Όταν θες κάτι υγιεινό, γρήγορο (πιο γρήγορο και από το γρήγορο), νόστιμο, δροσερό, πικάντικο και διαφορετικό, δοκίμασε αυτή τη μακαρονάδα. Λερώνεις μόνο το μούλτι για την σάλτσα/σος. Όχι οτι δεν έχει θερμίδες, μη κοροϊδεύομαστε! Αλλά τι νόημα έχει μια μακαρονάδα light? Φάτε την στο ποτήρι όπως εγώ για μικρότερη ποσότητα! Αλλά φροντίστε να φάτε ένα ποτηράκι, όχι τέσσερα!
I am on diet. So i decided to eat smaller portions of my favorite pasta. Instead of one plate, 4 glass of pasta!Hehehe!
Creamy Avocado Pasta based on the recipe by Oh she glows!
Serves 2
Ingredients:
- 1 medium sized ripe Avocado, pitted
- 1/2 lemon, juiced + lemon zest to garnish
- 2-3 garlic cloves, to taste (I used 1 tbsp garlic paste!)
- 1/2 tsp kosher salt, or to taste
- ~1/4 cup Fresh Basil,
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 2 servings/6 oz of your choice of pasta
- Freshly ground black pepper, to taste (lots of it)
- Lots of grated Parmiggiano cheese
- Some pumpkin seeds or linseeds
Directions:
1. Bring several cups of water to boil in a medium sized pot. Add in your pasta, reduce heat to medium, and cook until Al Dente, about 8-10 minutes.
2. Meanwhile, make the sauce by placing the garlic cloves, lemon juice, and olive oil into a food processor. Process until smooth. Now add in the pitted avocado, basil, and salt. Process until smooth and creamy.
3. When pasta is done cooking, drain and rinse in a strainer and place pasta into a large bowl. Pour on sauce and toss until fully combined. Garnish with lemon zest and black pepper. Serve immediately. Makes 2 servings.
Note: This dish does not reheat well due to the avocado in the sauce. Please serve immediately or serve it as a cold dish.
Note2: Shrimps match perfectly with this dish!
Για 2
Συστατικά:
- 1 μέτριο αβοκάντο, λιωμένο
- 1/2 λεμόνι+ ξύσμα λεμονιού (το ξύσμα μπορείτε να το αποφύγετε, εαν δεν είστε λάτρης του λεμονιού. Μπορείτε γενικώς την ποσότητα του λεμονιού να την δοκιμάζετε σιγά σιγά παρά να ρίξετε μισό λεμόνι όλο μαζί)
- 2-3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο (εγώ χρησιμοποίησα 1 κ. σ. κρέμα σκόρδου!)
- 1/2 κ.γ. αλάτι (κατά βούληση η ποσότητα)
- ~1/4 κούπας φρέσκος βασιλικός, ή ρόκα, ή μαϊντανός ψιλοκομμένος (ή χτυπημένα στο γουδί, όπως για πέστο),
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (ή και λίγο παραπάνω)
- Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λιναρόσπορο ή πασατέμπο
- Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1. Βράστε μισή κατσαρόλα νερό με μπόλικο αλάτι. Ρίξτε μέσα τα μακαρόνια σας και μαγειρέψτε τα αλ ντέντε ακόμα κι αν δεν τα προτιμάτε αλ ντέντε (θα έρθει το κρεμώδες αβοκάντο και θα τα μαλακώσει).
2. Στο μεταξύ, φτιάξτε την σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μούλτι μέχρι να γίνουν κρέμα, εκτός από τα σποράκια.
3. Όταν τα μακαρόνια σας είναι έτοιμα, ξεβγάλτε και σουρώστε. Βάλτε λίγα μακαρόνια σε κάθε πιάτο ή ποτηράκι, προσθέστε σάλτσα, μπόλικο πιπέρι, σποράκια και φυσικά στο τέλος μπόλικη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Αν σας αρέσουν τα λεμονάτα, προσθέστε και λίγο ξύσμα λεμονιού από πάνω. Σερβίρετε!
Σημείωση: Επειδή το αβοκάντο δεν ζεσταίνεται καλά, αυτή η σάλτσα είναι ή για να την σερβίρεις επιτόπου ή για κρύα μακαρονοσαλάτα. Επίσης έχετε υπόψη σας οτι του πιάτου του ταιριάζουν πολύ και οι γαρίδες. Και χωρίς την παρμεζάνα είναι νηστίσιμο!
Lemon or lime is your choice. How much of it, is definitely your choice. Use a small amount at first, then taste and then add some more if you like.
Η φίλη μου η Βασιλική είχε την ίδια ιδέα τις προάλλες! Τα μεγάλα πνεύματα συναντιώνται με μικρές νόστιμες διαφοροποιήσεις!
Ναι το αβοκάντο θεωρείται παχυντικό. Αλλά μην ξεχνάτε οτι πρόκειται ουσιαστικά για φρούτο, οπότε άλλα τα λιπαρά του και άλλα τα οφέλη του από μια συνηθισμένη παχυντική μακαρονάδα με κρέμα γάλακτος. Επίσης, σου βγάζει αυτό το δροσερό που βγάζουν οι πέστο, έχει την γλυκάδα του σκόρδου (αν χρησιμοποιήσετε σκόρδο σε κρέμα) ή την σπιρτάδα του αν το βάλετε ωμό. Και πάλι εκεί θέλει προσοχή στην ποσότητα για να μην σας καταστραφεί το αποτέλεσμα. Γενικώς με το λεμόνι και το σκόρδο, να πηγαίνετε σιγά σιγά και δοκιμάζοντας!
καλημέρα! την ίδια μακαρονάδα έφτιαξα κι εγώ χθές!!!!!ενδιαφέρουσα η πάστα σκόρδου με το γάλα. θα δοκιμάσω και αυτή την εκδοχή. Την φτιάχνω με σκόρδο ψημένο στο φούρνο.
ReplyDeleteα ξέχασα....οι φωτογραφίες στα ποτηράκια ...σούπερ!!! και την ιδέα την πήρα απο το royal coconut!!!εξαιρετική!!!
ReplyDeleteΠολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική πρόταση για μακαρονάδα!
ReplyDeleteΚαι η σαλτσούλα φαίνεται απίστευτα κρεμώδης!!
Φιλάκια Κατερίνα μου!
Πολύ ωραία παρουσίαση. Μπράβο.
ReplyDeleteΑπό τις μακαρονάδες που ευχαρίστως θα έτρωγα!
ReplyDeleteΚαι ναι, θα πρόσθετα και γαριδούλες!
Φτιάχνω μια μους με αβοκάντο και γαρίδες (έχω βάλει και την συνταγούλα), που την τσακίζουμε, άρα ο συνδυασμός μας αρέσει τρελά!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Λοιπόν...
ReplyDeleteΔεν είχα φανταστεί και δεν γνώριζα ποτέ ότι το αβοκάντο μπορεί να γίνει σάλτσα για μακαρόνια.
Ενδιαφέρουσα πρόταση και λίγο εκκεντρική!
Μου αρέσει το αβοκάντο πάρα πολύ και πιστεύω ότι θα το τολμήσω κάποια στιγμή στα αγαπημένα μου ζυμαρικά!
Ωραία και τα ποτηράκια ΙΚΕΑ!!!
Φιλιά πολλά!
Καταπληκτική η πρόταση σου!!! Είμαι μακαρονού τι να κάνω... τέλειες φωτογραφίες και τέλειος ο τρόπος σερβιρίσματος!!!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
Τι ωραία μακαρονάδα είναι αυτή??? Αλλά μόνο για πάρτη μου, οι υπόλοιποι ούτε που θα πλησιάσουν...καλύτερα, ετσι??? χχχαχααχ
ReplyDeleteΚαι επειδή έχουμε μπει στο χορό του αβοκάντο τελευταία και μας αρέσει πολύ νομίζω ότι πρέπει να δοκιμαστεί ΚΑΙ αυτή η συνταγή!!!
ReplyDeleteWell done sweety :)) Luv ya!
ReplyDeleteΑν αντισταθούμε στο 1 ποτήρι. Γι' αυτό λέω να σερβίρω σε κανονικό πιάτο!!!!
ReplyDelete