Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Thursday, May 19, 2011

BROCCOLI PESTO PASTA! ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ PESTO ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ
























Broccoli pesto sauce. Yep. Broccoli pesto sauce. It doesn't sound very Italian... I don't know how it sounds, but i know how it tastes. D e l i c i o u s!!!!

Πέστο μπρόκολου. Μπρόκολο πέστο. Πέστο πάλι; Ναι. Σάλτσα πέστο φτιαγμένη από μπρόκολο. Όσοι την έχετε δοκιμάσει ξέρετε περί τίνος πρόκειται. Όσοι δεν την έχετε δοκιμάσει ακόμα, ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ. Copy, paste  την συνταγή, print και δεν έχετε δικαιολογία. Πάρτε ένα μπρόκολο, λίγο πεκορίνο Romano και λίγη παρμεζάνα. Α, ναι! Και κουκουνάρι! Αν έχετε και 2 φυλλαράκια βασιλικού τέλεια! Αν όχι γίνεται και χωρίς. Είναι υπέροχη σάλτσα! Φτιάχνει περίπου 700 γρ (εντάξει περίπου... βγαίνει ΠΟΛΥ πάντως), είναι ελαφριά και πεντανόστιμη (διαίτης δεν είναι, μην ψαρώνεις με το μπρόκολο) και γίνεται σε χρόνο dt. Είδα και διάβασα πολλές συνταγές μεταξύ των οποίων και από το BBC good food. Νομίζω οτι αυτή η σαλτσούλα στην οποία κατέληξα, δοκιμάζοντας λίγο λίγο, προσθέτοντας λίγο λίγο... είναι ιδανική. Αλλά και πάλι, αν μια κουταλίτσα μπούκουβο δεν σας φτάνει, μπορείτε απλώς να προσθέσετε παραπάνω. Είναι τόσο βολική αυτή η πέστο! 
Πες το... κι έγινε!












































Broccoli pesto pasta recipe
(inspired by BBC good food)


Your favorite pasta, cooked as you prefer
1 broccoli head, medium size, washed and cut (just the bouquets) 
Zest of one lemon and juice of half a lemon
4-5 tablespoons, lightly baked pine nuts
2 teaspoons salt
1 teaspoon chilly flakes
3 tablespoons grated Parmesan cheese
2 tablespoons grated Pecorino Romano cheese
5-6 tablespoons olive oil
2 basil leaves
1 garlic clove, peeled and mushed

Put the pasta into a large pan of boiling salted water and cook according to pack instructions or how you prefer. 
Meanwhile, bring a smaller pan of salted water to the boil, add the broccoli and boil for 10 minutes or less.
Drain the broccoli. Use a garlic masher or just grate the garlic and zest one lemon, then put them in a food processor. Add the chilli flakes and the pine nuts. Add the salt and the drained broccoli in the food processor. Cut the lemon in half and add in the food processor the juice of half a lemon.
Add the cheeses, and the olive oil. Beat non stop until you have a smooth creamy sauce. Add the basil leaves. Beat again some more. Taste if some more olive oil needed.

Drain the pasta. Stir in the broccoli pesto. Sprinkle generously some fresh ground pepper. Sprinkle some more grated Parmesan, toss the pasta well and serve. 











































You can store the rest of the sauce and use it in a sandwich, or in baked potatoes, in your salad... or just eat it with a spoon!
























Ταλιατέλες με πέστο μπρόκολου

Ταλιατέλες ή το αγαπημένο σας ζυμαρικό, βρασμένο όπως το θέλετε
1 μπρόκολο, μέτριο, πλυμμένο και κομμένο (τις φουντίτσες όχι τον κορμό)
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη ή τριμμένη
4-5 κουταλιές καβουρδισμένο κουκουνάρι (στο φούρνο ή σε αντικολλητικό τηγάνι, να πάρει ελαφρώς χρώμα)
Ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γ. μπούκοβο (φλούδες αποξηραμμένης καυτερής πιπερίτσας τσίλι)
2 κ.γ. αλάτι
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. πεκορίνο Ρομάνο, τριμμένο
2 φυλλαράκια βασιλικού (προαιρετικά)

Βράζετε τα ζυμαρικά σας σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνετε τα μπροκολάκια και τα αφήνετε να ζεματιστούν για λιγότερο από 10 λεπτά (7-10). Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα μούλτι (αν δεν χωράνε, λίγα λίγα...). Προσθέτετε το σκόρδο, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το μπούκουβο, το αλάτι, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και χτυπάτε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα μπρόκολα σταδιακά όσο λιώνει. Προσθέτετε και τα τυριά, τα φυλλαράκια βασιλικού και το ελαιόλαδο. Ξαναχτυπάτε. Λογικά έχει γίνει κρέμα μέχρι εδώ. Αυτό ήταν. Η σάλτσα είναι έτοιμη. Την βάζετε πάνω από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά, ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη παρμεζάνα ακόμα. Μμμμμ!!!!











































Τη σαλτσούλα αυτή μπορείτε την επόμενη μέρα να την βάλετε σε σαντουϊτσάκι, στη σαλάτα σας, σε ψητές πατατούλες, σε ψητό κοτόπουλο.... ή απλώς να την φάτε με το κουτάλι. Επίσης θα μπορείτε να λέτε οτι φάγατε μπρόκολο για βραδινό. (Εγώ αυτό λέω και όλοι μετά απορούμε γιατί δεν χάνω κιλά... μύθος το μπρόκολο, μύθος!!!)

8 comments:

  1. Φανταστική η συνταγή σου φοιβάκι! Και οι φωτος όπως πάντα, μαγικές!

    ReplyDelete
  2. mmmmh, sounds yummy, I'm getting hungry, although it's only 7 am here ;). A bit too early for this kind of food.

    ReplyDelete
  3. Μμμ, δεν έχω ξαναδεί πέστο μπρόκολου αλλά μου μοιάζει πολύ καλή ιδέα!
    Και το πιάτο στη φωτο φαίνεται τόσο ανοιξιάτικο!
    Δεν εκτυπώνω τη συνταγή, την έχω ήδη σκανάρει στο μυαλό μου! :)

    ReplyDelete
  4. Καλά δεν είχα προλάβει να το διαβάσω και λες αυγά με πέστο μπρόκολου!!
    Πέστο κι έγινε!!Καλό απόγευμα

    ReplyDelete
  5. So you added cooked brocolli to a traditional (green) pesto. Ok, I can picture that ! I like the flower topping everything. You are an excellent photo stylist !

    ReplyDelete
  6. Όμορφες φωτογραφίες, πέστο μπρόκολου, θα δοκιμαστεί!!!!

    ReplyDelete
  7. Τί όμορφες φωτογραφίες!! Πω πω η μαργαρίτα πάνω στα μακαρόνια με έστειλε! Πέστο μπρόκολου ε; Χμμμ πρέπει να το δοκιμάσω αυτό, οπωσδήποτε.
    Μάγδα

    ReplyDelete
  8. Σλλλλλλλλρρρρρρρρρρ!

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails