Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Thursday, June 24, 2010

Salmon with Creamy Mustard Sauce! Σολομός με σάλτσα μουστάρδας!

















 
Salmon with Creamy Mustard Sauce
recipe and photo via Lick my spoon
Serves:

Ingredients:

4 (8-ounce) salmon fillets
½ cup plain yogurt
2 tablespoons Dijon mustard
1 tablespoon whole-grain mustard
2 teaspoons capers, rinsed
Salt and pepper to taste
Chopped dill for garnish

Preparation:

1. Preheat the oven to 450 degrees F. (220 C)
2. Line a sheet pan or baking dish with parchment paper. Place the fish fillets skin side down on the sheet pan. Sprinkle generously with salt and pepper.
3. Combine the yogurt, mustards, and capers in a small bowl. Spoon the sauce evenly over the fish fillets, making sure the fish is completely covered.
4. Bake for 10 to 15 minutes, depending on the thickness of the fish, until it’s barely done. You can tell the fish is done if it flakes away easily when prodded with the tines of a fork. 


Σολομός με σάλτσα μουστάρδας


Σερβίρει 4

4 φιλέτα σολομού
½ κούπα γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουταλιά μουστάρδα με κόκκους
2 κ.γ. κάπαρη
Αλάτι και πιπέρι
Ψιλοκομμένος άνηθος για γαρνίρισμα

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220.
2. Βάλτε μια λαδόκολα σε ένα ταψάκι. Τοποθετήστε τα φιλέτα με την πέτσα στο κάτω μέρος. Αλατοπιπερώστε.
3. Ανακατέψτε το γιαούρτι, τις μουστάρδες και την κάπαρη. Καλύψτε με την σάλτσα τα φιλέτα.
4. Ψήστε 10-15 λεπτά (αναλόγως και πόσο λεπτά είναι τα φιλέτα).Δοκιμάστε αν η επιφάνειά του ξεφλουδίζεται με ένα πιρούνι. Τότε είναι έτοιμο.

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Related Posts with Thumbnails