ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
φτιαγμένοι από τον Κώστα Χατζόγλου!
Υλικά
2-3 χοντροκομμένα κρεμμύδια
1 κιλό ντοματάκια (Σαντορινιά), χοντροκομμένα
φρέσκο δυόσμο
1 ποτήρι μπύρα
5-6 κουταλιές αλεύρι
Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να κάνετε ένα μαλακό μείγμα.
1 κιλό ντοματάκια (Σαντορινιά), χοντροκομμένα
φρέσκο δυόσμο
1 ποτήρι μπύρα
5-6 κουταλιές αλεύρι
Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να κάνετε ένα μαλακό μείγμα.
Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο και βάζετε κουταλιά κουταλιά το μείγμα.
Γυρίζετε σταδιακά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές προσέχοντας να μην σας κολλήσουν.
Μόλις τηγανιστούν τους βγάζετε από το τηγάνι και τους ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Μόλις τηγανιστούν τους βγάζετε από το τηγάνι και τους ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Τους σερβίρετε ζεστούς.
πηγή Μπουκιά και Συγχώριο, Ηλίας Μαμαλάκης
Santorini Island famous Tomato fritters
You all know Santorini Island. Now, take a small... taste of this stunning volcano island!!
2-3 roughly chopped onions(red, yellow, white doesn't matter)
1 kgr famous cherry tomatoes from Santorini Island, roughly chopped
Some fresh mint
250 ml beer
5-6 tablespoon of all purpose flour
1 cup (or a bit more) Greek olive oil
In a large bowl, mix all the ingredients together. In a deep bottom frying pan, add lots of Greek olive oil (must cover the fritters until the half). When it is hot enough (check with a small amount of the mixture) use a tablespoon and scoop out a good part of the mixture. Pour it into the hot olive oil. Repeat (quickly) until the frying pan has enough fritters. DON'T use a fork to turn it over, because it will brake the fritters and damage the circle shape. Let them cook until the fritters have a nice golden brown crust. Take them off, put them on absorbent paper and repeat the procedure. Serve while they are still hot, but cold are also delicious !
Santorini photos via Google
recipe photos by DONKEY AND THE CARROT
Give me some pls!
ReplyDeleteTι χρώματα, τι ομορφιά, τι θάλασσα!!!! Μοναδική η Σαντορίνι. Δεν υπάρχει πιο όμορφο νησι! Και οι ντοματοκεφτέδες, μούρλια!!!!
ReplyDelete