(photo credits: No Recipes)
There is one chef that can inspire you. That makes you go hungry for more. That makes you wanna give him a kiss. That makes you wanna cook him dinner. That makes you think that there are men, who are handsome, clever, talented, kind and most of all... that these men need No Recipes to make you smile. You just look at their work and you smile with comfort! Marc is that kind of chef. A kind, chef. When i saw this photo, i just felt... hopeless. I just NEEDED to dive in this chocolate pudding! BUT... i am on diet as you know... so, i took his permission to repost this photo. If you don't wanna live with guilt, don't make this recipe. You won't go to calories-hell. Otherwise, just go to his AMAZING blog, and... enter foodie's heaven!
Υπάρχει ένας σεφ που με έχει κάνει να παραμιλάω... Μου αρέσουν οι συνταγές του, οι φωτογραφίες του, ο τρόπος που γράφει, η φάτσα του, το μπλόγκ του, το site του... και οι ευαισθησίες του. Έχετε προσέξει στην αριστερή μου μπάρα πάνω πάνω που έχει ένα εικονίδιο BLOG AWAY HUNGER; Μπείτε και δείτε περισσότερα... Όσο για τον Μάρκ... NO RECIPES... και no comments θα συμπλήρωνα εγώ!
Αυτή είναι η συνταγή του Marc για 6-8 άτομα
ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
2 κούπες γάλα πλήρες
5 κρόκους
1/3 της κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας κόρν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
141 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια (70% κακάο ή παραπάνω κουβερτούρα αν δε βρούμε με τέτοια περιεκτικότητα)
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος (με μπόλικα λιπαρά...)
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια (το εσωτερικό του καρπού της βανίλιας)
Βάλτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να αχνίζει και βγάζει μικρές φουσκαλίτσες γύρω στις άκρες, απομακρύνετε το σκεύος απο την φωτιά (δε θέλουμε να βράσει). Στο μεταξύ, βάλτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε μίξερ και χτυπήστε τα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι σχεδόν να ασπρίσουν (να έχουν ένα ελαφρύ κίτρινο χρώμα, παλ!) για δυο λεπτά σχεδόν. Προσθέστε το κόρν φλάουρ, το κακάο και ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε το ζεστό γάλα σιγά σιγά στην ακρούλα, με προσοχή να μην πεταχτεί πάνω μας και καούμε.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, βάλτε το σε κατσαρόλα και βάλτε το σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με μια σπάτουλα, μέχρι το μίγμα να γίνει πολύ πηχτό και συμπαγές, ενώ ταυτοχρόνως ''ξύνετε'' τη βάση με τη σπάτουλα να μη σας κολλήσει και να μη σας καεί η πουτίγκα. Απομακρύνετε το σκεύος απο τη φωτιά. Προσθέστε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί (κομμένη σε κομμάτια έτσι;). Τελειώστε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και την βανίλια. Σερβίρεται ζεστή ή αφήστε την να κρυώσει και βάλτε την σε αεροστεγές μπωλ στο ψυγείο.
Τέλειο για του Αγίου Βαλεντίνου;;;;;
(Ρητορική είναι η ερώτηση... μπας και φιλοτιμηθεί ''κανείς'' να μου τη φτιάξει, οπότε δε θα έχω δικαιολογίες για την δίαιτα!!!)
Θα φτιάξω εγώ για σένα και εσύ σε μένα;;;;
ReplyDeleteΠραγματικά κολασμένο, ο τίτλος του ταιριάζει γάντι
I'm not the type to blush, but my cheeks feel a little warm right now. Thanks, and I'm glad to hear you like my blog:-)
ReplyDeleteI have made this pudding for years for my family (also the vanilla version) but have never put the extra butter and cream in. Will have to give that a try.
ReplyDeleteHow are you doing? Are you well?
Love
Vreni x
Τι μου κάνεις πρωί πρωί. Εγώ όσο και να πετάω υπονοούμενα κανένας στο σπίτι μου δεν θα μου την φτιάξει με τίποτα. Αν δεν ανασκουμπωθώ εγώ θα πεθάνω περιμένοντας. Τέλεια πουτίγκα!
ReplyDeleteΣυγγνώμην αλλά γιατί θέλεις να μας κάνεις να αμαρτήσουμε!!
ReplyDeleteΚαλημέρα!!!
Σο-κολασμένο!!!!
ReplyDeleteΗ αποθέωση της σοκολάτας, έχω και μιαν εξάρτηση από αυτήν... αχ βαχ!
Φιλάκια, καλημέρα!
Mmmmm.....!!!!! ΤΕΛΕΙΟ!!
ReplyDeleteΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΛΥΚΟ!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!
Κάτι τέτοιες ώρες και με τέτοιες εικόνες σκέφτομαι να αλλάξω τύπο, να αρχίσω να ντύνομαι με κελεμπίες και να σπάσω ζυγαριές ...
ReplyDeleteΜόνο τέλειο???
ReplyDeleteΚολασμένο γλυκάκι, ότι πρέπει για του Αγ.Βαλεντίνου!!!
θεϊκό γλυκό!!
ReplyDeleteκαλημέρα :)
Ναι ο Mark είναι φοβερός. Τον έμαθα από το Foodbuzz και να σου πω στην αρχή νόμιζα πως είναι γυναίκα από τον τρόπο που γράφει! Κρίμα που δεν κέρδισε στο διαγωνισμό. Σε έχει πιάσει φρενίτιδα με τον Άγιο Βαλεντίνο πάντως... :-)
ReplyDeleteΑμαρτία ξεαμαρτία, σε τέτοια σοκόλαση δεν λέμε ποτέ όχι.
ReplyDeleteΚαλημέρα!!!!
@foodjunkie
ReplyDeletefantasou kai na mou arese i giorti!!! Einai eukairia gia mena psaxnontas thematika na brisko diafora (kyrios oti exei na kanei me diakosmisi klp)pou diaforetika de tha empaina ston kopo na ta do. Kai ego sto foodbuzz ton gnorisa. Poly glykos, kai ontos krima pou den kerdise... next time!
@Vita
ta ''rixta'' einai o tomeas mou. Eimai o anthropos sou gia na pame gia psonia!!!
Fantastic picture! Delicious! I would love to taste this pudding now!
ReplyDeletemmmmm τέλεια συνταγή... ό,τι πρέπει για το ΣΚ.
ReplyDeleteΕρώτηση: όταν λες 2 κουταλάκια του γλυκου βανίλια, εννοείς (καθώς δεν έχω original) 2 dispencer (τα κλασσικά με το κόκκινο καπάκι)?
Ευχαριστώωωωωω
Ναι Βασιλικη μου! Βάλε 2 απο τις κλασσικες ''μεριδες'' στο ασπρο πλαστικο με το κοκκινο καπακι. Αλλά αν βρεις κανονικα στικς βανιλιας (εχει στα μεγαλα σουπερ μαρκετ), παρε και με ενα μαχαιρι βγάλε το εσωτερικό τους... ξερεις ναι?
ReplyDelete