Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Sunday, March 6, 2011

Potatoes a la Donkey! Κολασμένες πατάτες από το Donkey!











































Εδώ και πολύ καιρό δεν ανέβαζα συνταγές... Όχι γιατί δεν μαγείρευα ή δεν έτρωγα... αλλά γιατί δεν προλάβαινα. Και τώρα με το τριήμερο που βρήκα λίγο χρόνο, είπα να τις ανεβάσω. Αν κάνετε νηστεία, συγνώμη αν σας κολάζω με το μπέικον... Αν πάλι δεν κάνετε νηστεία, φτιάξτε τις με την πρώτη ευκαιρία. Είναι πανεύκολες και σας εγγυώμαι θα βρεθείτε ξαφνικά στον αμαρτωλό κόσμο του Donkey, που ξέρει πως να κάνει κάτι παχυντικό, πολύ παχυντικό... Εντάξει υπερβάλλω... Σιγά το παχυντικό... Σημασία έχουν οι ποσότητες παιδιά! (λέμε τώρα...)

This is a quick and easy recipe. As easy and quick as gaining weight!












































Για αυτές τις πατάτες, πέρασα ένα βράδυ αναστενάζοντας, όχι από την βαρυστομαχιά, αλλά επειδή κατακάηκα με έναν περίεργο τρόπο στην κορυφή του κεφαλιού μου... Ευτυχώς τα μαλλιά είναι στη θέση τους.

ΚΟΛΑΣΜΕΝΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ DONKEY

1 δίχτυ baby potatoes
Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
3 πιπεριές φλωρίνης, ωμές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε κυβάκια
Μπόλικες ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες (σε λάδι, προτιμήστε με πικάντικη γεύση)
Λίγο σέλερυ, ψιλοκομμένο  (1/3 κούπας)
λίγο πράσσο, ψιλοκομμένο (1/3 κούπας)
3-4 φέτες μπέικον, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
2-3  σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας, δυνατή μουστάρδα Dijon
αλάτι και πιπέρι 
μισό κουταλάκι κοφτό του γλυκού καυτερή πάπρικα

Βράζουμε τις πατάτες, να μαλακώσουν σε αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε. 

Ρίχνουμε σε γουώκ ή κατσαρόλα αντικολλητική, ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το πράσσο, το σέλερυ και τις πιπεριές, με τη σειρά που τα αναφέρω και με ελάχιστα λεπτά διαφορά το ένα με το άλλο. Θέλουμε  να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα (να μην έχουν γίνει εντελώς γιατί το τσιγάρισμα θα κρατήσει λίγη ώρα ακόμα)
Μετά, ρίχνουμε μέσα στις πατάτες. Τις τσιγαρίζουμε να πάρουν και αυτές χρώμα. Τις πατάμε λίγο με ένα κουτάλι να ψιλοσπάσουν (όσες σπάσουν, δε θέλουμε να λιώσουν). Ρίχνουμε και τα σκόρδα. 

Εντωμεταξύ, σε ένα άλλο τηγανάκι, βάζουμε το μπέικον να ξεροψηθεί στο λίπος του. Το ρίχνουμε και αυτό στις πατάτες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα (1-2 λεπτά). That's it.










































 Potatoes a la Donkey!

1 kg baby potatoes, washed
3 long red sweet peppers, cut in slices
2 red onions, cut in cubes
lots of dried tomatoes (in spicy olive oil), finely cut
2-3 garlic cloves, cut in slices
3-4 bacon slices, cut in pieces
1/3 of a cup celery
1/3 of a cup leek
half a teaspoon hot paprika
salt and pepper to taste
1 tablespoon Dijon mustard 
Olive oil for frying

Boil your potatoes until they are tender. Strain them.

In a non stick frying pan, add the bacon and let it cook in it's own fat. Take it off heat when it turns crispy.  

In another non stick deep frying pan (such as a wok) saute in olive oil  the onions, the leek, the celery and the peppers  in order of reference. Don't saute them too much, cause they will saute some more later... 
Αdd the boiled potatoes, crush some of them with the back side of a spoon, and saute them until they become a bit golden colored. Add the garlic, saute some more. Add the crunchy bacon. Stir for some seconds. Add the salt, the pepper and the paprika, and stir some more. Last but not least, add the mustard. Stir for one more min... and serve!

1 comment:

  1. stop it!!!!! My stomach is going crazy here when I read all these delicious recipe. I'm wondering why it's called a la Donkey ;)???

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails