Το μπρόκολο μπήκε στη ζωή μας. Μη φανταστείτε καθημερινά... Όποτε υστεριάζομαι με τα κιλά μου. Ναι... ξέρω ότι κάνει καλό. Μπορώ να φάω ένα χωράφι μπρόκολα. Αλλά... σαν σαλάτα μόνο. Εδώ το συνόδεψα με μια νοστιμότατη πέστροφα. Άντε και πολύ μου ήτανε με τόσα που έχω φάει τον τελευταίο καιρό...
Την πέστροφα, αφού την καθάρισα και την έπλυνα, την αλατοπιπέρωσα, της έριξα λίγη ρίγανη, την γέμισα με ψίχα λεμονιού και λίγο μαϊντανό, την ράντισα με λίγο ελαιόλαδο, έριξα και ένα ποτήρι νερό στο ταψί και την έψησα, στους 180-200.
Και όσο εκείνη ήταν στον φούρνο, έβαλα το μπρόκολο να βράζει (για λίγα λεπτά) και έφτιαξα το λεμονόλαδο... το ''πειραγμένο'' τέλως πάντων λαδολέμονο.
Πέστροφα με ΄΄πειραγμένο΄΄ λαδολέμονο
Για την πέστροφα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λάδι, ψίχα λεμονιού και λίγο μαϊντανό
Για το λαδολέμονο
3 μέρη λάδι
2 μέρη χυμό λεμονιού
1 λάιμ
μια κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
1-2 σκελίδες σκόρδου (γιου ντισάιντ δατ)
λίγο τριμμένο τζίντζερ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Όλα τα υλικά του λαδολέμονου μαζί στο μπίμπερ και χτύπημα μέχρι να γίνουν έτσι:
Το λαδολέμονο, είναι ό,τι πιο εύκολο και πιο νόστιμο για ένα ψάρι. Η κλασσική αναλογία είναι 3 μέρη ελαιόλαδο ένα μέρος λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι, χτύπημα... και έτοιμο. Το δικό μου λαδολέμονο, το πείραξα και τις αναλογίες αλλά και προσθέτοντάς του μια σπιρτάδα με το σκόρδο, το τζίντζερ και την μουστάρδα. Η μουστάρδα δεν ''έβγαινε'' έντονα, αφού έφτιαξα λαδολέμονο για έναν λόχο. Περισσότερο λεμονόλαδο το λες αφού και το τζίντζερ, spicy λεμόνι σου ''βγάζει''. Εμάς μας άρεσε πάντως σαν μια παραλλαγή του κλασικού. Το λευκό χρώμα στο λαδολέμονο προέκυψε από το (αλύπητο) χτύπημα με τα λεμόνια.
Αφού απολαύσετε το ψαράκι σας με το μπρόκολό σας, μπορείτε να φάτε και καμιά κρέπα στο καπάκι... Εμείς, βλέπετε, δεν υπάρχει περίπτωση να χορτάσουμε με ψάρι και λαχανικό ακόμη κι αν τρώγαμε όλο το Αιγαίο... Πέρα απο την πλάκα όμως, μπορεί να είναι ένα απλό και ελαφρύ γεύμα, αλλά είναι ένα υπέροχο γεύμα.
Trout with broccoli and olive oil lemon sauce
Pick nice fresh trout fish. Wash and clean your fish properly. Put your fish into an oven pan. Add salt and pepper inside out. Sprinkle some oregano inside out. Put some chopped parsley inside the fish. Peel off a lemon (just keep the lemon without any white parts) chop it, and put some pieces into the fish's belly. Add virgin olive oil all over the fish. Add one glass of water into the oven pan. Bake the fish in preheated oven at 180-200 Celsius degrees for about 20 min (that depends on the size of the fish... Keep an eye on it. When it is a bit crispy on the outside, take it off heat).
The olive oil lemon sauce is the easier sauce ever. You just put 3 parts olive oil and one part lemon, some salt and pepper . Then you beat them all together, and you 've got the perfect sauce for any fish, or even for a salad. I tried to make it a bit different. A bit!
About the olive oil lemon sauce
3 parts olive oil
2 parts of lemon juice
1 lime
1 teaspoon mustard
1-2 garlic cloves, peeled
some ginger powder (just a pinch)
fresh grounded pepper Put all the ingredients in a mixer and beat well until everything is combined.
Serve with some boiled broccoli :)
Simple, light and healthy meal.
Γεια σου ρε τσίφτισσα με τις νόστιμες πέστροφές σου.
ReplyDeleteΚαλό χαρταετό αύριο.
Εγώ το βρίσκω σούπερ! Και τις φωτό επίσης!
ReplyDeleteΤα ''πειραγμένα'' μου αρέσουν !
ReplyDeleteΩραιότατο το λεμονόλαδο
Φιλιά
Χα, χα και εγώ μια από τα ίδια. Το ψάρι δε με χορταίνει με τίποτα, τόσο που για να χορτάσω καταντάει ασύμφορο. Έξυπνη η ιδέα σου να πειράξεις το κλασσικό λαδολέμονο. Είμαι σίγουρη ότι έδωσε άλλη σπιρτάδα στο φαγητό!
ReplyDelete