I saw this recipe on Jenny's lovely blog and i just smelled the baked squash straight from NY to my apartment in Athens. I was so right! The smell came out the same way as i imagine it! Nop, a bit better!
I made a small change in the basic recipe, just because i had to. I had a small piece of Feta cheese, about 100 gr and a lot of sweet Graviera cheese from Naxos island, so i used 250 gr Graviera cheese (the original recipe calls just for Feta cheese) and a handful of Parmesan . The taste was a bit stronger but... divine!
Γίνεται να ψήνεται κάτι στην Νέα Υόρκη και να μυρίζει στην Αθήνα; Γίνεται. Και μετά το ψήνεις στην Αθήνα και μοσχοβολάει μέχρι την Σιγκαπούρη! Γιατί η ψημμένη κολοκύθα με την φέτα και την γραβιέρα, σου χτυπάνε κατευθείαν εκείνο το σημείο στον εγκέφαλο που σε τριπάρει με μόνο ευχάριστες παρενέργειες. Οι ευχάριστες παρενέργειες είναι οτι δεν μπορείς να σταματήσεις. Το πόσο εύκολο είναι δε να φτιάξεις αυτήν την πιτούλα, δε χρειάζεται να το αναλύσουμε. Αλευρόπιτα, κικιτσόπιτα και τώρα Μαμαλίγκα. Μαμαλίγκα μάμαλίγκα... Μπουένααααα!
Η μόνη διαφοροποίηση σε σχέση με την συνταγή της Τζενούλας, είναι οτι εγώ έβαλα λίγη φέτα και πολύ γραβιέρα Νάξου. Επίσης πρόσθεσα και μια χουφτίτσα τριμμένη παρμεζάνα. Κατα τα άλλα, ακολούθησα την συνταγή κατα γράμμα. Την συνταγή δεν την έγραψα, γιατί οι διαφορές όπως σας είπα είναι στο τυρί και εκτός αυτού το μπλόγκ της Τζένης είναι δίγλωσσο, οπότε καλύπτει και τους ξένους αναγνώστες μου:)
Αλήθεια πώς περάσατε χθες; Πετάξατε αετό;;;
photos by Donkey and the Carrot blogspot
Αααα βρήκες την αγαπημένη μου πίτα!!!! Τρελαίνομαι για μαμαλίγκα!!! Θέλω κι εγώ τώρα!!! Φιλιά!
ReplyDeleteΕγώ και η μαμαλίγκα σε ευχαριστούμε και χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσε η συνταγή και τη μοιράστηκες!
ReplyDeleteμμμ μου αρεσουν οι πιτουλες!!!θα την δοκιμασω!!
ReplyDeleteΉρθε η άνοιξη στο blog!!!!!
ReplyDeleteΜας έσπασες τη μύτη! Στείλε ένα κομμάτι κι από δω, γιατί δεν αντέχω μόνο να τη βλέπω. Θέλω και να τη φάω!
ReplyDeleteΚαλή Σαρακοστή!!!
Η μαμαλίγκα έσπασε και την δική μας μύτη!
ReplyDeleteΚαλή Σαρακοστή, φιλιά!
Yum, this looks delicious!
ReplyDeleteΠολύ ωραία σου έγινε!!!
ReplyDeleteΈχω κρατήσει κι εγώ τη συνταγή για να τη φτιάξω!!
Τι όμορφη ανοιξιάτικη φωτογράφηση!
ReplyDeleteΜπράβο σου που αναδεικνύεις τόσο καλά μια τόσο νόστιμη πιτούλα!
Φιλιά πολλά!
Η πίτα φαίνεται πολύ ωραία... Είναι σίγουρο ότι θα σου ρθει η μυρωδιά της όταν θα την ψήνω... ε, αν σου ήρθε από ΝΥ. Καλημέρα κορίτσι...
ReplyDeleteΠολύ ωραία βρίσκω και την δική σου "παρέμβαση", όσο για τα ταπεινά χαμομιλάκια "γράφουν" εξαιρετικά στο σύνολο της φωτογραφίας σου :-)
ReplyDeleteΗ μυρωδιά της μαμαλίγκας, έφθασε μέχρι εδώ!! Πολύ νόστιμη πίτα! Πανέμορφα τα χαμομηλάκια, μας δείχνουν ότι η άνοιξη είναι πλέον εδώ.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Ωραία πίτα! Θα την επιχειρήσω!
ReplyDeleteMAMALIGGA! Ακούγετε πολύ εξωτική η συνταγή παρά τα άκρως ελληνικά συστατικά! Εθισμένη σε ότι περιέχει αυγά, αλεύρι και τυρί.
ReplyDelete