Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Monday, February 7, 2011

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ MASTERCHEF ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΟΔΗΜΟ! SEDUCTIVE RECIPES BY MASTERCHEFS




Yannis Bourodimos! The most happy. The most friendly. The most cool of the contestants. A Masterchef that cooks with his heart, shares the most seductive idea for Valentine's Day... or should i say Valentine's Night ;)!

Γιάννης Μπουροδήμος. Ο χαμογελαστός, ο γλυκός, ο τρυφερός, ο πιο κουλ από όλους, ο πιο ρομαντικός, ο λιγότερο φιλόδοξος και μεταξύ άλλων και...food blogger ! Του έκανα πάνω κάτω τις ίδιες ερωτήσεις με όλους. Μου απάντησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Μία όμως απάντηση, με έστειλε αδιάβαστη...!


Ζεις στην Αθήνα και έχεις σπουδάσει Γεωπονία. Τα ήθελες και τα δυο;
Μεγάλωσα στο μικρό σπίτι στο λιβάδι, ένα σπίτι μέσα σε ένα μεγάλο πάρκο στην Αθήνα και έτσι ήμουν αλλά και δεν ήμουν στην πόλη. Παντού γύρω δέντρα και εξερευνήσεις με τα ποδήλατα σε ξέφωτα μαγικά που άλλοτε τα χάναμε και άλλοτε τα βρίσκαμε. Η γεωπονία ήταν φυσικό και επόμενο…


Υπάρχει κάποια συνταγή που δε σου πετυχαίνει με τίποτα;
Ναι, αυτή που δεν τη διαβάζω καλά μέχρι τέλους!


Ήσουν πάντα η ψυχή της παρέας;
Ναι… Είναι άλλωστε ένας τρόπος να γίνεσαι αποδεκτός. Να ξέρεις πάντοτε τα τελευταία ανέκδοτα και όταν τελείωναν αυτά να έχεις να πεις από τον εαυτό και τη ζωή σου απόθεμα ιστοριών.


Τι πιστεύεις ότι είναι πιο σημαντικό, να είναι σωστά μαγειρεμένο κάτι ή νόστιμο;
Αν είναι κάτι σωστά μαγειρεμένο συνήθως μέσα από αυτό βγαίνουν όλα τα χαρακτηριστικά της πρώτης ύλης και ακόμα και αν αυτή δεν είναι νόστιμη για τη δική σου παλέτα, τουλάχιστον σου δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι να έχεις.


Τι πιστεύεις ότι μένει σε κάποιον που δοκιμάζει ένα πιάτο σου; Η τεχνική σου, η φαντασία σου, η νοστιμιά του ή η εμφάνισή του;
Η ιστορία πίσω από το πιάτο και ίσως και η φαντασία μου


Πότε και γιατί ασχολήθηκες με την μπλογκόσφαιρα;
Η ανθρώπινη επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για μένα. Μέσα από το μπλογκ γίνεσαι μέλος μιας κοινότητας με ενδιαφέροντα κοινά, μιας φυλής δηλαδή… Και ως γνωστόν οι φυλές και οι κοινότητες είναι αυτά που μας δένουν.


Πιστεύεις στην τύχη;
Μόνο στην τύχη..


Πως περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο (αν έχεις) όταν δεν ασχολείσαι με τη μαγειρική;
Φωτογραφίζω, ταξιδεύω και διαβάζω… Έχω μεγάλη μούρλα με τη φωτογραφία και τα ταξίδια και τον συνδιασμό τους..


Σε τι θεωρείς τον εαυτό σου εξπέρ;
Σε τίποτε… είμαι ερασιτέχνης σε όλα :-) Παθιασμένος ερασιτέχνης όμως.


Τι αγαπάς και τι δεν αντέχεις στους ανθρώπους;
Δεν αντέχω εύκολα την βλακεία.. Αγαπώ τα καθαρά μάτια σε μερικούς ανθρώπους.


Συγχωρείς εύκολα;
Ναι, δυστυχώς


Θα έμπαινες στον κόπο να μαγειρέψεις ένα ωραίο και δύσκολο πιάτο μόνο για σένα; Όχι για να δοκιμάσεις την συνταγή, αλλά για να σου κάνεις το τραπέζι!
Όχι.. μαγειρεύω για τους άλλους. Για μένα αρκεί ωραίο ψωμί και τυρί :-)


Σε ποια χώρα από αυτές που έχεις ταξιδέψει έφαγες το πιο απίστευτο πιάτο;
Απίστευτα ωραίο πιάτο έφαγα στο Βιετνάμ… Γέμισε αρώματα το στόμα μου. Απίστευτο όμως με την πλήρη έννοια του όρου έφαγα στην Κίνα. Ένα ολόκληρο βάτραχο παϊδάκια… Προσπάθησα τουλάχιστον να το φάω. Για να μην γίνω και ρεζίλι. Απίστευτη ιστορία.


Θα μοιραστείς μαζί μας μια μαγειρική συμβουλή που να πιστεύεις ότι θα είναι πολύ χρήσιμη για την κάθε απλή μαγείρισσα;
Ναι… Να διαβάζει ολόκληρη τη συνταγή καλά πριν ξεκινήσει να μαγειρεύει, να την κατανοεί και να ετοιμάζει τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει από πριν. Δεν είναι εύκολο να ανοίγεις ντουλάπια με χέρια γεμάτα ζυμάρια :-)


Θα μας προτείνεις την απόλυτα ερωτική συνταγή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Είναι πολύ απλή.. παίρνουμε σαντιγύ σε δοχείο υπό πίεση στο ένα χέρι. Από το άλλο χέρι παίρνουμε τον καλό μας ή την καλή μας και πηγαίνουμε στην κρεββατοκάμαρα, το σαλόνι, το ασανσέρ ή όπου αλλού θέλουμε. Η συνέχεια στη φαντασία του κάθε μάγειρα ή μαγείρισσας. Την ημέρα αυτή δεν την περνάμε μαγειρεύοντας στην κουζίνα.


Τέλος, πες μας κάτι για σένα που αγνοούμε…
Υπήρξε εποχή που έφευγα από Αθήνα Παρασκευή μεσημέρι για Νέα Υόρκη και επέστρεφα Αθήνα Δευτέρα πρωί μια φορά το μήνα γιατί είχα μια σχέση εκεί που με περίμενε. 



You live in Athens and you have studied  Agriculture. Did you choose both of them?
I grew up in a small house next to a big park. So i felt a little bit like i was living in a village. Everywhere around me there were trees and i could explore the whole area with my bike. Agriculture was a natural choice i guess.


Is there a recipe that never works for you?
Yes. The one i don't read all the way through.


Were you always looking at the bright side of life?
Yes. It's a way to live and it's a way for others to choose to be with you. When you know all the stories, all the jokes everyone wants to be around you. But when the jokes end, you must have something to say about your life. Something good.


What is most important: A correct way of cooking a dish or a tasty dish no matter how you've cooked it?
If something is cooked correctly, usually all the characteristics of the basic ingredients are dancing on your tongue! Even if the basic ingredients are not your favorite, at least you have all the information you need.

What do you think someone would remember most after eating one of your meals? Your technique, your imagination, the taste or the presentation of your dish?
The story behind the dish and maybe my imagination

Do you believe in luck?
I believe in luck and only in luck...


You are a food blogger! How did you start flirting with the blogspheare?
Human connection is very important to me. Blogging gives you the opportunity to connect with other people around the world that have the same interests with you... so you feel part of a nation. A blog nation! And that's cool!

How do you spend your personal time when you don't cook?
I like taking photos, traveling and reading. I am crazy about photography and traveling... When i can have both, it's just amazing...



Are you an expert in anything?
I am an expert in nothing. I am an amateur. But a passionate one. 


What do you love and what do you hate about people?
I can't stand stupidity. I love the innocent eyes.


Do you forgive easily?
Oh, yes. Unfortunately yes...


Would you cook a whole meal just for you? Not to test one recipe, but just to make a small feast for you?
No, i like to cook for other people. For me, as long as i have a good bread and cheese i am happy. 


In which country you've traveled have you had the most amazing dish?
I guess it must have been Vietnam. It was an oh so tasty dish! But THE MOST AMAZING DISH litteraly was in China. I had to eat frog ribs... And i did, cause i didn't want to offend the locals.


Would you share a tip that you think is useful for every cook?
Read the recipe again and again . Then try to cook it. And before you do, make sure you have measured all the ingredients. It's not so cool trying to find things when your hands are kneading the pastry.

Valentine's Day is on the way! Will you give us a recipe that you believe is one of the most seductive?
I think on Valentine's day, no one should try to cook. They better take some ready to use chantilly and go straight to bed with it!  



And finally... tell us something about yourself that we don't already know!
Some years ago, i used to take the plane from Athens (Greece) to New York EVERY MONTH on FRIDAY , and returned on MONDAY to go to work. I was in love...

3 comments:

  1. μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής μα δεν ήξερα οτι είναι και μπλογκερ!

    ReplyDelete
  2. Δύο μικρά σχολιάκια... Για την ιστορία δεν είμαι ο μόνος food blogger από τους 20... Η Κωσταντίνα Βολονάκη έχει πολύ πριν από μένα blog και μάλιστα με πολύ ωραίες συνταγές!
    http://dinassweets.blogspot.com/
    Και το βατράχι ήταν ολόκληρο παϊδάκια... όχι μόνο τα ποδαράκια του που γενικά πολύ μου αρέσουν :-)

    ReplyDelete
  3. Akomi xeirotera diladi Gianni!!! Olo to batraxo eprepe na fas!!! Kala pou mou to episimanes giati polles fores i biasini...! Oso gia tin konstantina tha xaro poly na tin filokseniso!

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails