Tους αγαπήσαμε, τους βάλαμε στα σπίτια μας, αγχωθήκαμε μαζί τους, εντυπωσιαστήκαμε απο τα πιάτα τους, έγιναν οι δικοί μας Masterchefs, που με το ταλέντο τους και το πάθος τους, έκαναν όλους να μιλάνε για το φαγητό... και κάποιους να παραμιλάνε με τα φαγητά τους!
Σκέφτηκα, τί καλύτερο, απο το να απευθυνθώ σε κάποιους παίκτες απο το Masterchef - όσους μπόρεσα να βρώ, έστω - και να τους ζητήσω μια συνταγή, που θεωρούν ότι είναι ιδανική για ξελογιάσματα! Με μεγάλη μου χαρά, είδα πως αρκετοί ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Donkey(θα ακολουθήσουν ανάλογα post τις επόμενες μέρες) και αυτό μου επιβεβαίωσε πως η επιτυχία του MASTERCHEF δεν ήταν τυχαία. Ο κόσμος, αποφεύγει τα ψώνια όπως ο διάολος το λιβάνι. Δεν είναι τυχαίο οτι αγάπησε όλα αυτά τα παιδιά. Εμένα πάντως μου λείπουν... Πέρσι, κάθε μέρα όπως έχω ξαναπεί, περίμενα πως και πως να πάω στη δουλειά, καθότι η εκπομπή του Masterchef ήταν το αγαπημένο μου project και είχα ασχοληθεί και ενθουσιαστεί τόσο πολύ, που τους παίκτες τους ένιωθα φίλους πριν ακόμη προβληθεί το παιχνίδι στον αέρα. Ε, ναι... μου έλειψαν και είπα να... τους ξανασυναντήσω, στο Donkey μου αυτή τη φορά!
Αυτό το post έχει τη συνταγή του Αντώνη Ταμπακάκου για... ερωτικά ξελογιάσματα... πάνω σε ένα τραπέζι! Μια σέξυ συνταγή για του Αγίου Βαλεντίνου! Προσωπικά ''ψήθηκα'' για χτένια!!!
How about some tips, or better yet... some recipes, from Masterchefs, ideal for Valentine's Day? Every Masterchef contestant recommends a seductive recipe and some helpful tips! Why don't you try Antoni's sexy scallops for Valentine's Day???
Υπάρχει κάποια συνταγή που δε σου πετυχαίνει με τίποτα;
Όχι...!!! Είμαι πολύ πεισματάρης!!!
Ήσουν πάντα τόσο ερωτευμένος με τη μαγειρική;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου...!!!Τώρα πια έχει γίνει αγάπη!!!
Τι πιστεύεις ότι είναι πιο σημαντικό, να είναι σωστά μαγειρεμένο κάτι ή νόστιμο;
Το σωστά μαγειρεμένο είναι και νόστιμο!!!
Τι πιστεύεις ότι μένει σε κάποιον που δοκιμάζει ένα πιάτο σου; Η τεχνική σου, η φαντασία σου, η νοστιμιά του ή η εμφάνισή του;
Το πάθος μου είναι αυτό που ξεχειλίζει πάντα!!!
Ήσουν πάντα τόσο ερωτευμένος με τη μαγειρική;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου...!!!Τώρα πια έχει γίνει αγάπη!!!
Τι πιστεύεις ότι είναι πιο σημαντικό, να είναι σωστά μαγειρεμένο κάτι ή νόστιμο;
Το σωστά μαγειρεμένο είναι και νόστιμο!!!
Τι πιστεύεις ότι μένει σε κάποιον που δοκιμάζει ένα πιάτο σου; Η τεχνική σου, η φαντασία σου, η νοστιμιά του ή η εμφάνισή του;
Το πάθος μου είναι αυτό που ξεχειλίζει πάντα!!!
Πιστεύεις στην τύχη;
Την τύχη μας την φτιάχνουμε εμείς!
Πως περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο (αν έχεις) όταν δεν ασχολείσαι με τη μαγειρική;
Εξαρτάται από την εποχή και την διάθεσή μου...
Σε τι θεωρείς τον εαυτό σου εξπέρ;
Σε τίποτα...όσο ζω μαθαίνω!!
Τι αγαπάς και τι δεν αντέχεις στους ανθρώπους;
Το δήθεν...δεν αντέχω τους ανθρώπους που δείχνονται!! Επίσης το ψέμα και η υποκρισία!!
Συγχωρείς εύκολα;
Δυστυχώς ναι..
Θα έμπαινες στον κόπο να μαγειρέψεις ένα ωραίο και δύσκολο πιάτο μόνο για σένα; Όχι για να δοκιμάσεις την συνταγή, αλλά για να σου κάνεις το τραπέζι!
Το έχω κάνει άπειρες φορές!!!
Σε ποια χώρα από αυτές που έχεις ταξιδέψει έφαγες το πιο απίστευτο πιάτο;
Στο Εδιμβούργο ενα απίστευτο πιάτο με θαλασσινά..
Θα μοιραστείς μαζί μας μια μαγειρική συμβουλή που να πιστεύεις ότι θα είναι πολύ χρήσιμη για την κάθε απλή μαγείρισσα;
Σωτάρουμε πάντα σε δυνατή φωτια...και δεν παραμαγειρεύουμε τίποτα!!!
Θα μας προτείνεις την απόλυτα ερωτική συνταγή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;
Χτένια σωτέ τυλιγμένα σε προσούτο Πάρμας με συνοδεία μια ακριβή σαμπάνια...και για επιδόρπιο...φράουλες μαριναρισμένες σε μέντα με ζεστή σως σοκολάτας!!
Τέλος, πες μας κάτι για σένα που αγνοούμε…
Ότι ειμαι τρελός πλακατζής,και φαρσέρ!!!
