Μοιάζουν βουτηγμένα σε σοκολάτα, αλλά δεν είναι. Δεν έχουν σοκολατένια γεύση. Είναι όμως πολύ πολύ νόστιμα! Και σας το λέει αυτό κάποια που θεωρεί οτι η σοκολάτα είναι η υπέρτατη απόλαυση ανάμεσα σε όλες τις απολαύσεις. Είναι λοιπόν γλυκά σε γεύση, αλλά όχι και τόσο που να ξενίζει! Είναι τα παραδοσιακά ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ από την Χίο! Συγκεκριμένα Στριφτάρια με χαρούπι Κωνσταντουλάκης!
Έφτιαξα τη συνταγή που προτείνει ο ίδιος, στο πίσω μέρος της συσκευασίας... Απλώς δεν είχα σησαμέλαιο και έβαλα ελαιόλαδο.
Αφού τελειώσω αυτή την ανάρτηση, θα επικοινωνήσω μαζί του άμεσα! ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΟΛΑ τα προϊόντα του! Είναι απλώς υπέροχα!!! Αναζητήστε τα, δοκιμάστε τα, παραγγείλτε τα, αγοράστε τα και φυσικά μαγειρέψτε τα! Επιτέλους κάτι διαφορετικό στο τραπέζι και τόσο μα τόσο ελληνικό! Τελικά τίποτα δεν είναι πιο γκουρμέ από την παράδοση και τίποτα δεν είναι πιο υγιεινό από τα αγνά προϊόντα!Locust bean pasta with sweet mizithra and grape molasses!
Carob or locust bean is the perfect substitute for chocolate! It is one of the "magic foods" and you can eat it any way you want! From locust bean flour, you can make your own pasta or... just buy a locust bean pasta if you can find it. It is a bit sweet but so delicious! You can make this recipe in 6 min. Yep, in 6 min. Trust me, you are going to love it!!!
Locust bean pasta with mizithra and grape molasses recipe!
Ingredients
Locust bean/carob pasta
some (a lot!) fresh ground pepper, pink pepper if you can find, but any pepper will do
6 tablespoons sesame
4 tablespoons sesame oil or olive oil
250 gr soft sweet Greek Mizithra cheese (from Crete Island is perfect!)
2-3 tablespoons grape molasses (per dish)
Boil a lot of water with 2 tablespoons of salt.
Cook the locust bean pasta according to the pack instructions (my pack needed 5-6 min of cooking)
In a large frying pan, add the olive oil/or the sesame oil, and when it reaches a high temperature add the sesame in. Cover with tin because it will pop out. Try also to stir fast for a couple of minutes (they turn golden brown very fast so be careful not to burn the sesame). Meanwhile, strain the locust bean pasta and then pour the pasta in the frying pan. Stir fast and remove from heat.
Serve with lots of fresh ground pepper and a slice of mizithra on top. Pour over some grape molasses... and enjoy!!!
Χαρουπάλευρο μπορείτε να βρείτε σε πολλά παραδοσιακά παντοπωλεία, σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και φυσικά στο κέντρο στα μαγαζιά με μπαχαρικά. Μπορείτε να φτιάξετε λοιπόν τα δικά σας φρέσκα ζυμαρικά ιδίως αν έχετε μηχανή για ζυμαρικά (κλαψ! εγώ δεν έχω...) ή να αγοράσετε έτοιμα, τα συγκεκριμένα!
Στριφτάρια με χαρούπι, μυζήθρα Κρήτης, σουσάμι και πετιμέζι!
Υλικά
Στριφτάρια με χαρουπάλευρο
250 γρ γλυκειά μυζήθρα Κρήτης (ή την αγαπημένη σας)
6 κουταλιές της σούπας κοφτές σουσάμι (λιγότερο ή περισσότερο εσείς το αποφασίζετε)
μπόλικο ροζ πιπέρι σε κόκκους ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο σησαμέλαιο για το τηγάνισμα του σουσαμιού 4 κουταλιές της σούπας περίπου (ή ελαιόλαδο, όπως έκανα εγώ γιατί δεν είχα σησαμέλαιο)
Βράζετε για 5-6 λεπτά τα στριφτάρια, όπως ακριβώς λέει η συσκευασία, σε αλατισμένο νερό.
Σουρώνετε.
Σε ένα μεγάλο βαθύ γουώκ ή τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να κάψει και ρίχνετε το σουσάμι να καβουρδιστεί. Ανακατεύετε γρήγορα για μερικά δευτερόλεπτα (προσοχή μη σας καεί, μαυρίζει εύκολα). Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε μέσα τα στριφτάρια. Ανακατεύετε γρήγορα. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή με κόκκους ροζ πιπεριού, βάζετε μπόλικη φρέσκια μυζήθρα και περιχύνετε με πετιμέζι. ΤΕΛΕΙΟ!
Σύμμαχος υγείας και ομορφιάς το χαρούπι λοιπόν! Ανακαλύψτε το σε κάθε μορφή!
So, have you ever tried something familiar with locust bean? Can't wait to learn new recipes!
καλημέρα!πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω από το φαγητό σου :)
ReplyDeleteτο χαρουπαλευρο ειναι πολυ ωραιο, γευστικο αλευρι!φτιαχνει πολυ νοστιμο ψωμι. οσο γι αυτη την συνταγη πραγματικα δεν την εχω ξαναδει και πιστευω οτι εχει πολυ ενδιαφερον, μπραβο σου!
ReplyDeleteJesus! Miam!
ReplyDelete