This is a combination of Donna's Hay and Chef Peskias' recipe.
The result is a delicious creamy butternut squash soup, so easy to make!
You will need:
1 small butternut squash, cut lengthwise, seeds scooped out
some sea salt
2-3 tbls olive oil
2 big red onions, skin removed
2 carrots peeled
1 orange bell pepper
1 tbls curry powder
1 chicken stock
a handful of unsalted, raw walnuts
1 tbls honey
salt and pepper to taste
half cup olive oil
Method:
Sprinkle the cut squash with sea salt, place the carrots and the onions next to it and drizzle with olive oil. Bake at 200C degrees, about an hour, or until the squash is slightly brown and tender. Take off the heat, let them cool a bit, then scoop out the flesh of the squash into a food processor. Mash it. Add the peppers, the onions and the carrots. Make puree. Pour the mixture into a large pot. Add the chicken stock, the curry, salt and pepper and about a lt of water. Let it cook for 15 min. Remove the pot away from the heat. Mix in the honey and give a good stir. Serve with some walnuts on the side.
Αυτή η βελουτέ σούπα, είναι συνδυασμός μιας συνταγής (που μου την θύμησε μια follower) από την Donna Hay και του Χριστόφορου Πέσκια από μια εμφάνισή του στην εκπομπή Σεφ στον Αέρα.
Φτιάχνεται γρήγορα, δεν απαιτεί σωτάρισμα, και έχει γεμάτη γεύση. Για να απολαύσετε αυτήν την κρεμώδη και νόστιμη σουπίτσα, χρειάζεστε:
1 μικρή κίτρινη γλυκολοκύθα, κομμένη κατά μήκος, ξεσποριασμένη
λίγο αφρό της θάλασσας, θαλασσινό αλάτι δηλαδή
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ολόκληρα ακαθάριστα
2 καρότα, καθαρισμένα ολοκληρα
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κ.σ. κάρυ
1 κύβο κότας
μια χούφτα (για κάθε άτομο) ωμά ανάλατα καρύδια
1 κ.σ. μέλι
αλάτι και πιπέρι
μισή κούπα ελαιόλαδο
Μέθοδος:
Πασπαλίστε την κομμένη και ξεσποριασμένη κολοκύθα με αλάτι και περιχύστε με λίγο λαδάκι. Δίπλα στο ταψάκι βάλτε τα κρεμύδια (με τις φλούδες ολοκληρα), και τα καρότα. Ψήστε για περίπου μια ώρα στους 200 βαθμούς ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσει εντελώς η κολοκύθα. Βγάλτε από την φωτιά και αφήστε λίγο να κρυώσουν. Πιέστε να βγει ολόκληρο το εσωτερικό του κάθε κρεμμυδιού και βάλτε το στο μούλτι. Λιώστε τα κρεμμύδια, λιώστε τα καρότα, και λίωστε λίγο λίγο και την κολοκύθα. Λιώστε και την φρέσκια πιπεριά. Τοποθετήστε τους πουρέδες σε μια κατσαρόλα (μπορείτε να τα περάσετε και από σίτα για πιο βελούδινη υφή). Προσθέστε τον κύβο, το κάρυ, αλάτι πιπέρι και ελαιόλαδο. Προσθέστε και ένα λίτρο περίπου νερό. Αφήστε το να βράσει για ένα τέταρτο περίπου. Βγάλτε από το μάτι και προσθέστε το μέλι. Ανακατεψτε καλά και γεμίστε κούπες ή μπωλάκια. Σερβίρετε με μια χούφτα καρύδια για κάθε άτομο.
Yummy! My aunt always puts a bit of honey into her pumpkin soup (her husband keeps bees) and it does tastes nice. Must try your recipe.
ReplyDeleteΥπέροχη η σούπα σου!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα εύχομαι!!!
Πρέπει να έχει υπέροχη γεύση! Με τόσα ωραία υλικά, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο! Άσπρο πάτο λοιπόν! :-)
ReplyDeleteΘα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα!
>'ο'<
Εξαιρετικά πρωτότυπη και με φανταστικό χρώμα!!
ReplyDeleteΘα ήθελα να τη δοκιμάσω!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα Κατερινάκι!
απλή και αγαπημένη, θα δοκιμάσω το μέλι!
ReplyDelete