Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Wednesday, April 13, 2011

DIY! Vintage fabric garden markers! Φτιάξτο μόνος σου! Υφασμάτινα ταμπελάκια για τον κήπο και τις γλάστρες!

Mark your garden with beautiful vintage fabric flags!


Έχετε δεν έχετε κήπο ή αυλή, σίγουρα έχετε έστω ένα μικρό μπαλκόνι! Από 'δω και πέρα θα έχει την τιμητική του, μιας και τα απογεύματα με παγωμένο καφεδάκι, χυμούς ή φρούτα, εκεί θα την βγάζουμε.
Άν έχετε φυτέψει βολβούς, ή σπόρους, λαχανικά ή βότανα, καλό είναι να βάζετε ένα ταμπελάκι για να θυμάστε τί περιμένετε να φυτρώσει και αναλόγως να το φροντίζετε. Ταυτοχρόνως, μπορείτε να δώσετε χρώμα, άποψη και μια χαρούμενη πινελιά στις γλαστρούλες ή το μποστανάκι σας, φτιάχνοντας αυτές τις χαριτωμένες ταμπελίτσες, απο παλιά υφάσματα! Και εύκολο και όμορφο!


Materials
  • small pieces of fabric
  • rubber latex (found at craft stores, usually in the model section)
  • paintbrush
  • small dowel rods
  • craft glue
  • scissors
  • Sharpie or waterproof marker

For the instructions read more at Design*Sponge



Θα χρειαστείτε μικρά κομμάτια απο ύφασμα (σε διάφορα σχέδια και χρώματα)
Υδαταπωθητικό καλυπτικό σε ρευστή μορφή/Λάτεξ (σε είδη μοντελισμού και μακέτας, κυρίως το βρίσκουμε και χρησιμοποιείται για αδιαβροχοποίηση)
Ένα πινέλο
Μερικά ξυλάκια
Κόλλα
Ψαλίδι
Και έναν ανεξήτιλο μαρκαδόρο, λεπτό.

Κόβετε, καλύπτετε με το πινελάκι υδαταπωθητικό υλικό τα υφάσματά σας από τη μία πλευρά τους, και μετά κολλάτε την πλευρά με το λάτεξ πάνω σε ένα άλλο ύφασμα από την πλευρά που έχει περαστεί με λάτεξ (το λάτεξ κολλάει στο λάτεξ). Αφήνετε να στεγνώσουν. Κολλάτε την μια ακρούλα του υφάσματος στο ξυλάκι. Μόλις στεγνώσει γράφετε πάνω το όνομα των λαχανικών σας ή του λουλουδιού και... έτοιμο!

για περισσότερα στο Design*Sponge

3 comments:

  1. Ευφάνταστα και χαριτωμένα!
    Αλλά εγώ θάθελα να ρωτήσω κάτι άλλο. Αφορά τα πασχαλινά κουλουράκια που έχεις αναρτήσει προ πολλού και στα οποία απ'ότι καταλαβαίνω δεν αναγράφεται η ποσότητα βουτύρου παρά μόνον της φυτίνης.Μπορεί να διευκρινισθεί αυτό?
    Ευχαριστώ.
    Φένια

    ReplyDelete
  2. Φένια μου σε ευχαριστώ για την επισήμανση! Ο δαίμων του τυπογραφείου φταίει!!! Όχι, δεν έχει άλλο βούτυρο πλην της φυτίνης. Έχω διορθώσει ήδη το μπέρδεμα στην συνταγή! Είναι υπέροχα κουλουράκια, εγώ τα κάνω μικρά λεπτά και τραγανά, αλλά εσύ μπορείς να τα φτιάξεις όπως επιθυμείς! Μην ξεχνάς η συνταγή είναι διπλή οπότε θα μπαινοβγάζεις μπόλικα ταψιά, αλλιώς κάνε τη μισή δόση! Επίσης φρόντισε το ζυμάρι σου να είναι μαλακό, ίσα που να πλάθεται για να σου γίνουν αφράτα. Καλή επιτυχία αν τα φτιάξεις και περιμένω εντυπώσεις! Ελπίζω να σου αρέσουν! Φιλιά πολλά και καλό Πάσχα :)

    ReplyDelete
  3. Ευχαριστώ πολύ για την ευχάριστη διάθεση κυρίως που σε χαρακτηρίζει. Έτσι αισθάνομαι κι εγώ οικεία.Θα τα φτιάξω και θα σε κρατήσω ενήμερη.
    Αγάπη και καλό Πάσχα.
    Φένια

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails