyDelete
  13. @foodjunkie
    fantasou kai na mou arese i giorti!!! Einai eukairia gia mena psaxnontas thematika na brisko diafora (kyrios oti exei na kanei me diakosmisi klp)pou diaforetika de tha empaina ston kopo na ta do. Kai ego sto foodbuzz ton gnorisa. Poly glykos, kai ontos krima pou den kerdise... next time!


    @Vita
    ta ''rixta'' einai o tomeas mou. Eimai o anthropos sou gia na pame gia psonia!!!

    ReplyDelete
  14. Fantastic picture! Delicious! I would love to taste this pudding now!

    ReplyDelete
  15. mmmmm τέλεια συνταγή... ό,τι πρέπει για το ΣΚ.
    Ερώτηση: όταν λες 2 κουταλάκια του γλυκου βανίλια, εννοείς (καθώς δεν έχω original) 2 dispencer (τα κλασσικά με το κόκκινο καπάκι)?
    Ευχαριστώωωωωω

    ReplyDelete
  16. Ναι Βασιλικη μου! Βάλε 2 απο τις κλασσικες ''μεριδες'' στο ασπρο πλαστικο με το κοκκινο καπακι. Αλλά αν βρεις κανονικα στικς βανιλιας (εχει στα μεγαλα σουπερ μαρκετ), παρε και με ενα μαχαιρι βγάλε το εσωτερικό τους... ξερεις ναι?

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails