Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Friday, March 30, 2012

Yummy French Onion Soup recipe! Υπέροχη γαλλική κρεμμυδόσουπα!











































Yeah yeah i know. Soup in the middle of Spring? Yeah... why not! I also like to eat ice cream in the middle of Winter! And trust me, some recipes are just delicious at any season! I found a recipe in one of my closets the other day. It was printed by me a long time ago (probably about Christmas time). Unfortunately can’t recall the the blog/site it belongs to, but I share it with you today, because last night it made me go to bed with a big smile of satisfaction in my face. So if this is the last soup for this year, it is ONE OF THE BEST I'VE EVER EATEN. So try it whenever you feel like it. I promise it will blow your mind!
  
Ξέρω τι σκέφτεστε! Σούπα μέσα στην Άνοιξη; Ναι. Βλέπετε είμαι απο αυτούς που τρελαίνονται και για παγωτό μέσα στον χειμώνα. Κάποιες γεύσεις, απλώς είναι τόσο νόστιμες που δεν μπορείς να περιμένεις να έρθει ο καιρός να τις απολαύσεις, τις θες εδώ και τώρα! Ιδίως αν δεν έχουν εποχιακά υλικά που δεσμεύουν την συνταγή.
Αυτή την συνταγή λοιπόν, την βρήκα στο συρτάρι μου μαζί με μπόλικες άλλες, εκτυπωμένες από μένα και με την υποσημείωση ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!
Όπως και οι άλλες, έτσι και αυτή είχε ξεχαστεί στο συρτάρι. Η πηγή δεν αναγραφόταν πάνω στο χαρτί, οπότε ούτε που θυμάμαι από πού την είχα βρεί αυτή τη συνταγή. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να την ξεχάσω! Θα αρχίσετε να νιώθετε να σας τρέχουν τα σάλια από την στιγμή που το κρεμμύδι θα γεμίσει με αρώματα την κουζίνα όσο θα καραμελώνει… Μόλις δε πέσει και το σκόρδο για δευτερόλεπτα θα νιώθετε υπο την επήρεια κάποιας μεθυστικής ουσίας… Όταν συμπληρώσετε και με το κρασί, τα αρώματα θα σας κάνουν να σας τρέχουν τα σάλια… Προσθέστε στο τέλος το θυμάρι και δε θα κρατιέστε. Θα πρέπει όμως να κρατηθείτε. Για λίγα λεπτά ακόμα. Μέχρι να λιώσει το τυρί. Πάνω από τα τσουρεκάκια. Γιατί δεν διάλεξα απλό ψωμί. Διάλεξα τσουρέκι. Και καλά έκανα. Και πρέπει να το κάνετε και εσείς. Και αν το πιάτο σας φαίνεται πολύ χειμωνιάτικο, δεν έχετε και άδικο, σούπα είναι. Αλλά όχι μια οποιαδήποτε. Είναι η σούπα της χρονιάς. Τουλάχιστον για το Donkey. Μέχρι του χρόνου, αυτή η τελευταία σούπα, κέρδισε την πρώτη θέση στην καρδιά μου μέχρι τώρα. Είναι συγκλονιστική και γελοία εύκολη. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!




Yummy French Onion Soup recipe
for 4-5

3 large onions, , thinly sliced
1 cup red wine
salt, pepper to taste
3 tsp sugar
4 cloves garlic, minced
2-3 tsp Dijon mustard
50 gr butter
4-5 cups chicken broth (or any kind, except fish broth)
2 1/2 tbsp soy sauce
Some dried thyme
Some slices of egg bread, or baguette
Any yellow cheese you prefer (I used Emmental)

In a heavy bottom pot, melt together the butter with the onions, over low medium heat. Wisk often. After 30 minutes add the salt, the pepper and the sugar. Don’t use too much salt, 'cause some ready-to-use broths are already salty. Stir some more and add the garlic. Add the mustard and the wine. Turn the temperature to medium high for 1-2 minutes until the alcohol is reduced. Low the temperature to medium again and stir in the chicken broth and the soy sauce. Let it cook for some more minutes. Stir in the thyme and let it cook until it turns a bit thick. Pour the mixture into oven proof bowls, cover with slices of egg bread and put 3 or more slices of yellow cheese on top. Put the oven proof bowls into a preheated oven until the cheese is melted. Serve immediately!




Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Σερβίρει 4 (ή δύο πολύ πεινασμένους)

3 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες και μετά κομμένα στη μέση
Αλάτι και πιπέρι
κ.γ. ζάχαρη
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο ή εντελώς ψιλοκομμένο
2-3 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
1 κούπα κόκκινο κρασί (εγώ χρησιμοποίησα "Αύγουστο" της Στροφιλιάς, ερυθρός ξηρός)
50 γρ βούτυρο
4-5 κούπες νερό
1 σπιτικός ζωμός κότας
2 1/2 κ.σ. σόγια σος
λίγο ξερό θυμάρι
2 φετούλες τσουρέκι για κάθε μπολ  (ή ψωμί)
Γραβιέρα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί ή μιξ κίτρινων τυριών (εγώ έβαλα φέτες Έμμενταλ)

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά το βούτυρο και τα κρεμμύδια. Και παραπάνω βούτυρο να βάλετε καλύτερα, απλώς οι θερμίδες ίσως να ανέβουν λιγάκι! Αφήστε να βγάλουν τα υγρά τους και να χρωματιστούν αργά αργά (για τουλάχιστον μισή ώρα) ανακατεύοντας συχνά πυκνά. Αν σας αρπάξουν και πάνε να ξεροψηθούν χαμηλώστε τη φωτιά. Τα θέλουμε να καταλήξουν βαθύ σκούρο χρώμα άλλα όχι καμμένα. Ρίξτε αλάτι (ΠΡΟΣΟΧΗ ο σπιτικός ζωμός που θα ακολουθήσει είναι αλατισμένος, βάλτε λιγότερο και συμπληρώνετε μετά εάν χρειαστεί), μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ζάχαρη και ανακατέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίξτε τη μουστάρδα, το σκόρδο και σε μισό λεπτό ρίξτε και το κρασί. Δυναμώστε τη φωτιά για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίξτε νερό και τον κύβο και ανακατέψτε να λιώσει. Χαμηλώστε σε μέτρια φωτιά και αφήστε να βράσει και να πήξει ελαφρώς. Ρίξτε τη σόγια σος, ανακατέψτε αφήστε για 1 λεπτό ακόμα. Δοκιμάστε για αλάτιΡίξτε το θυμάρι και σε ένα λεπτό αποσύρετε από την φωτιά. Γεμίστε ειδικά πυρίμαχα μπολάκια, βάλτε από πάνω τις φέτες τσουρεκιού και σκεπάστε με 3 φέτες τυρί το κάθε μπωλάκι. Βάλτε τα μπολάκια στο φούρνο (σε προθερμασμένο φούρνο) στους 200, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρεται ζεστό!




Ι wouldn't mind eating it once again as a ''farewell March''! It's deliciousoup!

Λέω το σαββατοκύριακο να την ξαναφτιάξω την σουπίτσα. Είναι σας λέω θεϊκή! Και πανεύκολη! Είναι μια καλή ευκαιρία να αποχαιρετίσω τον απρόβλεπτο Μάρτη και έπειτα να επιδοθώ στα παγωτά!!!(έχω ήδη ένα να περιμένει στην κατάψυξη!)

12 comments:

  1. Αν και είμαστε φαν της σούπας γενικώς, παρόμοια δεν έχω φτιάξει ποτέ! Την κρατάω τη συνταγή για δοκιμή!! Δείχνει απολαυστική και πλούσια σε γεύση.

    ReplyDelete
  2. γι αυτό σ'αγαπώ ... αντί για ψωμί βάζεις τσουρέκι!!!!! τρελαινομαιαιαιαιαιαιιαιαιαια!!!!!

    ReplyDelete
  3. Αυτό είναι που μύριζε χτες ο τόπος όλος!!!χαχαχχαα
    Και δεν ντρέπεσαι το έφαγες όλο μόνη σου.
    Είναι μαι πολύ δύσκολη ώρα που αρχίζω να πεινάω και δεν θέλω να τρώω δυο φορές πια, άρχισα να βάζω!!
    Καλό Σ/Κ

    ReplyDelete
  4. Η πιο αγαπημένη μας σούπα, με διαφορά θα έλεγα!
    Την έκανες τέλεια, τόσο λαχταριστή!!!
    Εγώ ψωμάκια μπαγκέτας βάζω, θέλω πολύ να την δοκιμάσω με τσουρέκι, δεν θα γλυκίζει όμως πολύ??
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  5. @ΕΛΕΝΑ

    Έλενά μου είναι μακράν πιο νόστιμη με τσουρέκι! Και πιο παχυντική βεβαίως βεβαίως...! Βέβαια... γούστα ειναι αυτά! Σου προτείνω πάντως να την δοκιμάσεις και έτσι!!!

    ReplyDelete
  6. Φαίνεται πραγματικά απίθανη! Λοιπόν δεν την έχω φτιάξει ακόμα, νομίζω ήρθε η ώρα όμως! Μου αρέσουν όλα τα υλικά και τα αρώματα που έχεις χρησιμοποιήσει και με το τσουρέκι θα είναι υπερπαραγωγή!
    Εννοείται ότι τρώμε παγωτάκι χειμώνα-καλοκαίρι!
    Φιλάκια, καλό ΣΚ!

    ReplyDelete
  7. Αχ το έχω ξαναπεί και εγώ τα μαγειρεμένα κρεμμύδια ειναι σκέτο γλύκισμα, θα την έτρωγα κάθε εποχή!
    Τελικά όλοι το έχουμε αυτο το σκέυος! χεχε!
    Καλό ΣΚ!

    ReplyDelete
  8. Δεν έχω φτιάξει ποτέ!!! Έχουμε ένα θέμα εδώ με τα κρεμμύδια... Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου...
    Καλό Σβ/κο!!!

    ReplyDelete
  9. Μου άνοιξες την όρεξη σαββατιάτικα και δεν μπορώ και να το φτιάξω σήμερα! Αυτό με το τσουρέκι με ιντριγκάρει. Μόνο με ψωμί την έχω δοκιμάσει αλλά επιφυλλάσομαι! Για σήμερα, θα περιοριστώ στα διαθέσιμα! Καλό ΣΚ
    CrazyTourist1

    ReplyDelete
  10. Σε καταλαβαίνω, φαίνεται υπέροχη! Οι σούπες είναι αγαπημένες της οικογένειας, όλες τις εποχές! Πολύ λαχταριστή η σούπα σου και υπέροχες οι φωτογραφίες σου, ζηλεύωωωωωωω!

    ReplyDelete
  11. Ήρθα κι εγώ να δω λάιτ σουπίτσα και έπεσα σε πιατάκι καλυμένο με τυρί. Ποιο κοριτσάκι την έφαγε ΟΛΗ; Ε; Χαχα! Πάντως όντως δείχνει πολύ καλή! Στο άκουσμα των τυριών, έτρεξαν τα σάλια μου της διατούσης!

    ReplyDelete
  12. Delicious! What a great recipe = thanks. The thyme and the mustard really brought out so much flavour in this. I didnt have any red wine handy and being Australian, i added some vegemite and 1/3 cup boiling water instead of the red wine - it was sensational. Smelt great too. Thanks again.

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails