Είμαι στα αποδυτήρια, ετοιμάζομαι για προπόνηση και κλαίγομαι ότι πεινάω. Η φίλη μου η Βάλια, που μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την μαγειρική (αλλά όχι τα ίδια κιλά, αφού εκείνη ανήκει στην κατηγορία ''φτερού'' και είναι και ταλεντάρα στη ζαχαροπλαστική) άρχισε με παθιασμένο τρόπο να μου περιγράφει μια σάλτσα ''που είδε στον ΣΚΑΪ'', ''...και είχε λεμόνια...'' ''... και έπρεπε αμέσως να την φτιάξω...''' ''... ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ!''.
Οκ λέω (μιας και η Βάλια δεν είναι της υπερβολής) για να κάνει έτσι, πρόκειται για πολύ σούπερ συνταγή. Της είπα λοιπόν να την βρεί και να μου την στείλει. Το έκανε το κοριτσάκι μου...! Και την ευχαριστώ πολύ πολύ. Μέχρι ένα σημείο την ευχαριστώ φυσικά. ΔΙΟΤΙ τον τελευταίο καιρό έχω πέσει ξανά με τα μούτρα στο φαγητό και δε βρίσκεται κανείς δε με σταματήσει!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. Φταίω εγώ μετά που γυρνάω σπίτι και τρώω για δέκα;
The other day i was at the gym, preparing for my usual Karate training, when one of my friends Valia, began to talk about THE ULTIMATE SAUCE, about AN AMAZING RECIPE, that I HAVE TO TRY... that it is SOOOOOOO DELICIOUS etc etc.... O.K. i said. Then I asked for the recipe, and she sent it to me by mail. And i made the famous lemon sauce.
Damn you woman!!!! Do you really like to see me FAT?
PASTA WITH LEMON SAUCE
by chef Charidimos Vassilakis
Ingredients
250 gr. pasta (your favorite, cooked the way you like it)
250 ml. chicken stock or organic cube
1 teaspoon butter
1 teaspoon fresh rosemary finely cut (i used half quantity dry rosemary)
100 ml. cream
1 tablespoon garlic paste
1 tablespoon grated Parmesan cheese
1 teaspoon lemon zest
salt and pepper to taste
juice of half a lemon
(Some more Pasmesan to sprinkle over)
Method
Cook your pasta.
In a non stick frying pan, add the chicken stock and and the rosemary and let it resume. Add the butter and when it melts and becomes a thick sauce add the garlic paste. Stir to combine. Add the cream, salt and pepper and stir until they are all combined. Add the lemon zest, the grated Parmesan and stir well to combine. Remove the sauce from the heat and add the lemon juice. Give a good stir.
You can now mix the pasta with the sauce in the pan. Otherwise you just pour some sauce over the pasta.
One way or another you are going to eat THE WHOLE sauce, even if you just eat it with a spoon. Yes. It is THAT good!
250 ml. chicken stock or organic cube
1 teaspoon butter
1 teaspoon fresh rosemary finely cut (i used half quantity dry rosemary)
100 ml. cream
1 tablespoon garlic paste
1 tablespoon grated Parmesan cheese
1 teaspoon lemon zest
salt and pepper to taste
juice of half a lemon
(Some more Pasmesan to sprinkle over)
Method
Cook your pasta.
In a non stick frying pan, add the chicken stock and and the rosemary and let it resume. Add the butter and when it melts and becomes a thick sauce add the garlic paste. Stir to combine. Add the cream, salt and pepper and stir until they are all combined. Add the lemon zest, the grated Parmesan and stir well to combine. Remove the sauce from the heat and add the lemon juice. Give a good stir.
You can now mix the pasta with the sauce in the pan. Otherwise you just pour some sauce over the pasta.
One way or another you are going to eat THE WHOLE sauce, even if you just eat it with a spoon. Yes. It is THAT good!
Σάλτσα με λεμόνι και σκόρδο (Βερονέζε)
απο τον σεφ Χαρίδημο Βασιλάκη
ΥΛΙΚΑ
Για το γλυκό σκορδο:
6-7 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, κομμένες
Φρέσκο γάλα, όσο πάρει για να σκεπάσει τα σκόρδα
Τα βράζουμε μέσα στο γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν τα σκόρδα και να μείνει λίγο γάλα, σαν κρέμα. Ό,τι έχει μείνει απο σκόρδο, το λιώνουμε με το πιρούνι αν δεν έχει λιώσει.
Για τη σάλτσα λεμονιού
250 γρ. φρέσκα ζυμαρικά (ταλιολίνι) (*εγώ έβαλα ραβιολίνι)
250 ml. σπιτικό ζωμό κοτόπουλου Knorr
1 κ.γ. μαργαρίνη Culinesse (*εγώ έβαλα ό,τι βούτυρο είχα)
1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο (* αν βάλετε όπως εγώ αποξηραμμένο βάλτε μισό κουταλάκι!)
100 ml. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. γλυκόσκορδο
1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
Λίγες φλύδες παρμεζάνα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι
Βράστε τα μακαρόνια όπως τα επιθυμείτε.
Σε αντικολλητικό τηγανάκι, βάλτε το ζωμό κότας και το δεντρολίβανο και αφήστε το να βράσει και να εξατμιστεί. Προσθέστε το βούτυρο, ανακατέψτε μέχρι να πήξει και μετά βάλτε την πάστα του γλυκού σκόρδου. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε. Βάλτε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε την παρμεζάνα, ανακατέψτε. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε και αφήστε ένα λεπτό στη φωτιά. Αποσύρετε απο την φωτιά και ρίξτε το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε να ομογενοποιηθεί. Αν θέλετε ρίχνετε τα ζυμαρικά σας στο τηγάνι να τα τελειώσετε εκεί ή αλλιώς σερβίρετε τα ζυμαρικά με λίγη σάλτσα απο πάνω και μερικές φλούδες παρμεζάνας.
Μια σάλτσα λεμονάτη, φινετσάτη, υπέροχη παιδιά... Να 'ταν κι άλλη...
Η Βάλια θα καταστρέψει εσένα και εσύ όλους εμάς....πως μου ξέφυγε εμένα αυτό?? Θα ούρλιαζαν τα φυντάνια μου φαίνεται....καταγράφεται τώρα και αύριο θα μπω να δω και το επεισόδιο όλο με την ησυχία μου!
ReplyDeleteΚαληνύχτα!
Μ΄αρέσουν οι συνταγές σου (είσαι gourmet τύπος..) μ' αρέσουν και οι φωτογραφίες σου...τόσο ζωντανές σαν να μπορείς μέσα από την οθόνη να πιάσεις το φαγητό και φυσικά να το φας..
ReplyDeletePasta alla Veronese δεν έτυχε να δοκιμάσω ποτέ!
ReplyDeleteΦαίνεται νοστιμότατη η συνταγή! Καιρός να φτιαχτεί λοιπόν!=)
χμμμ..ενδιαφέρον πολύ ακούγετε! Διαφορετική σαλτσούλα με αυτήν την κρέμα σκόρδου και το λεμονάκι. Στα προσεχώς λοιπόν:-)
ReplyDeleteΚαλημέρες..
Εεεε, σκέψου τουλάχιστον ότι μετά την προπόνηση είναι αυξημένος ο μεταβολισμός σου για 2-3 ώρες! How's that for an excuse? :D:D:D:D
ReplyDeleteΩραία δουλειά! Keep it up!
Δεν είναι να μπαίνω εδώ η διαιούσα!!!
ReplyDeleteΚατερινάκι βάλε και καμμιά συνταγή πιο διαιτητική γιατί πλησιάζει το καλοκαίρι και έτσι πάμε στην παραλία θα φύγουν όλα τα ψάρια. Needless to say, ότι δείχνει τέλεια!
ReplyDeleteΚοριτσάκι μου έφτιαξα την συνταγή αυτή! Τέλεια η σάλτσα! Βγήκε αρκετά ελαφριά και κρεμώδης παρόλο που φοβόμουν τα τόσα σκόρδα. Σ' ευχαριστούμε για τις ιδέες σου!!
ReplyDeleteeehm..what about the chicken stock you don't mention it further in the recipe?
ReplyDeleteThank you so much for your question! I didn't see the mistake!!!! Thank you once again, and i hope you love the recipe! It is delicious!
ReplyDelete