''Lamingtons are essentially cake sandwiches. Sandwiches of (usually génoise) cake, put together with a filling (traditionally jam), before being dipped in a chocolate icing and desiccated coconut. They were apparently first made in Toowoomba, Queensland, by the 2nd Baron Lamington's chef, an Armand Gallad, who, when called upon at the last minute to provide something to feed unexpected guests (hey - we've all been there, Armand), cut some cubes of the previous day's cake, and coated them with chocolate and coconut. ''
recipe, photos, notes all by delicious delicious delicious
Mr. P's Lamington Base
These amounts make two 20cm square sponges, which will make 32 lamingtons if you cut them into 4cm squares.
You will need:
6 eggs (large)
375g butter, room temperature
375g granulated white sugar
325g plain flour, sifted
75g potato starch, or corn flour
2 tsp baking powder
1 tsp bicarbinate of soda
1. Pre-heat the oven to 180°C. Grease two 20cm square cake tins with butter.
2. In a large bowl, mix everything together on a slow speed with an electric hand mixer, until combined. You may need to add a splash of milk. This takes a bit longer than for a normal cake; this is a lot of mixture we're making.
3. When combined, transfer half of the mixture to each tin. Smooth the tops and bake for 25 minutes. Cool for 5 minutes in the tins, and then turn out onto a wrack. When cool slice as needed.
St. Clements Lamingtons
You will need:
1/2 quantity Mr. P's Lamington Base
400g icing sugar, sifted
1 lemon, zested and juiced
1 orange, zested and juiced
1 lime, zested and juiced
200g dessicated coconut
fruit gums
1. Cut the cake into 16 squares
2. Mix the fruit juices together, and add gradually to the sifted icing sugar, stopping when you have a thinnish glaze. It needs to be thick enough to adhere to the cakes, but not so thick that it clumps. If you make it too thin, add more sugar.
3. Mix as much of the finely chopped fruit zests with the coconut as you like. This recipe used 1 tbsp.
4. Follow the usual drill - coconut mixture in a shallow dish, icing in a bowl. Dip and roll away.
5. Dry out for an hour or so on a wire rack, and serve topped with fruit gums.
Αυστραλέζικα Λάμινγκτονς!
Τα Lamingtons είναι σαντουϊτσοκεκάκια! Γεμιστά με σοκολάτα ή κρέμα ή μαρμελάδα και βουτηγμένα σε γλάσο, η σοκολάτα που παγώνει ή καλυμμένα με τριμμένη καρύδα. Ανακαλύφθηκαν από τον σεφ του 2ου Βαρώνου Λάμινγκτον Armand Gallad, που όταν κλήθηκε να ετοιμάσει κάτι την τελευταία στιγμή, απλώς πήρε το χθεσινό κέικ και το κάλυψε με σοκολάτα και καρύδα! Τα παρακάτω υλικά είναι αρκετά για 2 τετράγωνα κέιικ των 20 εκατοστών, που βγάζουν 32 μίνι κεκάκια αν τα κόψετε σε τετράγωνα των 4αρων εκατοστών.
Mr. P's Lamington Βάση
Υλικά για 2 βάσεις κέικ
6 μεγάλα αυγά
375g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
375g ζάχαρη
325g αλεύρι για κέικ, κοσκινισμένο
75g κορν φλαουρ
2 κ.γ. μπέικινγκ παουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
4. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε 2 τετράγωνα ταψάκια των 20cm.
5. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε όλα τα υλικά σε αργή ταχύτητα στο μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε λιγάκι γάλα (ελάχιστο). Θα σας πάρει πιο πολύ ώρα από ένα κανονικό κέικ γιατί η ποσότητα του μίγματος είναι μεγάλη.
6. Όταν ομογενοποιηθούν, μεταφέρετε το μισό μίγμα στο ένα ταψί και το άλλο μισό στο άλλο. Με μια σπάτουλα ισιώστε τις επιφάνειες και ψήστε για 25 λεπτά (χωρίς να ανοίξετε φούρνο). Αφήστε το να κρυώσει μέσα στο ταψί (έξω από το φούρνο!) αναποδογυρίστε σε μια βάση και κόφτε το κατά μήκος αναλόγως, για να το γεμίσετε. Μπορείτε να το γεμίσετε με κρέμα ζαχαροπλαστικής, σαντιγή, μερέντα, μαρμελάδα ή οτιδήποτε επιθυμείτε. Η να το αφήσετε ώς έχει απλώς κόψτε το σε κυβάκια.
St. Clements Lamingtons
Για τη μία βάση κέικ (16 κεικάκια) θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
(Την άλλη βάση μπορείτε να την κάνετε με γέμιση αν κόψετε και κατα μήκος πριν κόψετε τετραγωνάκια και να την γεμίσετε αλλιώς, μπορείτε να φτιάξετε 16 νέα κεκάκια μόνο με σοκολάτα κλπ)
400g ζάχαρη άχνη
1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα 1 πορτοκάλι, χυμός και ξύσμα
1 λάιμ χυμός και ξύσμα
200g τριμμένη καρύδα (για γλυκά)
ζαχαρωτά (φρουτάκια για στόλισμα)
Κόψτε το κέικ σε 16 τετραγωνάκια.
Αναμίξτε τους χυμούς των φρούτων και προσθέστε σιγά σιγά στην άχνη ενώ χτιπάτε με μίξερ ή σύρμα. Σταματάτε όταν έχετε φτάσει σε ένα αραιό γλάσσο. Να είναι αρκετά παχύ για να σταθεροποιηθεί, αλλά και αρκετά αραιό για να βουτήξουμε τα κεκάκια. Αν σας βγεί αραιό προσθέστε παραπάνω ζάχαρη. Όπως και να χει η καρύδα θα καλύψει τις ατέλειες.
Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα του ξύσματος των φρούτων, στην τριμμένη καρύδα. Ανακατέψτε.
Βουτήξτε τα κεκάκια στο μπολ με το γλάσσο και μετά τουμπάρετέ τα στο μίγμα της καρύδας με τα ξύσματα. Αφήστε τα να στεγνώσουν καμια ώρα, και πριν σερβίρετε στολίστε τα με ζαχαρωτά.
No comments:
Post a Comment