photo credits and recipe by A2K
Μια εύκολη συνταγή, απλή και νόστιμη!
Allotment 2 kitchen is one of my favorite blogs, not only for the interesting recipes but also because the author of the blog, Mangocheeks, is a lovely and generous person. Check out for more recipes and tips!
Gunsmoke Slaw
2 tablespoons smooth Dijon mustard
2 - 3 garlic cloves
Pinch of salt
4 dried chipotle peppers soaked in hot water for 30 minutes, then minced or smoked paprika
100ml/½ cup apple cider or white wine vinegar
70ml/¼ cup of olive oil
3 carrots, grated
½ white or green cabbage, finely sliced
4 - 6 spring onions, green and white parts, finely chopped
2 tablespoons smooth Dijon mustard
2 - 3 garlic cloves
Pinch of salt
4 dried chipotle peppers soaked in hot water for 30 minutes, then minced or smoked paprika
100ml/½ cup apple cider or white wine vinegar
70ml/¼ cup of olive oil
3 carrots, grated
½ white or green cabbage, finely sliced
4 - 6 spring onions, green and white parts, finely chopped
Method
Make the vinaigrette. Mix the mustard, garlic, and salt in a food processor, then blend in the chipotles and vinegar. While the processor pour in the oil slowly and steady stream. Put the cabbage into a large bowl, and add the grated carrots and onion. Pour the vinaigrette over the vegetables and toss well. Taste and add more sauce and salt if your wish. Let the slaw sit for a couple of hours or longer before serving. The slaw will keep in the fridge for up to 5 days.
Make the vinaigrette. Mix the mustard, garlic, and salt in a food processor, then blend in the chipotles and vinegar. While the processor pour in the oil slowly and steady stream. Put the cabbage into a large bowl, and add the grated carrots and onion. Pour the vinaigrette over the vegetables and toss well. Taste and add more sauce and salt if your wish. Let the slaw sit for a couple of hours or longer before serving. The slaw will keep in the fridge for up to 5 days.
From Allotment 2 kitchen (Adapted from Didi Emmons Vegetarian Planet.)
Καπνιστό... λάχανο με μίνι ξεροψημένες πατατούλες!
Ancho peppers and chipotle peppers
Η Mangocheeks αντί να φτιάξει τη γνωστή σαλάτα coleslaw με λάχανο, καρότο, κρεμμυδάκι και μαγιονέζα, δοκίμασε να την κάνει πιο πικάντικη εμπλουτίζοντάς την με μεξικάνικες καυτερές πιπεριές chipotle που δίνουν ένα... καπνιστό αποτέλεσμα στη γεύση! Αν δεν βρούμε τις συγκεκριμένες πιπεριές σε κάποιο delicatessen μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πάπρικα. Πήρε λοιπόν μικρές στρογγυλές πατατούλες, τις έβρασε, τις στράγγιξε, τις αλατοπιπέρωσε, τους έριξε λίγο λαδάκι, τις πάτησε ελαφρώς να ''σπάσουν'' και τις έβαλε για λίγο στο φούρνο. Ισα ίσα να ξεροψηθούν. Τις συνόδεψε με τη σαλατούλα και... έτοιμο το βραδυνό!
Υλικά
2 κ.σ. απαλή μουστάρδα Dijon
2 - 3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. απαλή μουστάρδα Dijon
2 - 3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
4 αποξηραμμένες chipotle πιπεριές μουλιασμένες σε καυτό νερό για μισή ώρα και μετά τις λιώνουμε ή, χρησιμοποιούμε πάπρικα (κατά βούληση)
4 αποξηραμμένες chipotle πιπεριές μουλιασμένες σε καυτό νερό για μισή ώρα και μετά τις λιώνουμε ή, χρησιμοποιούμε πάπρικα (κατά βούληση)
½ κούπα μηλόξυδο ή λευκό ξύδι
/¼ κούπας ελαιόλαδο
3 καρότα τριμμένα
½ λάχανο τριμμένο
4 - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φετές
/¼ κούπας ελαιόλαδο
3 καρότα τριμμένα
½ λάχανο τριμμένο
4 - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φετές
Μέθοδος
Φτιάξτε τη βινεγκρέτ. Αναμίξτε τη μουστάρδα, το σκόρδο και το αλάτι στο μούλτι και μετά προσθέστε τις καυτερές πιπεριές ή την πάπρικα και το ξύδι. Χτπυπήστε τα καλά και προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Βάλτε το λάχανο σε μεγάλο μπωλ, προσθέστε το τριμμένο καρότο και το κρεμμυδάκι. Περιχύστε τα με την βινεγκρέτ και ανακατέψτε να πάει παντου. Προσθέστε αλάτι η σάλτσα αν χρειάζεται. Αφήστε τη σαλάτα να μείνει κανα δυο ώρες πριν τη σερβίρετε. Θα κρατήσει στο ψυγείο για περίπου 5 μέρες! Όσο για τις πατατούλες, τα είπαμε πριν! Εγώ βάζω και λίγη ρίγανη στις πατατούλες όταν τις βάζω στο φούρνο....
Πραγματικά υπέροχη!!!
ReplyDeleteΤις πιπεριές αυτές τις θέελω μιας και είμαι λάτρης κάθε είδους πιπεριάς!!!
Μάλλον θα το επιχειρήσω με την πάπρικα...
Φιλιά και καλή εβδομάδα!