The simplicity in all it's glory!
Greece is a beautiful country, with simple people, simple cuisine and simply AMAZING islands...Many traditional Greek dishes are complicated in a way, but the authentic Greek cuisine is simple. Based on Greek extra virgin olive oil, herbs and vegetables. This time i decided to make a Greek pasta with a pinch of Italian flavor: Ricotta cheese.
Ingredients
Your favorite pasta, boiled the way you prefer
2 shots of Greek Ouzo per person (or a bit more if you like!)
1 bay leaf
1 garlic clove, peeled and cut in half
Ricotta cheese, as much as you want
1 handful mint and parsley, finely cut
Salt and pepper to taste (as much fresh ground pepper as you can!!!)
Olive oil, 4-5 tablespoons, per person
Cook your favorite pasta the way you prefer. In a large frying pan, add the garlic and the bay leaf and turn on the heat. Let it get warm, and then hot, and let the garlic and bay leaf in, until the garlic turns golden brown. Remove both garlic and bay leaf. Cut the tomatoes in half. Add the tomatoes in the hot olive oil. Shake the pan, non stop for a minute. Add the Ouzo shot(s). Let it reduce for a while. Add salt and fresh ground pepper. Add your spaghetti in, and rapidly stir them all together and put them on a plate. You should do it fast, otherwise your pasta will end up burned. Sprinkle with ricotta (smash some before you use it) and add the mint/parsley mix. Stir to combine and enjoy!!!
Μια απλή μακαρονάδα ή απλά Η μακαρονάδα;
Απλή, εύκολη, γρήγορη, φθηνή, πεντανόστιμη, ιδιαίτερη, μοναδική, τέλεια. Λέω εγώ. Γούστα είναι αυτά.
Θα χρειαστείτε:
Μακαρόνια, τα αγαπημένα σας, βρασμένα όπως συνηθίζετε
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και κομμένη στα δύο
1 φύλλο δάφνης
2 σφηνάκια ούζο, ανά άτομο (ή και λίγο ακόμα!χικ!)
Ελαιόλαδο, 4-5 κουτάλια της σούπας ανά άτομο
Τυρί ρικότα, όσο θέλετε
Πομοντόρια, κομμένα στα δύο, 5-6 ανά άτομο (ή τσέρυ ντοματάκια μικρά, φρέσκα)
Μια χούφτα, ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο και μαϊντανό (ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ)
αλάτι και ΜΠΟΛΙΚΟ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράστε τα μακαρόνια σας σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σε ένα τηγάνι, ρίξτε το λάδι, το σκόρδο κομμένο στα δύο και το φύλλο δάφνης. Βάλτε το στη φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί. Όταν κάψει αφήστε το να τσιγαρίσει ελαφρώς το σκόρδο και τη δάφνη, και μόλις το σκόρδο πάρει χρώμα, αφαιρέστε και το σκόρδο και το φύλλο δάφνης. Ρίξτε μέσα τα κομμένα πομοντόρια και κουνάτε διαρκώς το τηγάνι. Αν έχετε δεξιότητες στη κουζίνα γυρνάτε τα στο τηγάνι με το τηγάνι (όπως ακριβώς γυρνάνε οι σέφ τα φαγητά στο τηγάνι), διαφορετικά κάντε το με πιρούνι αλλά προσεκτικά και γρήγορα. Δε θέλουμε να τα λιώσουμε, ούτε να τα τηγανίσουμε, απλώς να τα τσιγαρίσουμε. Μετά από ένα λεπτό ''κουνήματος'' σβήστε τα με ούζο. Αφήστε το λίγα λεπτά να εξατμιστεί και ρίξτε μέσα τα μακαρόνια. ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ φέρτε τα μια βόλτα και ρίξτε τα στο πιάτο. Προσθέστε το τυρί και τον δυόσμο με τον μαϊντανό. Λίγο πιπεράκι ακόμα, δεν βλάπτει... Ανακατέψτε καλά... ΜΜΜΜ!!! Ο δυόσμος ζωγραφίζει στο πιάτο!
Πολύ πολύ ενδιαφέρον και λαχταριστό! Θα το δοκιμάσω σούμπιτο...
ReplyDeleteΌντως η μακαρονάδα!!Καλημέρα!
ReplyDeleteI looveeee pasta and cheese! This one is just perfect! love it!
ReplyDeleteμμμμμμ......απλό, νόστιμο και ελληνικότατο!!!!!
ReplyDeleteh agaphmenh mou!
ReplyDeleteΛαχταριστή! Δείχνει πραγματικά εξαιρετική!
ReplyDeleteUmmm. Sound so delicious. Just by the look of your fotos I can smell the taste.
ReplyDeleteGreetings Ralline
ΤΟ ΠΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ!!!!ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ!!!!!
ReplyDeleteφιλιαΧ2 ..ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΑΑ
Α πα πα! τι μου κανεις τωρα και ειπα να μπω σε προγραμμα!!!!
ReplyDeleteI have to confess I pass by here many times not for the recipes, but to lick your pics. The food pics are sensational. What kind of camera do you use ?
ReplyDeleteThat looks fantastic!
ReplyDelete