Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Tuesday, March 27, 2012

Lovely Australian Guesthouse! Από την Αυστραλία με αγάπη...(και γούστο)






I am looking for my new apartment you know. Το rent it. Why can't it be like this one? I loved it the moment i saw it...:)

Ψάχνω το καινούργιο μου σπίτι. Να το νοικιάσω. Και ξέρω πως δεν πρόκειται να ερωτευτώ, όπως με τα σπίτια του Donkey. Κι όμως, πραγματικά, δεν είναι πολυτέλεια να έχεις ένα διαμέρισμα σαν κι αυτό. Βλέπω δεκάδες σπίτια επειδή είμαι στο ψάξιμο και απλώς έχουν δώσει πάνω κάτω τα ίδια χρήματα για εντελώς αναίτιες αγορές. Λείπει το γούστο. Στο 98%. Το 2% που έχει ένα κάποιο γούστο, έχει και απλησίαστες απαιτήσεις! Και τόση ώρα δε μιλάω για επιπλωμένα σπίτια. Μιλάω για τα στοιχειώδη: Κουζίνα (πλακάκια/ντουλάπια), μπάνιο (πλακάκια/είδη υγιεινής), κουφώματα, πατώματα. Δε λέω να γίνουμε Δανοί ή Σουηδοί ή Αυστραλοί, αλλά λιγότερο κακόγουστοι πότε θα γίνουμε;




via

11 comments:

  1. Πραγματικά αυτή η κακογουστιά μας στα σπίτι δεν παίζεται!! Τρέμω τη στιγμή που θα χρειαστεί να βρω σπίτι...όχι τίποτα άλλο μας έχεις παρουσιάσει τόσα πολλά όμορφα σπίτι που η φαντασία μας καλπάζει!!! Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  2. Σου συμπαραστέκομαι και σε καταλαβαίνω. Ως φοιτήτριες στου Ζωγράφου αλλάξαμε 4 σπίτια, δεν καταλαβαίνεις τί είχαμε δει. Ως και σπίτι σε σχήμα Π!!!! O σύζυγος είναι μηχανικός και ανακαινίσαμε το διαμέρισμα της γιαγιάς του για να μήνουμε εκεί, γι' αυτό και είχαμε επιλογή στα υλικά και σε κατεδαφίσεις τοίχων!!!! Ειδάλλως, πράγματι τα ελληνικά σπίτια πάσχουν. Μην πτοείσαι, κάτι θα σου αρέσει εν τέλει!

    ReplyDelete
  3. Αχ καλό μου κορίτσι! Οι Έλληνες κατασκευαστές δεν φημίζονται για το γούστο τους... δυστυχώς κοιτούν να κάνουν ένα διαμέρισμα άρπα-κόλλα εντελώς και να τους στοιχίσει όσο το δυνατόν γίνεται λιγότερο... εμείς ευτυχώς όταν φτιάχναμε το σπίτι μας κάναμε επεμβάσεις και κάπως σώθηκε η κατάσταση... βάλαμε βέβαια αρκετά λεφτά από την τσέπη μας, αλλά τουλάχιστον άξιζε τον κόπο!
    Στο παραπάνω διαμέρισμα, αυτή η τεράστια ζυγαριά στο μπάνιο πολύ με αγχώνει!
    Καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου!

    ReplyDelete
  4. Δυστυχώς δεν φημιζόμαστε για την αρχιτεκτονική χώρων...κάτι πάει να γίνει τώρα με τη νεότερη γενιά, αλλά κι΄αυτή πολεμάει με τα φαντάσματα του παρελθόντος!Και γω ζηλεύω την Σκανδιναβική αρχιτεκτονική, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να βρω τέτοιο σπίτι εδώ, εκτός και αν χτίσω ένα μόνη μου από την αρχή(πράγμα δύσκολο). Οπότε βρίσκεις ένα σπίτι που να καλύπτει "λίγο" τα γούστα σου και μετά κάνεις μόνη σου το interior design.Άλλη λύση στην Έλλαδα δεν υπάρχει!Καλή επιτυχία!

    ReplyDelete
  5. Δεν θα έλεγα ότι φημίζονται οι Ελληνες για το γούστο τους! Ακόμη και τρύπα θα προσπαθήσουν να την κάνουν σπίτι και ας μην χωράει κανεις! Ενώ αυτά στις φωτογραφίες άλλο πράγμα, άλλος αέρας!

    ReplyDelete
  6. Φοιβούλα μου, μη πιστεύεις ποτέ τις φωτογραφίες! Παρατήρησε στην φωτο. 3 ότι δεν ανοίγει το πατζούρι, γιατί θα βρίσκει στο κεφαλάρι του κρεβατιού...Σκέψου το πρωί, που βιάζεσαι, να κάνει ο καλός ένα γρήγορο ντουσάκι και να γίνεται λίμνη το ξύλινο πάτωμα στο μπάνιο...Πες μου πού θα τακτοποιήσεις τα μαγειρικά σου "τζάτζαλα" στην πανέμορφη κουζίνα με τον μαυροπίνακα?... Πανέμορφες φωτογραφίες σκηνικών είναι, όχι ζωντανών σπιτιών...
    Επίσης αν δεις αυτά τα ξύλινα σπίτια στην Αυστραλία από κοντά θα σου σηκωθεί η τρίχα από την κακοτεχνία και την προχειρότητα! Ευτελείς κατοικίες!
    Άσε που και στα Ελληνικά περιοδικά θα δεις περιποιημένα σπίτια, μόνο που αυτά δεν αποτελούν την Ελληνική πραγματικότητα.
    Το ότι έχουμε μεγάλη έλλειμμα αισθητικής παιδείας, δεν χρειάζεται να μπεις σε διαμέρισμα για να το διαπιστώσεις... Και στο δρόμο το βλέπεις...
    Κουράγιο και καλή τύχη!

    ReplyDelete
  7. @ Αγγελική

    Αγγελική μου ειναι κανονικό guesthouse... αλλά ακόμη κι αν δεν ήταν, εδώ τα δικά μας στα μεγάλα αστικά κέντρα τουλάχιστον, ενώ θα μπορούσαν να έχουν τον δικό τους χαρακτήρα (όπως τα παλιά Αθηναϊκά κτίρια που ήταν ψηλοτάβανα και αριστοκρατικά!) έχουν... παλιοχαρακτήρα! Όπως ακριβώς το λές... την έλλειψη αισθητικής και παιδείας την βλέπεις όπου κι αν στρίψεις το κεφάλι σου δυστυχώς...:)

    ReplyDelete
  8. @Φοίβη,πολύ η καλή σημερινή σου επιλογή κι ας μην ανοίγει το παντζούρι στην φωτο 3!
    Συμφωνώ με όλους σας για την έλλειψη αισθητικής του Έλληνα είτε έχει οικονομική άνεση είτε όχι. Το γούστο δεν απαιτεί χρήματα. Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο ψάξιμο αν και είμαι σίγουρη ότι σπίτι κι αν βρεις θα το μετατρέψεις σε κάτι πάρα πολύ όμορφο.
    Τέλος να πω οτι συγκεκριμένη τραπεζαρία είναι Υπέροχη.

    ReplyDelete
  9. It's spelled "Guesthouse" in English, if that's what you were going for :)

    Those beds look...heavenly. Like a pile of clouds disguised as blankets :)

    Eat Cake

    ReplyDelete
  10. Λατρεύω τις φωτογραφίες σου!
    Όταν βρίσκω ελεύθερο χρόνο ψάχνω στο blog σου βλέποντας παλαιότερες αναρτήσεις και παίρνοντας ιδέες!
    Έχω κλέψει αρκετές,όμως ψάχνω ιδέες για το τι να βάλω στη κρεβατοκάμερα μου..ψάχνω μέσα στο blog σου αλλά δεν έχω βρει πολλά..θα ψάξω περισσότερο.Αν ωστόσο έχεις καθόλου χρόνο θα ήθελα να μου βρεις κάποια παλαιότερη ανάρτηση σου σχετικά με το θέμα που με απασχολεί!

    Σε φιλώ:****!

    ReplyDelete
  11. I woudlnt' mind to live in this guest house either. Just gorgeous. I wish you luck with finding the right place. Are you doing well? Thinking of you often. xx

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails