Αυτή η σαλατούλα είναι γρήγορη, εύκολη, νόστιμη και η ιδιαιτερότητά της, είναι οτι θυμίζει πρωϊνό. Αυγά με μπέικον... σε σαλάτα! Και μάλιστα αυγά ποσέ.
Για όσους δεν το έχουν επιχειρήσει ακόμα, να τους πω οτι είναι πολύ εύκολο να το κάνουν. Και μπορούν να το κάνουν με διάφορους τρόπους.
- Βάζοντας το αυγό (χωρίς το κέλυφος εννοείται) σε μεμβράνη την οποία δένουν στην ακρούλα και την ρίχνουν σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
- Χωρίς μεμβράνη: Βράζοντάς τα σε κρασί. Βράζοντάς τα σε γάλα (!), σε ζωμό ή σε τοματόζουμο.
- Ή σε νερό με ξύδι όπως λέει και ο masterchef Άκης.
Με φρεσκοψημμένο ψωμάκι, είναι ένα τέλειο γεύμα, παρότι ασυνήθιστο (αυγά μελάτα με σαλάτα!). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι άλλο θέλετε και πιστεύετε οτι θα ταιριάζει, πχ παξιμάδι. Εγώ σας λέω παρακάτω τι περιέχει η δική μου σαλάτα.
ΣΑΛΑΤΑ ''ΑΥΓΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ''
Υλικά
Λάχανο τριμμένο
Καρότο τριμμένο
Πιπεριές, κόκκινη και κίτρινη σε λωρίδες
Ρόκα
Iceberg, ψιλοκομμένο
Φινόκιο, ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μπέϊκον (όσο θέλετε)
Ηλιόσπορος (βιολογικός)
Κρέμα μπαλσάμικο με σύκο (ή απλή κρέμα μπαλσάμικο)
Λίγες φλούδες παρμεζάνας
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι (πιπέρι για τα αυγά)
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ αυγά. Όσα θέλετε, αναλόγως και πόσα άτομα είναι. Καλό είναι να είναι κατευθείαν από το ψυγείο, κρύα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε, κόβετε και στεγνώνετε από τα πολλά νερά τα σαλατικά σας (ή παίρνετε έτοιμα ανάμικτα από το σούπερ μάρκετ). Βάζετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι να ξεροψηθεί στο λίπος του.
Πάρτε μία κατσαρόλα, γεμίστε την με νερό και με μισό ποτήρι ξύδι. Όταν κοχλάζει, βάλτε μέσα μια κουτάλα και ανακατέψτε προς την ίδια κατεύθυνση να δημιουργήσετε μια δίνη. Μέσα εκεί, στο κέντρο της δίνης, σπάστε και ρίξτε το αυγό σας. Αν δεν το ρίξετε στο κέντρο, θα γίνει σαν το δικό μου (θα έχει δηλαδή τσαχπινιά στην άκρη, στροβιλιζέ! και δεν θα είναι στρογγυλό το σχήμα του όπως συνήθως είναι πχ τα αυγά μάτια βλ. τον ήλιο του γαϊδουριού μου)
Αφήνετε για 3-5 λεπτά μέχρι να πήξει το ασπράδι και τα αφαιρείτε με προσοχή με τρυπητή κουτάλα. Η αίσθησή τους είναι βελούδινη, είναι τέλεια!
Ανακατεύετε τη σαλάτα σας, ρίχνετε ελαιόλαδο και κρέμα μπαλσάμικο, αλάτι, το μπέικον, τον ηλίοσπορο, λίγη παρμεζάνα και το αυγουλάκι σας!
*Μπορείτε να τα χρωματίσετε με διάφορους τρόπους πέρα απο το κρασί, πχ με κρόκο κοζάνης, με κάρυ, με πάπρικα κλπ (ρίχνοντας μια κουταλίτσα μέσα στο νερό που βράζει για να πάρουν χρώμα).
This salad is delicious. It reminds me a lot of a breakfast because it contains eggs and bacon! Poached eggs and bacon! If you also have toasted baguette slices rubbed with a garlic clove and sprayed with olive oil... then it's a lunch to adore!
Poached eggs and bacon salad recipe
For the salad
Olive oil, your favorite vegetables, balsamic cream, sunflower seeds, bacon, Parmesan flakes... and of course eggs.
Put bacon in slices or in pieces in a non stick frying pan, and let it bake in it's own fat until it turns crispy.
Choose your variety of vegetables, wash them, cut them, strain them, and mix them together. Add olive oil (be generous), salt and balsamic cream. Mix in the bacon, the sunflower seeds, sprinkle with some Parmesan flakes. Place the poached egg.
I used cabbage, iceberg, carrots, fennel, rocket, orange and yellow pepper, some parsley, sunflower seeds, balsamic cream with fig (you can use common balsamic cream), olive oil, Parmesan flakes, some pepper and .... a poached egg.
For the poached eggs
Eggs (cold), water, white vinegar, salt and pepper
this looks yummy too, but I have to admit, I have a problem with making poached eggs. Never been successful, always made a bit of a mess. Maybe I didn't drop the egg at the right place into the hot water. Will have to try again.
ReplyDelete