Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Saturday, April 16, 2011

RICE NOODLES WITH VEGETABLES, CHICKEN AND PEANUT BUTTER SAUCE. NOODLES ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ


Αυτό το έφτιαξα προχθές. Πεντανόστιμο. Πανεύκολο. ΠΑΧΥΝΤΙΚΟ. Λίγο. Απ' το φυστικοβούτυρο. Αλλά του αξίζει!











































Τα συγκεκριμένα noodles είναι μεταξένια. ΜΕΤΑΞΕΝΙΑ. Δε θες να σταματήσεις να τα τρως, όχι μόνο για την ''απαλή'' γεύση τους, αλλά για την απίστευτη αίσθησή τους στο στόμα. Είναι ένα έργο τέχνης που μόνο οι Ασιάτες μπορούν να κάνουν: ακόμα και ένα ζυμαρικό να είναι τέλειο σε όλα του. 

Την συνταγή μπορείτε να την κάνετε πιο ''καυτερή'' απ΄ όσο την έκανα εγώ, ιδίως αν σας αρέσουν τα πικάντικα. Και εμένα μου αρέσουν πολύ, αλλά προτίμησα να πάω λίγο πιο... μαλακά αυτή τη βδομάδα ''των παθών''. Στην συνταγή χρησιμοποίησα σκόνη τζίντζερ και αυτό γιατί δεν είχα κανονική ρίζα τζίντζερ (δεν ξέρω πως πετάχτηκε απο το ψυγείο, αυτό παραμένει ακόμη μυστήριο). Αν δεν τα πάτε πολύ καλά με το φρέσκο τζίντζερ βάλτε σκόνη όπως ακριβώς έβαλα στη συνταγή. 

Στην μάρκα αναφέρονται ως UDON NOODLES που όπως με διαβεβαίωσε ο Peter ο Καλοφαγάς, ουδεμία σχέση με Udon. Είναι απλώς νούντλς ρυζιού. Πεντανόστιμα όμως!  Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας αγαπημένα.














































Να θυμάστε οτι η σόγια σος είναι αλμυρούτσικη και μπαίνει στο τέλος. Οπότε προσοχή με το αλάτι

Θα χρειαστείτε 

1 πακέτο Udon noodles της Blue Dragon) / για 3-4 άτομα 
1 πακέτο φιλετάκια μπούτι κοτόπουλου, χωρίς πέτσα (αν θέλετε εσείς χρησιμοποιήστε στήθος)
2-3 πιπεριές πολύχρωμες (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 καρότα κομμένα σε λεπτά στικς
1 πακετάκι αποξηραμμένα μανιτάρια shiitake (της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΦΥΣΙΚΑ!)
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη 
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ένα ξερό, λεπτοκομμένα
1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φετούλες
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι - πιπέρι
2 κ.σ. σόγια σος
2 μιση φουλαριστές κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά.
Βάζετε τα αποξηραμμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε καλά (τα στύβετε).
Πλένετε και στεγνώνετε τα κοτόπουλα. Τα ψιλοκόβετε. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς (θα ξαναδοκιμάσετε αργότερα). Τηγανίζετε το κοτόπουλο σε γουόκ ή φαρδύ βαθύ τηγάνι. Όταν το κοτόπουλο είναι στα μισά (θέλει ακόμα δηλαδή), προσθέτετε τα λαχανικά (και λίγο λάδι αν χρειαστεί) και τα τσιγαρίζετε. Προσθέτετε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς, δοκιμάζοντας. Φροντίστε να μπούν πρώτα τα πιο σκληρά, πχ φινόκιο, κρεμμύδια, καρότα, τζίντζερ (αν χρησιμοποιείτε φρέσκο) και μετά οι πιπεριές και τα μανιτάρια. Τα τσιγαρίζετε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνει το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί υγρά, προσθέστε ένα ποτήρι νερό και αφήστε το να εξατμιστεί.  Ρίχνετε την σόγια σος. Αφήνετε να πάρει μια βράση με όλα τα λαχανικά. Δοκιμάζετε για το αλάτι (γιατί η σόγια είναι αλμυρή) και αν χρειάζεται προσθέτετε. Όταν όλα είναι έτοιμα, κατεβάζετε απο την φωτιά και προσθέτετε το φυστικοβούτυρο. Ανακατεύετε καλά πάνω στο σβηστό μάτι. 

Τα νούντλς θέλουν μόνο 5 λεπτά, απο το σημείο που το νερό βράζει. Υπολογίστε λίγο πριν βάλετε το φυστικοβούτυρο να ρίξετε και τα νούντλς στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει.  Τα συγκεκριμένα πάντως, τα τρώνε και κρύα. Είναι τέλεια.

 * Μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 πιπερίτσες τσίλι, και να τις αφαιρέσετε πριν ρίξετε το φυστικοβούτυρο, αν το θέλετε το φαγητό καυτερό. 
** Γενικώς με το αλάτι, δοκιμάζετε σταδιακά. 
*** Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο τζίντζερ, κόψτε 5-7 φετούλες στο πάχος και πλάτος ένος ευρώ.









































These rice noodles, have this amazing silk texture that melts in your mouth... They are so pure and velvet... and this sauce is so seductive! The perfect combination!












































RICE NOODLES WITH VEGETABLES, CHICKEN AND PEANUT BUTTER SAUCE


You will need

1 pack Udon Noodles by Blue Dragon
1 pack chicken fillets, skinless, cut in small pieces
2-3 peppers (multi colors), cut in thin slices
2 carrots, cut in sticks
1 pack dried Shiitake mushrooms/or fresh(if dry, put them in warm water for 20 min. Then squeeze them well, then use them)
1 teaspoon ginger powder (or some fresh ginger, finely cut)
2-3 onion springs or one red onion, finely cut
1 fennel, finely cut
olive oil for frying (half a cup)
salt and pepper to taste
2 tbls soy sauce
2  1/2 full tablespoons of peanut butter


Wash the chicken. Cut it in small pieces. Add some salt and pepper (less than usual). Fry the chicken at medium/high temperature for 2 min, then reduce the temperature to medium and continue frying the chicken. When the chicken is half ready, add the mushrooms, the veggies (the most hard ones like carrots and fennel- or ginger if you use fresh- first) and the ginger powder. If you think that needs liquids, just add a glass of water and let it reduce. Stir and fry,  until they are soft and the chicken is ready.  Add the soy sauce. Stir some more. Taste for salt and pepper. Remove wok from the heat and add the peanut butter. Stir well to combine. Now return the wok back to the heat, for one more min. Add the noodles into the boiling water and cook for 5 min. Serve with the chicken/vegetable sauce. 

 * If you like spicy food, you can add some chilly pepper, but make sure you take it off the wok, before you add the peanut butter.
** Taste and add salt every now and then. Soy sauce is salty. 
*** If you use fresh ginger, cut it thin.


8 comments:

  1. Xepomai me pou sas aresi ta Asiatika fagita. Ela sto Toronto na fas Pho...Vietnamese Soupa...san Patsa! ;)

    ReplyDelete
  2. μμμμμμ θα πάρω διπλή μερίδα!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα! Πέρασα να σου ευθυυχώ:Καλές γιορτές και να περάσεις όμορφα.
    Φιλιά

    ReplyDelete
  4. Τα rice noodles μου αρέσουν και μένα πολύ! Γενικά η Ασιατική κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου! Δείχνουν super yummy!

    ReplyDelete
  5. σιγουρα θα δοκιμαστει και θα σου πω!!!ηδη τωρα μαγειρευω spring rolls!

    ReplyDelete
  6. Αχ, τι ωραία! Ερώτηση: πού τα βρίσκεις τα συγκεκριμένα udon;

    ReplyDelete
  7. @Stelluna
    Στο σουπερ μαρκετ, στα ασιατικά προιόντα. Η μάρκα είναι Blue Dragon :)

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails