Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Monday, March 7, 2011

Poached eggs and bacon salad! A (break) fast salad! Σαλάτα με αυγά ποσέ... και μπέικον!
























Αυτή η σαλατούλα είναι γρήγορη, εύκολη, νόστιμη και η ιδιαιτερότητά της, είναι οτι θυμίζει πρωϊνό. Αυγά με μπέικον... σε σαλάτα! Και μάλιστα αυγά ποσέ. 

Για όσους δεν το έχουν επιχειρήσει ακόμα, να τους πω οτι είναι πολύ εύκολο να το κάνουν. Και μπορούν να το κάνουν με διάφορους τρόπους. 
  • Βάζοντας το αυγό (χωρίς το κέλυφος εννοείται) σε μεμβράνη την οποία δένουν στην ακρούλα και την ρίχνουν σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. 
  • Χωρίς μεμβράνη: Βράζοντάς τα σε κρασί. Βράζοντάς τα σε γάλα (!), σε ζωμό ή σε τοματόζουμο. 
  • Ή σε νερό με ξύδι όπως λέει και ο masterchef Άκης. 
 
Αν σας φαίνεται ''κάπως'' ένα αυγό μελάτο μέσα στη σαλάτα, βάλτε το σε άλλο πιατάκι ή παραβράστε το...  Whatever works! Το δικό μου είναι ντεμί. Μέτρια βρασμένο.

Με φρεσκοψημμένο ψωμάκι, είναι ένα τέλειο γεύμα, παρότι ασυνήθιστο (αυγά μελάτα με σαλάτα!). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι άλλο θέλετε και πιστεύετε οτι θα ταιριάζει, πχ παξιμάδι. Εγώ σας λέω παρακάτω τι περιέχει η δική μου σαλάτα.










































ΣΑΛΑΤΑ ''ΑΥΓΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ''

Υλικά 
Λάχανο τριμμένο
Καρότο τριμμένο 
Πιπεριές, κόκκινη και κίτρινη σε λωρίδες
Ρόκα 
Iceberg, ψιλοκομμένο
Φινόκιο, ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μπέϊκον (όσο θέλετε) 
Ηλιόσπορος (βιολογικός)
Κρέμα μπαλσάμικο με σύκο (ή απλή κρέμα μπαλσάμικο)
Λίγες φλούδες παρμεζάνας
Ελαιόλαδο 
Αλάτι και πιπέρι (πιπέρι για τα αυγά)
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ αυγά. Όσα θέλετε, αναλόγως και πόσα άτομα είναι. Καλό είναι να είναι κατευθείαν από το ψυγείο, κρύα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε, κόβετε και στεγνώνετε από τα πολλά νερά τα σαλατικά σας (ή παίρνετε έτοιμα ανάμικτα από το σούπερ μάρκετ). Βάζετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι να ξεροψηθεί στο λίπος του. 

Πάρτε μία κατσαρόλα, γεμίστε την με νερό και με μισό ποτήρι ξύδι. Όταν κοχλάζει, βάλτε μέσα μια κουτάλα και ανακατέψτε προς την ίδια κατεύθυνση να δημιουργήσετε μια δίνη. Μέσα εκεί, στο κέντρο της δίνης, σπάστε και ρίξτε το αυγό σας. Αν δεν το ρίξετε στο κέντρο, θα γίνει σαν το δικό μου (θα έχει δηλαδή τσαχπινιά στην άκρη, στροβιλιζέ! και δεν θα είναι στρογγυλό το σχήμα του όπως συνήθως είναι πχ τα αυγά μάτια βλ. τον ήλιο του γαϊδουριού μου)

Αφήνετε για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξει το ασπράδι και τα αφαιρείτε με προσοχή με τρυπητή κουτάλα. Η αίσθησή τους είναι βελούδινη, είναι τέλεια! 

Ανακατεύετε τη σαλάτα σας, ρίχνετε ελαιόλαδο και κρέμα μπαλσάμικο, αλάτι, το μπέικον, τον ηλίοσπορο, λίγη παρμεζάνα και το αυγουλάκι σας!


*Μπορείτε να τα χρωματίσετε με διάφορους τρόπους πέρα απο το κρασί, πχ με κρόκο κοζάνης, με κάρυ, με πάπρικα κλπ (ρίχνοντας μια κουταλίτσα μέσα στο νερό που βράζει  για να πάρουν χρώμα). 











































This salad is delicious. It reminds me a lot of a breakfast because it contains eggs and bacon! Poached eggs and bacon! If you also have toasted baguette slices rubbed with a garlic clove and sprayed with olive oil... then it's a lunch to adore!











































Poached eggs and bacon salad recipe

For the salad

Olive oil, your favorite vegetables, balsamic cream, sunflower seeds, bacon, Parmesan flakes... and of course eggs.

Put bacon in slices or in pieces in a non stick frying pan, and let it bake in it's own fat until it turns crispy.

Choose your variety of vegetables, wash them, cut them, strain them, and mix them together. Add olive oil (be generous), salt and balsamic cream. Mix in the bacon, the sunflower seeds, sprinkle with some Parmesan flakes. Place the poached egg.

I used cabbage, iceberg, carrots, fennel, rocket, orange and yellow pepper, some parsley, sunflower seeds, balsamic cream with fig (you can use common balsamic cream), olive oil, Parmesan flakes, some pepper and .... a poached egg.



























For the poached eggs

Eggs (cold), water, white vinegar, salt and pepper

In a skillet, add water until the half of it. Bring to boil, then add half a glass of white vinegar. Make a water vortex with a big spoon (just stir the water at the same direction) and drop the egg into the center of the water vortex. This way the spinning water will make a circle shaped poached egg. Mine is a bit different because i dropped the egg on the water vortex not in the center of it , because i wanted to make a different shape, a curly one! So, let your egg about 3-5 min, until the egg white becomes thick and take it off. Season with salt and pepper. 

1 comment:

  1. this looks yummy too, but I have to admit, I have a problem with making poached eggs. Never been successful, always made a bit of a mess. Maybe I didn't drop the egg at the right place into the hot water. Will have to try again.

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails