Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Monday, March 26, 2012

Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο σε 10 λεπτά! Creamy avocado pasta in less than 10 minutes!



Όταν θες κάτι υγιεινό, γρήγορο (πιο γρήγορο και από το γρήγορο), νόστιμο, δροσερό, πικάντικο και διαφορετικό, δοκίμασε αυτή τη μακαρονάδα. Λερώνεις μόνο το μούλτι για την σάλτσα/σος. Όχι οτι δεν έχει θερμίδες, μη κοροϊδεύομαστε! Αλλά τι νόημα έχει μια μακαρονάδα light? Φάτε την στο ποτήρι όπως εγώ για μικρότερη ποσότητα! Αλλά φροντίστε να φάτε ένα ποτηράκι, όχι τέσσερα!


I am on diet. So i decided to eat smaller portions of my favorite pasta. Instead of one plate, 4 glass of pasta!Hehehe!














































Creamy Avocado Pasta  based on the recipe by Oh she glows!

Serves 2

Ingredients:
  • 1 medium sized ripe Avocado, pitted
  • 1/2 lemon, juiced + lemon zest to garnish
  • 2-3 garlic cloves, to taste (I used 1 tbsp garlic paste!)
  • 1/2 tsp kosher salt, or to taste
  • ~1/4 cup Fresh Basil,
  • 2 tbsp extra virgin olive oil
  • 2 servings/6 oz of your choice of pasta
  • Freshly ground black pepper, to taste (lots of it)
  • Lots of grated Parmiggiano cheese
  • Some pumpkin seeds or linseeds

Directions:
1. Bring several cups of water to boil in a medium sized pot. Add in your pasta, reduce heat to medium, and cook until Al Dente, about 8-10 minutes.
2. Meanwhile, make the sauce by placing the garlic cloves, lemon juice, and olive oil into a food processor. Process until smooth. Now add in the pitted avocado, basil, and salt. Process until smooth and creamy.
3. When pasta is done cooking, drain and rinse in a strainer and place pasta into a large bowl. Pour on sauce and toss until fully combined. Garnish with lemon zest and black pepper. Serve immediately. Makes 2 servings.

Note: This dish does not reheat well due to the avocado in the sauce. Please serve immediately or serve it as a cold dish.
Note2: Shrimps match perfectly with this dish!




Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Για 2

Συστατικά:
  • 1 μέτριο αβοκάντο, λιωμένο
  • 1/2 λεμόνι+ ξύσμα λεμονιού (το ξύσμα μπορείτε να το αποφύγετε, εαν δεν είστε λάτρης του λεμονιού. Μπορείτε γενικώς την ποσότητα του λεμονιού να την δοκιμάζετε σιγά σιγά παρά να ρίξετε μισό λεμόνι όλο μαζί)
  • 2-3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο (εγώ χρησιμοποίησα 1 κ. σ. κρέμα σκόρδου!)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι (κατά βούληση η ποσότητα)
  • ~1/4 κούπας φρέσκος βασιλικός, ή ρόκα, ή μαϊντανός ψιλοκομμένος (ή χτυπημένα στο γουδί, όπως για πέστο),
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (ή και λίγο παραπάνω)
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λιναρόσπορο ή πασατέμπο  
  • Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Μέθοδος

1. Βράστε μισή κατσαρόλα νερό με μπόλικο αλάτι. Ρίξτε μέσα τα μακαρόνια σας και μαγειρέψτε τα αλ ντέντε ακόμα κι αν δεν τα προτιμάτε αλ ντέντε (θα έρθει το κρεμώδες αβοκάντο και θα τα μαλακώσει).
2. Στο μεταξύ, φτιάξτε την σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μούλτι μέχρι να γίνουν κρέμα, εκτός από τα σποράκια.
3. Όταν τα μακαρόνια σας είναι έτοιμα, ξεβγάλτε και σουρώστε. Βάλτε λίγα μακαρόνια σε κάθε πιάτο ή ποτηράκι, προσθέστε σάλτσα, μπόλικο πιπέρι, σποράκια και φυσικά στο τέλος μπόλικη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Αν σας αρέσουν τα λεμονάτα, προσθέστε και λίγο ξύσμα λεμονιού από πάνω. Σερβίρετε!

Σημείωση: Επειδή το αβοκάντο δεν ζεσταίνεται καλά, αυτή η σάλτσα είναι ή για να την σερβίρεις επιτόπου ή για κρύα μακαρονοσαλάτα.  Επίσης έχετε υπόψη σας οτι του πιάτου του ταιριάζουν πολύ και οι γαρίδες. Και χωρίς την παρμεζάνα είναι νηστίσιμο!




Lemon or lime is your choice. How much of it, is definitely your choice. Use a small amount at first, then taste and then add some more if you like.

Η φίλη μου η Βασιλική είχε την ίδια ιδέα τις προάλλες! Τα μεγάλα πνεύματα συναντιώνται με μικρές νόστιμες διαφοροποιήσεις!


Ναι το αβοκάντο θεωρείται παχυντικό. Αλλά μην ξεχνάτε οτι πρόκειται ουσιαστικά για φρούτο, οπότε άλλα τα λιπαρά του και άλλα τα οφέλη του από μια συνηθισμένη παχυντική μακαρονάδα με κρέμα γάλακτος. Επίσης, σου βγάζει αυτό το δροσερό που βγάζουν οι πέστο, έχει την γλυκάδα του σκόρδου (αν χρησιμοποιήσετε σκόρδο σε κρέμα) ή την σπιρτάδα του αν το βάλετε ωμό. Και πάλι εκεί θέλει προσοχή στην ποσότητα για να μην σας καταστραφεί το αποτέλεσμα. Γενικώς με το λεμόνι και το σκόρδο, να πηγαίνετε σιγά σιγά και δοκιμάζοντας!  

11 comments:

  1. καλημέρα! την ίδια μακαρονάδα έφτιαξα κι εγώ χθές!!!!!ενδιαφέρουσα η πάστα σκόρδου με το γάλα. θα δοκιμάσω και αυτή την εκδοχή. Την φτιάχνω με σκόρδο ψημένο στο φούρνο.

    ReplyDelete
  2. α ξέχασα....οι φωτογραφίες στα ποτηράκια ...σούπερ!!! και την ιδέα την πήρα απο το royal coconut!!!εξαιρετική!!!

    ReplyDelete
  3. Πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική πρόταση για μακαρονάδα!
    Και η σαλτσούλα φαίνεται απίστευτα κρεμώδης!!
    Φιλάκια Κατερίνα μου!

    ReplyDelete
  4. Πολύ ωραία παρουσίαση. Μπράβο.

    ReplyDelete
  5. Από τις μακαρονάδες που ευχαρίστως θα έτρωγα!
    Και ναι, θα πρόσθετα και γαριδούλες!
    Φτιάχνω μια μους με αβοκάντο και γαρίδες (έχω βάλει και την συνταγούλα), που την τσακίζουμε, άρα ο συνδυασμός μας αρέσει τρελά!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  6. Λοιπόν...
    Δεν είχα φανταστεί και δεν γνώριζα ποτέ ότι το αβοκάντο μπορεί να γίνει σάλτσα για μακαρόνια.

    Ενδιαφέρουσα πρόταση και λίγο εκκεντρική!
    Μου αρέσει το αβοκάντο πάρα πολύ και πιστεύω ότι θα το τολμήσω κάποια στιγμή στα αγαπημένα μου ζυμαρικά!

    Ωραία και τα ποτηράκια ΙΚΕΑ!!!

    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  7. Καταπληκτική η πρόταση σου!!! Είμαι μακαρονού τι να κάνω... τέλειες φωτογραφίες και τέλειος ο τρόπος σερβιρίσματος!!!
    Φιλιά!!!

    ReplyDelete
  8. Τι ωραία μακαρονάδα είναι αυτή??? Αλλά μόνο για πάρτη μου, οι υπόλοιποι ούτε που θα πλησιάσουν...καλύτερα, ετσι??? χχχαχααχ

    ReplyDelete
  9. Και επειδή έχουμε μπει στο χορό του αβοκάντο τελευταία και μας αρέσει πολύ νομίζω ότι πρέπει να δοκιμαστεί ΚΑΙ αυτή η συνταγή!!!

    ReplyDelete
  10. Αν αντισταθούμε στο 1 ποτήρι. Γι' αυτό λέω να σερβίρω σε κανονικό πιάτο!!!!

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails