SPETZOFAI! An authentic greek recipe from Pelion!
4 big spicy sausages cut in thin slices
Half cup olive oil
2 red round onions cut in cubes
4 green sweet pepers cut in slices
4 red sweet peppers cut in slices
4 orange sweet peppers cut in slices
4 grated tomatoes
3 garlic cloves cut in thin slices
A pinch of sugar
1 teacup white wine
1 vegetable cube (used instead of vegetable stock)
1 Tblsp origan
1 small dried red hot chilly pepper
Salt and Pepper
some parsley for decor
Use high temperature.
In a non stick casserole, add olive oil. Saute sausages well. Add onions and peppers saute well till they are soft. Low the temperarute at half. Add garlic cloves, saute well till all turn light brown. ρίχνουμε Add wine let it reduce. Add grated tomatoes and a pinch of sugar. Stir well let it cook a bit. Add 2 1/2 cup of water, chilly pepper, origan, salt and pepper, and the vegetable cube. Let it cook till you have a rich and thick sause. Some minutes before it is ready, put it in a oven pan, and bake it for 15 min, in preheated oven in medium temperature. Serve immediatley, decorate with some chopped Parsley.
ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ απο το Πήλιο!
4 μεγάλα λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε λεπτές φέτες
Μισή κούπα ελαιόλαδο (έχει λίπος μπόλικο το λουκάνικο)
2 κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
4 πιπεριές πράσινες σε λωρίδες
4 πιπεριές κόκκινες σε λωρίδες
4 πιπεριες πορτοκαλι σε λωρίδες
4 ντομάτες τριμμένες ή 3/4 πουμαρό
3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
Μια πρέζα ζάχαρη
1 φλυτζανάκι λευκό κρασί
1 κύβο λαχανικών
Λίγη ρίγανη
1 καυτερή πιπερίτσα (αποξηραμμένη μικρή τσίλι)
Αλάτι και πίπερι
Λίγο μαϊντανό για στόλισμα.
Σε αντικολλητική κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λουκάνικα, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν όλα προσθέτουμε και το σκόρδο. Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε και το κρασί. Μόλις μαραθούν, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα. Ρίχνουμε μια κουταλίτσα ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 2μιση κούπες νερό, αλάτι πιπέρι, τον κύβο, την καυτερή πιπερίτσα, λίγη ρίγανη και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Λίγο πριν πήξει εντελώς, το βάζουμε σε πυρέξ ταψάκι και το αφήνουμε για ένα τέταρτο με μισή ωρίτσα στο φούρνο (προσθερμασμένο σε μέτρια θερμοκρασία, 180 C).
Σερβίρουμε ζεστό, στολίζουμε το κάθε πιάτο με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό!
No comments:
Post a Comment