ΧΤΕΝΙΑ ΣΩΤΕ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ του Αντώνη Ταμπακάκου
6 μεγάλα χτένια
6 φέτες προσούτο
6 φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλο) ψιλοκομμένα
1 γρ σαφράν
50ml μπράντυ
50γρ βούτυρο
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ενα μεσαίο τηγάνι και μόλις κάψει καλά προσθέτουμε το μισό βούτυρο.
Αμέσως μόλις λιώσει προσθέτουμε τα χτένια μας (αφού πρώτα τα έχουμε στεγνώσει καλά με χαρτί κουζίνας),και τα σωτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.
Σβήνουμε με το μπράντυ και προσθέτουμε το σαφράν. Φλαμπάρουμε προσεκτικά!!
Αποσύρουμε τα χτένια απο το τηγάνι μας τα τυλίγουμε με το προσούτο και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 4 λεπτα!!
Στο τηγάνι μας πίσω τώρα,προσθέτουμε το πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Στήνουμε τρία χτένια σε ένα πιάτο, προσθέτουμε λίγη σάλτσα επάνω απο το καθένα,και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.
Τέλος, πες μας κάτι για σένα που αγνοούμε…
Ότι ειμαι τρελός πλακατζής,και φαρσέρ!!!
ΧΤΕΝΙΑ ΣΩΤΕ ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ του Αντώνη Ταμπακάκου
Υλικά
για 2 άτομα
6 μεγάλα χτένια
6 φέτες προσούτο
6 φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλο) ψιλοκομμένα
1 γρ σαφράν
50ml μπράντυ
50γρ βούτυρο
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ενα μεσαίο τηγάνι και μόλις κάψει καλά προσθέτουμε το μισό βούτυρο.
Αμέσως μόλις λιώσει προσθέτουμε τα χτένια μας (αφού πρώτα τα έχουμε στεγνώσει καλά με χαρτί κουζίνας),και τα σωτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.
Σβήνουμε με το μπράντυ και προσθέτουμε το σαφράν. Φλαμπάρουμε προσεκτικά!!
Αποσύρουμε τα χτένια απο το τηγάνι μας τα τυλίγουμε με το προσούτο και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 4 λεπτα!!
Στο τηγάνι μας πίσω τώρα,προσθέτουμε το πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Στήνουμε τρία χτένια σε ένα πιάτο, προσθέτουμε λίγη σάλτσα επάνω απο το καθένα,και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.
Is there a recipe that never works for you?
No way! I am so persistent
Were you always in love with cooking?
Yes, ever since I can remember...
What is most important: A correct way of cooking a dish or a tasty dish no matter how you cooked it?
If it's cooked correctly it will be tasty!
What do you think someone would remember most after eating one of your meals? Your technique, your imagination, the taste or the presentation of your dish?
My passion, which is always too much!
Do you believe in luck?
We make our own luck.
How do you spend your personal time when you don't cook?
It depends on my mood, the time of the year...
Are you expert in anything?
I am an expert in nothing. I am learning everyday...
What do you love and what do you hate about people?
I hate the lies and the hypocrisy. Also those who like to show off...
Do you forgive easily?
Unfortunately yes...
Would you cook a whole meal just for you? Not to test one recipe, but just to make a small feast for you?
I have done that thousands of times!
In which country you have travelled to did you have the most amazing dish?
In Edinburgh, Scotland. It was an amazing dish of sea food.
Would you share a tip that you think is useful for every cook?
Always sauté at high temperature... and don't overcook the food!
Valentine's Day is on the way! Will you give us a recipe that you believe is one of the most seductive?
Prosciutto wrapped sautéed Scallops , served with a good champagne! And for dessert, strawberries marinated in mint with hot chocolate sauce!
And finally... tell us something about yourself that we don't already know!
I am crazy, funny and i like to make pranks!
And finally... tell us something about yourself that we don't already know!
I am crazy, funny and i like to make pranks!
Prosciutto-Wrapped Sautéed Scallops
by Antonis Tampakakos
Ingredients
just for 2!
6 big scallops
6 prosciutto slices
6 basil leaves, finely cut
1gr saffron
50ml brandy
50gr butter
some fresh grounded pepper
METHOD
Heat a non stick frying pan, at high temperature. Add half the butter. When it melts, add scallops (well drained and patted with some absorbent paper) and saute both sides until slightly red. Add brandy. Now the good part... flambe the scallops carefully. Take the pan off the heat and wrap them with prosciutto. Put then in an oven pan and right into the oven (pre heated) at medium temperature for 4 min.
Go back to the frying pan, add the rest of the butter and the pepper, remove the pan from the heat and stir until you have a thick sauce. Put 3 scallops on a plate, add some sauce over them and sprinkle with some basil.
Interesting blog. It would be great if you can provide more details about it. Thanks you
ReplyDeleteΠολύ ωραία συνταγή και ο Αντώνης φαινεται πραγματικά καλό παιδί! Τώρα που μου το θύμισες, πως θα ήθελα να έχω μια αποθήκη υλικών όπως αυτή του MASTERCHEF!!!
ReplyDeleteΟ γιος μου ήταν φανατικός τηλεθεατής του Masterchef, εγώ όποτε είχα ώρα το έβλεπα για λίγο. Πολύ νόστιμη συνταγή και πρωτότυπη. Μπράβο Κατερινάκι μου!
ReplyDeleteΤι ωραία έκπληξη!Εννοείται ότι έβλεπα φανατικά το Master chef! Πολύ ωραία η συνταγή του Αντώνη, ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες!Θα ήθελα πολύ να τους δώ στην τηλεόραση σε κάτι καινούργιο πχ μια δικιά τους εκπομπή.
ReplyDelete