Εδώ και πολύ καιρό δεν ανέβαζα συνταγές... Όχι γιατί δεν μαγείρευα ή δεν έτρωγα... αλλά γιατί δεν προλάβαινα. Και τώρα με το τριήμερο που βρήκα λίγο χρόνο, είπα να τις ανεβάσω. Αν κάνετε νηστεία, συγνώμη αν σας κολάζω με το μπέικον... Αν πάλι δεν κάνετε νηστεία, φτιάξτε τις με την πρώτη ευκαιρία. Είναι πανεύκολες και σας εγγυώμαι θα βρεθείτε ξαφνικά στον αμαρτωλό κόσμο του Donkey, που ξέρει πως να κάνει κάτι παχυντικό, πολύ παχυντικό... Εντάξει υπερβάλλω... Σιγά το παχυντικό... Σημασία έχουν οι ποσότητες παιδιά! (λέμε τώρα...)
Για αυτές τις πατάτες, πέρασα ένα βράδυ αναστενάζοντας, όχι από την βαρυστομαχιά, αλλά επειδή κατακάηκα με έναν περίεργο τρόπο στην κορυφή του κεφαλιού μου... Ευτυχώς τα μαλλιά είναι στη θέση τους.
ΚΟΛΑΣΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ DONKEY
1 δίχτυ baby potatoes
Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
3 πιπεριές φλωρίνης, ωμές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε κυβάκια
Μπόλικες ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες (σε λάδι, προτιμήστε με πικάντικη γεύση)
Λίγο σέλερυ, ψιλοκομμένο (1/3 κούπας)
λίγο πράσσο, ψιλοκομμένο (1/3 κούπας)
3-4 φέτες μπέικον, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας, δυνατή μουστάρδα Dijon
αλάτι και πιπέρι
μισό κουταλάκι κοφτό του γλυκού καυτερή πάπρικα
μισό κουταλάκι κοφτό του γλυκού καυτερή πάπρικα
Ρίχνουμε σε γουώκ ή κατσαρόλα αντικολλητική, ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το πράσσο, το σέλερυ και τις πιπεριές, με τη σειρά που τα αναφέρω και με ελάχιστα λεπτά διαφορά το ένα με το άλλο. Θέλουμε να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα (να μην έχουν γίνει εντελώς γιατί το τσιγάρισμα θα κρατήσει λίγη ώρα ακόμα).
Μετά, ρίχνουμε μέσα στις πατάτες. Τις τσιγαρίζουμε να πάρουν και αυτές χρώμα. Τις πατάμε λίγο με ένα κουτάλι να ψιλοσπάσουν (όσες σπάσουν, δε θέλουμε να λιώσουν). Ρίχνουμε και τα σκόρδα.
Εντωμεταξύ, σε ένα άλλο τηγανάκι, βάζουμε το μπέικον να ξεροψηθεί στο λίπος του. Το ρίχνουμε και αυτό στις πατάτες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα (1-2 λεπτά). That's it.
Potatoes a la Donkey!
1 kg baby potatoes, washed
3 long red sweet peppers, cut in slices
2 red onions, cut in cubes
lots of dried tomatoes (in spicy olive oil), finely cut
2-3 garlic cloves, cut in slices
3-4 bacon slices, cut in pieces
1/3 of a cup celery
1/3 of a cup leek
half a teaspoon hot paprika
salt and pepper to taste
1 tablespoon Dijon mustard
Olive oil for frying
In a non stick frying pan, add the bacon and let it cook in it's own fat. Take it off heat when it turns crispy.
In another non stick deep frying pan (such as a wok) saute in olive oil the onions, the leek, the celery and the peppers in order of reference. Don't saute them too much, cause they will saute some more later...
Αdd the boiled potatoes, crush some of them with the back side of a spoon, and saute them until they become a bit golden colored. Add the garlic, saute some more. Add the crunchy bacon. Stir for some seconds. Add the salt, the pepper and the paprika, and stir some more. Last but not least, add the mustard. Stir for one more min... and serve!
stop it!!!!! My stomach is going crazy here when I read all these delicious recipe. I'm wondering why it's called a la Donkey ;)???
ReplyDelete