Πέρσι όλο το χειμώνα, ανεξαιρέτως τι τρώγαμε μέσα στη μέρα, το βράδυ τρώγαμε μακαρόνια.
Ένα κουτί.
Υπ΄αυτή την έννοια έχω ανεβάσει ελάχιστες μακαρονάδες, σε σχέση με αυτές που μαγείρεψα. Ο λόγος, δεν είναι οτι δεν άξιζαν τον κόπο, αλλά επειδή μαγείρευα τα μακαρόνια βράδυ (αργά το βράδυ, μετά από προπόνηση και πριν από την μεγάλη νύστα) πεινούσαμε τόσο πολύ, που κανείς δεν είχε όρεξη να περιμένει να φωτογραφίσουμε το φαγητό. Επίσης, το τρώγαμε όλο το φαγητό μας με αποτέλεσμα να πάρω εγώ σε ένα χρόνο 7 κιλά και ο ''Λ'' έντεκα. Τα χάσαμε τα κιλά από τότε, όχι όλα εντελώς, αλλά ήρθαμε στα ίσια μας. Μέχρι που μπήκε ο Σεπτέμβρης. Κάπως κάτι μου έκανε που ένιωσα οτι μπήκε το Φθινόπωρο (άσχετα με το κατακαλόκαιρο έξω) και μου είπε το υποσυνειδητό μου οτι Φθινόπωρο=σοκολάτες=κρεπάλες=σάλτσες=ψωμιά=κιλά. Άρχισα πάλι να παίρνω πίσω ό,τι έχασα λοιπόν. Αλλά να σας πω κάτι; Η απόλαυση μιας καλομαγειρεμένης μακαρονάδας όχι απλώς αξίζει τα κιλά και την κλάψα μετά... Είναι πέρα από κάθε αμαρτωλή γεύση. Οπότε ναι. Πληρώνω το τίμημα. Αρκεί να είναι κόλαση ο πειρασμός!
There are sins, and there are sins. Either way every sin has a price. Pasta for example worths any price. It is the ultimate pleasure. So, no regrets. Just fun.
Τα καζαρέτσε είναι είδος ζυμαρικού. Τα ελληνικά στριφτάρια ας πούμε. Τα βρίσκετε δίπλα στις πένες και τα ριγκατόνι!
This recipe is so simple and yet so full of taste and flavors! Not to mention the colors!
Casarecce with eggplants, pomodori and basil recipe
This can be cooked with any kind of short pasta shapes such as penne and rigatoni . This recipe blends the most mouth-watering vegetable combos. Eggplant or aubergine is the guest star in this delicate sauce, which is easy to be made, and that is always a plus in any recipe, don't you agree?
Ingredients
350gr Casarecce pasta
1 red or yellow onion, finely cut
1 or 2 eggplants, cut in small cubes
500 gr pomodori tomatoes, or cherry tomatoes, halved
Olive oil, for frying
salt and fresh grounded pepper
a handful fresh basil leaves, chopped
a handful capers, rinsed (optional)
2 garlic cloves, finely cut
Riccota cheese or Greek soft mizithra cheese (omg!)
Cook your pasta the way you prefer. While you do that, prepare the sauce:
Saute eggplants and onions in some hot olive oil, stirring non stop until softened and turned slightly brown.
Add the baby pomodori tomatoes (or cherry tomatoes,halved) in the saucepan. Stir some more!
Add the garlic. Add the capers if you use any, otherwise, stir to combine until garlic is soft. Taste and season with salt and pepper.
When the Casarecce pasta is ready, rinse it well and then, mix them into the saucepan. Work quickly to combine vegetable sauce with pasta. Serve immediately with fresh cut basil and Greek grated mizithra. Enjoy!
Καζαρέτσε με μελιτζάνα, πομοντόρια, βασιλικό και ξινομυζήθρα
Μια μεσογειακή μακαρονάδα, πολύ νόστιμη, ελαφριά, που γίνεται σε χρόνο dt και έχει χρώμα, βιταμίνες και άρωμα Ελλάδας!
Υλικά
350γρ Καζαρέτσε ή πένες ή ριγκατόνι
1 ή δύο ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
500γρ (λιγότερα ή περισσότερα εξαρτάται απο εσάς) ντοματάκια πομοντόρια ή cherry, κομμένα στα δύο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μια χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού,
Μια χούφτα κάπαρη, καλά ξεβγαλμένη
Ρικότα ή ξινομυζήθρα τριμμένη
Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σας όπως τα φτιάχνετε συνήθως.
Σωτάρετε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο και προσθέστε μετά από ένα λεπτό τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και ελαφρώς να μαραθούν. Προσθέστε τα πομοντόρια κομμένα στην μέση. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε. Μόλις μαλακώσουν (ντομάτες, σκόρδα) δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε. Απομακρύνετε το σκεύος από την φωτιά.
Σουρώστε τα ζυμαρικά σας και ρίξτε τα μέσα στο τηγάνι με τα σωταρισμένα λαχανικά. Ανακατέψτε γρήγορα και σερβίρετε. Προσθέστε μπόλικα φύλλα βασιλικού και τριμμένη ξινομυζήθρα.
Αν δεν έχετε πομοντόρια, βάλτε απλές ντοματούλες κομμένες σε κομματάκια. Σε αυτή την περίπτωση απλώς θα έχετε περισσότερα υγρά στην σάλτσα, οπότε θα πρέπει να υπολογίσετε λίγο παρά πάνω χρόνο. Επίσης καλό θα ήταν να προσθέσετε και μια πρέζα ζάχαρη.
If you don't have pomodori tomatoes or cherry tomatoes, you can make the same pasta, using common tomatoes chopped in small cubes. In that case, you may need more time to thicken the sauce because of the tomato liquids. Also you may need to add a pinch of sugar in case the tomatoes are sour.
Yum! What a fantastic pasta with all of summer in it. I love it!
ReplyDeleteΚαλημέρα , καλό Φθινόπωρο Donkey! Και λαχανικά και μαρακόνια και τυρί , δεν υπάρχει καλύτερο! :)
ReplyDeleteNiceeee...!!!! Εύκολο και νόστιμο:)
ReplyDeleteΦιλιάαα..!!
Υπέροχη! Με το δίκιο σου, πως να κρατηθείς σε τέτοια νοστιμιά?
ReplyDeleteΕφη
χαχαχαχαχα!!! πολύ μου άρεσε ο επίλογος !!!!!
ReplyDeleteαχ αυτές οι μακαρονάδες!!! υπέροχη η παρουσιασή σου όπως φαντάζομαι και η γεύση του πιάτου σου !!!
φιλια πολλά
πολυ ωραια υλικα, ειμαι σιγουρη οτι ειναι πεντανοστιμη!
ReplyDeleteΚολάστηκα! Τέλειο πιάτο, τέλεια φωτογράφηση!
ReplyDeleteΧαζεύω πολύ ώρα τώρα τις απίθανες φωτογραφίες σου!!όχι πως το φαγητό δεν είναι ωραίο αλλά έχεις το κάτι άλλο στις φωτογραφίες.
ReplyDeleteΚαλό απόγευμα.
Σκέτη απόλαυση η μακαρονάδα σου!!!
ReplyDeleteΚαι η παρουσίαση σκίζει!!!
Φιλιά!
"Κολασμένη" ανάρτηση Carrotάκι :)
ReplyDeleteΦοβερός συνδυασμός, τέλειες λήψεις, υπέροχο πεντανόστιμο αποτέλεσμα !!!
Αυτή η 3η από κάτω, με το φοβερό προφίλ, όσο την κοιτάζω νομίζω ότι ...αχνίζει :)))
Φιλιά πολλά
Καλό βράδυ
MIAM MIAM!ΦΟΙΒΗ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕΣ ΚΙ ΕΣΥ!ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΣ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ....ΜΜΜΜΜΕΙΔΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ...ΑΦΙΕΡΩΣΕΣ!!!!!!Η ΖΩΗ ΜΟΥ ....ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ...ΟΧΙ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ!ΟΛΑ ΚΑΛΑΑΑΑ!ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΕΣ!ΦΙΛΙ!!!!!!!!
ReplyDeleteΦΙΛΙΑ Χ 2...ΓΙ ΑΝ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΜΑΣΤΕ!
Παναγιά μου! τι ΄ν τουτο και προσπαθω να χασω τα κιλα της εγκυμοσυνης!
ReplyDeleteφιλια κοριτσακι ευχαριστω για τις ευχεσ σου!!!
Είναι από τα πιο ωραία πιάτα των ζυμαρικών που συνδυάζονται οι ελαφριές γεύσεις των λαχανικών και της ξινομυζήθρας, που της έχω ιδιαίτερη αδυναμία, όπως άλλωστε και στα τυράκια όλα!
ReplyDeleteΜπράβο Φοίβη και για τις ωραίες φωτογραφίες σου.