Here is the second seductive recipe by one of Masterchef TV show contestants!
Υπάρχει κάποια συνταγή που δε σου πετυχαίνει με τίποτα;
Το προφιτερολ διότι περιέχει ''σου'' και τα σουδάκια δεν είναι απο τα πράγματα που κατέχω...
Ήσουν πάντα τόσο ερωτευμένος με τη μαγειρική ;
Η μαγειρική είναι στο αίμα μου, δεδομένου οτι και οι γιαγιάδες μου ήταν επαγγέλματίες μαγείρισσες σε διάφορα αρχοντικά της Αθήνας. Μεγάλωσα δίπλα τους και μέσα στις κουζίνες και σιγά σιγά... μυήθηκα!
Τι πιστεύεις ότι είναι πιο σημαντικό, να είναι σωστά μαγειρεμένο κάτι ή νόστιμο;
Το να είναι σωστά μαγειρέμενο καθορίζεται απο όταν η νοστιμιά απλώς δεν μπορεί να φτάσει σε μεγαλύτερο επίπεδο.
Τι πιστεύεις ότι μένει σε κάποιον που δοκιμάζει ένα πιάτο σου; Η τεχνική σου, η φαντασία σου, η νοστιμιά του ή η εμφάνισή του;
Προσπαθώ στο κάθε πιάτο να βάζω τα συναισθήματα εκείνης της στιγμής και γι΄αυτό για μένα είναι απαραίτητο να δουλεύω σε ένα χαλαρό με χαβαλέ περιβάλλον. Κοιτάω πως μπορώ να το απογειώσω με την φαντασία μου. Απο εκει και ύστερα εύχομαι να εισπράττει το καλύτερο αυτός που το δοκιμάζει.
Ήσουν πάντα τόσο ερωτευμένος με τη μαγειρική ;
Η μαγειρική είναι στο αίμα μου, δεδομένου οτι και οι γιαγιάδες μου ήταν επαγγέλματίες μαγείρισσες σε διάφορα αρχοντικά της Αθήνας. Μεγάλωσα δίπλα τους και μέσα στις κουζίνες και σιγά σιγά... μυήθηκα!
Τι πιστεύεις ότι είναι πιο σημαντικό, να είναι σωστά μαγειρεμένο κάτι ή νόστιμο;
Το να είναι σωστά μαγειρέμενο καθορίζεται απο όταν η νοστιμιά απλώς δεν μπορεί να φτάσει σε μεγαλύτερο επίπεδο.
Τι πιστεύεις ότι μένει σε κάποιον που δοκιμάζει ένα πιάτο σου; Η τεχνική σου, η φαντασία σου, η νοστιμιά του ή η εμφάνισή του;
Προσπαθώ στο κάθε πιάτο να βάζω τα συναισθήματα εκείνης της στιγμής και γι΄αυτό για μένα είναι απαραίτητο να δουλεύω σε ένα χαλαρό με χαβαλέ περιβάλλον. Κοιτάω πως μπορώ να το απογειώσω με την φαντασία μου. Απο εκει και ύστερα εύχομαι να εισπράττει το καλύτερο αυτός που το δοκιμάζει.
Πιστεύεις στην τύχη;
Αρκετά!
Πως περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο (αν έχεις) όταν δεν ασχολείσαι με τη μαγειρική;
Πάλι με την μαγειρική. Ιδίως όταν έχω ελεύθερο χρόνο...
Σε τι θεωρείς τον εαυτό σου εξπέρ;
Στο να καλοπερνάω!!
Τι αγαπάς και τι δεν αντέχεις στους ανθρώπους;
Αγαπάω τα πάντα, αλλά μισώ όταν υπάρχει αλαζονία, απληστεία, ανειλικρίνεια και τεμπελιά!!
Συγχωρείς εύκολα;
Δυστυχώς έχω συγχωρέσει αρκετά και αρκετούς στη ζωή μου, οπότε πια μου είναι αρκετά δύσκολο να συγχωρέσω κάτι σοβαρό. Αλλά πάντα μα πάντα αγνοώ τα μηδαμηνά πταίσματα άγνοιας.
Θα έμπαινες στον κόπο να μαγειρέψεις ένα ωραίο και δύσκολο πιάτο μόνο για σένα; Όχι για να δοκιμάσεις την συνταγή, αλλά για να σου κάνεις το τραπέζι!
Συνηθισμένο φαινόμενο!!! Ιδίως όταν κάνω κάτι αρκετά περίεργο, γιατί κανείς δεν τολμά να το δοκιμάσει!
Σε ποια χώρα από αυτές που έχεις ταξιδέψει έφαγες το πιο απίστευτο πιάτο;
Παραδόξως απο τα καλύτερα φαγητά που έχω δοκιμάσει ήταν εγχώρια.. Δε θα ξεχάσω στην λίμνη Λάδωνα, έφαγα ένα απο τα καλύτερα πιάτα! Φασολάκια γιαχνί με γίδινο τυρί και φρεσκοψημμένο ψωμί στα ξύλα! Απογείωση!
Θα μοιραστείς μαζί μας μια μαγειρική συμβουλή που να πιστεύεις ότι θα είναι πολύ χρήσιμη για την κάθε απλή μαγείρισσα;
Καθαριότητα και συνέπεια!!!
Θα μας προτείνεις την απόλυτα ερωτική συνταγή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;
Αρκετά!
Πως περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο (αν έχεις) όταν δεν ασχολείσαι με τη μαγειρική;
Πάλι με την μαγειρική. Ιδίως όταν έχω ελεύθερο χρόνο...
Σε τι θεωρείς τον εαυτό σου εξπέρ;
Στο να καλοπερνάω!!
Τι αγαπάς και τι δεν αντέχεις στους ανθρώπους;
Αγαπάω τα πάντα, αλλά μισώ όταν υπάρχει αλαζονία, απληστεία, ανειλικρίνεια και τεμπελιά!!
Συγχωρείς εύκολα;
Δυστυχώς έχω συγχωρέσει αρκετά και αρκετούς στη ζωή μου, οπότε πια μου είναι αρκετά δύσκολο να συγχωρέσω κάτι σοβαρό. Αλλά πάντα μα πάντα αγνοώ τα μηδαμηνά πταίσματα άγνοιας.
Θα έμπαινες στον κόπο να μαγειρέψεις ένα ωραίο και δύσκολο πιάτο μόνο για σένα; Όχι για να δοκιμάσεις την συνταγή, αλλά για να σου κάνεις το τραπέζι!
Συνηθισμένο φαινόμενο!!! Ιδίως όταν κάνω κάτι αρκετά περίεργο, γιατί κανείς δεν τολμά να το δοκιμάσει!
Σε ποια χώρα από αυτές που έχεις ταξιδέψει έφαγες το πιο απίστευτο πιάτο;
Παραδόξως απο τα καλύτερα φαγητά που έχω δοκιμάσει ήταν εγχώρια.. Δε θα ξεχάσω στην λίμνη Λάδωνα, έφαγα ένα απο τα καλύτερα πιάτα! Φασολάκια γιαχνί με γίδινο τυρί και φρεσκοψημμένο ψωμί στα ξύλα! Απογείωση!
Θα μοιραστείς μαζί μας μια μαγειρική συμβουλή που να πιστεύεις ότι θα είναι πολύ χρήσιμη για την κάθε απλή μαγείρισσα;
Καθαριότητα και συνέπεια!!!
Θα μας προτείνεις την απόλυτα ερωτική συνταγή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;
Βαυαρέζικο αλλιώς...
Τέλος, πες μας κάτι για σένα που αγνοούμε…
Πολύ περίεργη ερώτηση...!!!
Is there a recipe that never works for you?
Ι guess profiterole!
Were you always in love with cooking?
Yes ever since i remember... i grew up in an environment that everyone was cooking!
What is most important: A correct way of cooking a dish or a tasty dish no matter how you cooked it?
As long as you succeed to have a meal as tasty as it gets... then it's perfectly cooked!
What do you think someone would remember most after eating one of your meals? Your technique, your imagination, the taste or the presentation of your dish?
I don't really know... i express myself through cooking. So... it depends.
Do you believe in luck?
Yes, in a way.
How do you spend your personal time when you don't cook?
Believe it or not... by cooking.
Are you expert in anything?
I now how to appreciate the small pleasures in life...
What do you love and what do you hate about people?
I love everything, i hate lies, greed, and laziness.
Do you forgive easily?
NOT so much as i used too... But if it's not a big deal, yes of course.
Would you cook a whole meal just for you? Not to test one recipe, but just to make a small feast for you?
I do it everyday! Especially when i make something weired and no one dares to taste it!
In which country you have travelled to did you have the most amazing dish?
Here, in Greece. It was a simple traditional Greek dish. Amazing though.
Would you share a tip that you think is useful for every cook?
Clean kitchen!
Valentine's Day is on the way! Will you give us a recipe that you believe is one of the most seductive?
Bavarian delicious.
And finally... tell us something about yourself that we don't already know!
This question is really difficult!
BAVARIAN DELICIOUS
Ingredients
1 Pork shank
2 red onions, roughly chopped
some celery, cut
1 bottle of beer (maybe a bit more to cover the pork)(Paulaner)
1 tbls juniper berries
1 tbls cilantro
1 tbls peppercorn
Dijon mustard enough to cover the pork
Method
Mix onions with celery. Pour them in the dutch oven pot, add the cilantro, the juniper berries, the peppercorns and mix well. Put pork over them and cover the pork with mustard. Add the beer (it must cover the pork). Let it rest in the refrigerator for 24 hours (covered).
Bake the pork in a preheated oven for 5-5:30 hours at 130 C degrees. Let it cool in it's own juices. Take it off, put it in a large plate. Take the juices with all the ingredients, and boil for half an hour. While it boils, use a hand masher and mash all the ingredients. Then strain through a sieve to succeed a good texture. Take it off the heat. Add some corn flour(2 teaspoons) to make a thick sauce (gravy). Serve while it is still hot with some gravy on top and a good salad (lettuce would be perfect).
Τέλος, πες μας κάτι για σένα που αγνοούμε…
Πολύ περίεργη ερώτηση...!!!
ΒΑΥΑΡΕΖΙΚΟ ΚΟΤΣΙ αλλιώς από τον Γιάννο Παναγόπουλο
Υλικά
1 χοιρινό Κότσι
2 κρεμμύδια ξερά, χοντροκομμένα
1 ματσάκι σέλινο
1 μπουκάλι μπύρα (ίσως και λίγο παρά πάνω για να σκεπάσει το κότσι)(Paulaner)
1 κ.σ. κεδροκούκουτσα
1 κ.σ. κόλιανδρο
1 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
Μουστάρδα Dijon δυνατή, αρκετή για να καλύψετε το κότσι και να κάνει κρούστα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σέλινο. Τα ρίχνουμε στην γάστρα και προσθέτουμε τα κεδροκούκουτσα το κόλιανδρο, τα πιπέρια και τα ανακατεύουμε. Ακουμπάμε απο πάνω το κότσι και το αλείφουμε με μια χοντρή στρώση μουστάρδας. Προσθέτουμε τη μπύρα. Το αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο (σκεπασμένο).
Μετά το βγάζουμε και το ψήνουμε για 5-5:30 ώρες στους 130 βαθμούς. Το αφήνουμε να κρυώσει στο ζουμί του. Το βάζουμε σε μια πιατέλα και κόβουμε σε μερίδες. Παίρνουμε το ζουμί με όλα τα υλικά μέσα, και το βράζουμε για μισή ώρα. Όση ώρα βράζει το πολτοποιούμε με ένα μπιμπερ χειρός (η το βράζουμε, το σουρώνουμε, περνάμε τα υλικά στο μπίμπερ, μετά απο σίτα και πάλι μέσα στο ζουμί). Δένουμε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ. Σερβίρουμε ζεστό με λίγη σάλτσα απο πάνω και συνοδεία μιας καλής μπύρας.
Is there a recipe that never works for you?
Ι guess profiterole!
Were you always in love with cooking?
Yes ever since i remember... i grew up in an environment that everyone was cooking!
What is most important: A correct way of cooking a dish or a tasty dish no matter how you cooked it?
As long as you succeed to have a meal as tasty as it gets... then it's perfectly cooked!
What do you think someone would remember most after eating one of your meals? Your technique, your imagination, the taste or the presentation of your dish?
I don't really know... i express myself through cooking. So... it depends.
Do you believe in luck?
Yes, in a way.
How do you spend your personal time when you don't cook?
Believe it or not... by cooking.
Are you expert in anything?
I now how to appreciate the small pleasures in life...
What do you love and what do you hate about people?
I love everything, i hate lies, greed, and laziness.
Do you forgive easily?
NOT so much as i used too... But if it's not a big deal, yes of course.
Would you cook a whole meal just for you? Not to test one recipe, but just to make a small feast for you?
I do it everyday! Especially when i make something weired and no one dares to taste it!
In which country you have travelled to did you have the most amazing dish?
Here, in Greece. It was a simple traditional Greek dish. Amazing though.
Would you share a tip that you think is useful for every cook?
Clean kitchen!
Valentine's Day is on the way! Will you give us a recipe that you believe is one of the most seductive?
Bavarian delicious.
And finally... tell us something about yourself that we don't already know!
This question is really difficult!
BAVARIAN DELICIOUS
by Yannos Panagopoulos
Ingredients
1 Pork shank
2 red onions, roughly chopped
some celery, cut
1 bottle of beer (maybe a bit more to cover the pork)(Paulaner)
1 tbls juniper berries
1 tbls cilantro
1 tbls peppercorn
Dijon mustard enough to cover the pork
Method
Mix onions with celery. Pour them in the dutch oven pot, add the cilantro, the juniper berries, the peppercorns and mix well. Put pork over them and cover the pork with mustard. Add the beer (it must cover the pork). Let it rest in the refrigerator for 24 hours (covered).
Bake the pork in a preheated oven for 5-5:30 hours at 130 C degrees. Let it cool in it's own juices. Take it off, put it in a large plate. Take the juices with all the ingredients, and boil for half an hour. While it boils, use a hand masher and mash all the ingredients. Then strain through a sieve to succeed a good texture. Take it off the heat. Add some corn flour(2 teaspoons) to make a thick sauce (gravy). Serve while it is still hot with some gravy on top and a good salad (lettuce would be perfect).
ΠΩ ΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ
ReplyDeleteΕΧΩ ΚΟΤΣΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ!!!!!!
ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!!!!!!!
ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑ!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
good interview. Thank you for the recipe!
ReplyDeleteπολύ ωραία η συνέντευξη... κ το κότσι πεντανόστιμο κ λαχταριστό!!!
ReplyDeleteΚαλή συνέντευξη , λαχταριστή συνταγή, για μια φορά ακόμα είπα ναι είναι το πιο καλό παιδί στην ομάδα των διαγωνιζομένων.Γιάννο, περιμένω να σε δω πολύ ψηλά.
ReplyDeleteγοητευμενη... απο τους πιο ωραιους αντρες που εχω δει...
ReplyDelete