Sweets for my sweet, sugar for my honey...! Ok this is my way of making the most sweet Valentine's night ever. Make a crepe cake. With tons of Nutella (in Greece we prefer Merenda... next time you see one, grab it), choco Chantilly and crispy crepes. What more can you ask, ha??? It is ridiculously easy to make, even if you don't know how to boil an egg. And... it is... a chocolatey heaven... ok... let's go to the recipe... 'cause i sweat only in the think of it!!!(hehe!)
Με αφορμή του Αγίου Βαλεντίνου (με αφορμή το τονίζω, αφού ψάχνω να βρίσκω αφορμές για να τρώω), έχω να σας προτείνω την πιο εύκολη και θεϊκή τούρτα ever. Αν την έχεις ξαναφτιάξει, ξέρεις για τι πράγμα μιλάω. Αν όχι, μόλις τελειώσεις αυτό που κάνεις, φύγε σφαίρα για σούπερ μάρκετ. Είναι φτηνό, ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ, γρήγορο, δεν απαιτεί καμία δεξιότητα, θέλει μίξερ και...μισό κιλό Μερέντα. Ε; Τώρα έχω την προσοχή σου;;;
Buy some flowers. Her favorite if you are the guy.
Buy some good wine. His favorite if you are the girl.
Oh... candles are a must.
A romantic dinner for two, doesn't need much. And don't forget; Buy the present, make the packaging. See mine? As simple as it can be!
Αν θα του/της το φτιάξεις, μη βασιστείς μόνο στις ικανότητες της Μερέντας να προκαλεί κύματα ευτυχίας, πληρότητας, απόλαυσης, ηδονής και ικανοποίησης. Πρέπει να κάνεις και εσύ κάτι. Αν την δείτε ''σήμερα γιορτάζουμε'', πρέπει να του/της πάρεις κάτι. Το ''τι'' το ξέρεις εσύ, αφού εσύ ξέρεις τον άνθρωπό σου. Πρόσεξε το αμπαλάζ. Μη βασιστείς στην καλοσύνη των ξένων... Εγώ έφτιαξα το δικό μου. Πήρα χαρτοσακούλα, έβαλα μέσα το δώρο μου (μικρό αλλά θαυματουργό), έγραψα ένα γλυκούλικο μηνυματάκι, την έκλεισα με ένα ξύλινο κρεμαστό διακοσμητικό ψαράκι και την έβαλα δίπλα στο κέικ. Εκείνος, φίλοι μου άντρες, πρέπει να φέρει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ λουλούδια. Λέω τουλάχιστον, γιατί ναι, οι γυναίκες αγαπάνε τα λουλούδια, αλλά όχι μόνα τους. Πάνε με κάτι! Πάρτε και το κάτι. Δε χρειάζεται να είναι ακριβό, απλώς κάτι που να δείχνει οτι ''την ξέρετε'' (αχαχα!!! σήμερα έχω κέφια!!!αν το βρειτε τι είναι αυτό που δείχνει οτι την ξέρετε γράψτε μου!). Τα υπόλοιπα νομίζω θα τα βρείτε στην πορεία (αν και άμα φέρεις το λάθος δώρο, δηλαδή δείξεις ''οτι δεν την ξέρεις καθόλου'', θα έχεις κρεβατομουρμούρα αργά ή γρήγορα. Πιθανόν την επόμενη μέρα.)
Και για να καταλήξω: Είτε λατρεύετε ή σιχαίνεστε την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, φτιάξτε την τούρτα από κρέπες!
Nutella crepe cake recipe
Ingredients
for the filling
700gr Nutella (you are going to need about 500gr but... you never know!)
500 gr heavy cream
3 tablespoons icing sugar
2 teaspoon your favorite liqueur of maple syrup
2-3 tablespoons cocoa powder (or none if you want a white Chantilly)
for the crepes (this is the double dose of the original crepe recipe)
2 cups all purpose flour
2 cups fresh milk
half cup water
2 eggs, slightly beaten
2 pinches of salt
2 tbls butter (optional)
Make the Chantilly first! In a cold bowl, pour in the cold cream, the sugar, the liqueur and the cocoa powder (unless you want your Chantilly white and not that sweet so don't add sugar and cocoa). Beat it with a hand mixer until you have a firm Chantilly. Put it back in the refrigerator.
In a large bowl, combine all the crepe ingredients and beat slightly with a hand mixer or a whisk. Heat a frying pan with a non stick surface and throw in a small amount of butter (just to grease it).
Fill 2/3 of a cup (or more if your frying pan is large) with the crepe mixture and pour it in the middle of the hot frying pan. Move quickly the frying pan, so that the mixture goes everywhere before it gets thick. It must cover all the surface of your frying pan, and this must be done, very quickly. Make sure it spreads evenly. Let the first crepe get thick and crusty (as crusty as you like). Crepe edges now, must look like they have just peeled off the frying pan. Use a plastic spatula (wooden spatula may break the crepe cause it is not bendy)and carefully with circle moves to get the crepe off the pan. Turn it over. Let it bake for some seconds from this side also. Take it off when it is ready and lay it on a plate. Repeat the procedure without butter this time, until you use all the crepe mixture. Some of the crepes may break, especially if you haven't make crepes before, so, keep the best looking crepes for your cake. You will use about 10-15 crepes, but it's up to you on how tall you want your cake to be. Use a plate to trim your crepes evenly.
Put the first crepe on a plate and spread a generous amount of Nutella. Repeat. Then lay over another crepe and spread Chantilly on the top of it. Continue by laying 2 crepes with Nutella, one crepe with Chantilly.
Cover your cake with Chantilly and pour some Nutella on top. Use some candies to decorate it if you want!
Put it in the refrigerator, cause you can cut it very easy this way. I cut it minutes after i made it and photographed it, and i didn't care that much to cut it correctly!
Κέικ με κρέπες και Μερέντα
Υλικά
1 κιλό Μερέντα (δε θα το χρειαστείς όλο, αλλά συμφέρει)
500 γρ κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. από το αγαπημένο σας λικέρ, ή σιρόπι σφένδαμου ή... τίποτα!
2-3 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη (ή καθόλου, αν θέλετε να το φτιάξετε με λευκή σαντιγύ)
Για τις κρέπες (οι ποσότητες που ακολουθούν είναι οι διπλές σε σχέση με την κανονική συνταγή)
Δυο κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες φρέσκο γάλα
μισή κούπα νερό κρύο
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
2 πρέζες αλάτι
2 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά, εγώ δεν χρησιμοποίησα)
Ξεκινήστε να φτιάχνετε την σαντιγύ. Σε παγωμένο μπωλ, ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, το λικέρ, την ζάχαρη άχνη, και το κακάο (αν την θέλετε άγλυκη και λευκή μη βάλετε ζάχαρη και κακάο) και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγύ. Την βάζουμε στο ψυγείο, και φτιάχνουμε τις κρέπες.
Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή με μίξερ όλα τα υλικά για τις κρέπες μέχρι να έχουμε ένα νερουλό σχετικά μίγμα.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Το μέγεθος του τηγανιού θα καθορίσει και το μέγεθος της κρέπας, άρα και την ποσότητα. Ρίχνουμε ελάχιστο βούτυρο στο τηγάνι (ίσα ίσα να δημιουργήσουμε ένα ''φίλμ'') και μόλις ζεσταθεί, με μια κουτάλα κουζίνας, παίρνουμε μίγμα (όσο η κουτάλα) και το ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού.
Τώρα, με γρήγορες κινήσεις, στριφογυρίζουμε το τηγάνι να πάει γρήγορα παντού το μίγμα (ομοιόμορφα) πριν πήξει! Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει το πολύ πολύ να χαλάσετε μια δυο κρέπες. Μετά θα καταλάβετε πως λειτουργεί και θα το κάνετε μια χάρα! Είναι πιο εύκολο απ΄ όσο ακούγεται! Αφήνουμε λοιπόν την κρέπα (που καλύπτει όλη την επιφάνεια του τηγανιού) να πήξει και να ''πιάσει'' και μόλις ξεκολήσσουν ελαφρώς οι ακρούλες της, με μια πλαστική σπάτουλα (πλαστική, γιατί είναι εύκαμπτη και την θέλουμε εύκαμπτη για να μην σπάσει τις κρέπες) ξεκινάμε με κυκλικές κινήσεις να ανασηκώνουμε τις κρέπες από τις άκρες προς τα μέσα. Ανασηκώνουμε εντελώς και αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη μεριά για λίγο. Το πόσο τραγανή ή μαλακιά την θέλετε είναι θέμα γούστου.
Τώρα, με γρήγορες κινήσεις, στριφογυρίζουμε το τηγάνι να πάει γρήγορα παντού το μίγμα (ομοιόμορφα) πριν πήξει! Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει το πολύ πολύ να χαλάσετε μια δυο κρέπες. Μετά θα καταλάβετε πως λειτουργεί και θα το κάνετε μια χάρα! Είναι πιο εύκολο απ΄ όσο ακούγεται! Αφήνουμε λοιπόν την κρέπα (που καλύπτει όλη την επιφάνεια του τηγανιού) να πήξει και να ''πιάσει'' και μόλις ξεκολήσσουν ελαφρώς οι ακρούλες της, με μια πλαστική σπάτουλα (πλαστική, γιατί είναι εύκαμπτη και την θέλουμε εύκαμπτη για να μην σπάσει τις κρέπες) ξεκινάμε με κυκλικές κινήσεις να ανασηκώνουμε τις κρέπες από τις άκρες προς τα μέσα. Ανασηκώνουμε εντελώς και αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη μεριά για λίγο. Το πόσο τραγανή ή μαλακιά την θέλετε είναι θέμα γούστου.
Βγάζετε από το τηγάνι και αραδιάζετε τις κρέπες την μία πάνω στην άλλη. Αν δε σας έχουν βγει ίδιο μέγεθος, χρησιμοποιήστε ένα πιάτο ώς οδηγό, για να κόψετε τα περισσεύματα.
Βάλτε μια κρέπα σε μια πιατέλα. Ρίξτε Μερέντα και απλώστε παντού. Βάλτε άλλη μια κρέπα από πάνω. Ξαναρίξτε Μερέντα. Βάλτε άλλη μια κρέπα, και ρίξτε σαντιγύ από το ψυγείο και απλώστε. Καλύψτε με κρέπα και επαναλάβατε. Δυο φορές κρέπα με Μερέντα, μία φορά κρέπα με σαντιγύ.
Κάντε την τούρτα όσο ψηλή θέλετε εσείς! Καλύψτε με σαντιγύ την τούρτα σας. Αν θέλετε ρίξτε και λίγη Μερέντα στο κέντρο, από πάνω! Στολίστε με μερικά ζαχαρωτά.
Τρώγεται και επιτόπου, αλλά κόβεται καλύτερα παγωμένη! Εγώ, δεν μπορούσα να περιμένω να παγώσει!
Φυσικά και μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή τριμμένο μπισκότο. Αυτό είναι θέμα γούστου, αναλόγως πως προτιμάτε τις κρέπες σας!
So what are you planning on doing on Valentine's day?
Μην περιμένετε η τούρτα σας να αγγίζει την τελειότητα. Δεν έχει παντεσπάνι. Έχει κρέπες. Μιλάω για το τέλειο σχήμα, που δεν μπορεί να δωθεί σε αυτή την περίπτωση. Αλλά η τέλεια γεύση, τα λέει όλα!
Τα λουλούδια πάντα κλέβουν την παράσταση, έτσι δεν είναι;
Whatever you do, have fun my friends! Happy weekend!
Ένα ευχαριστώ στην ξαδελφούλα μου την Έφη για την συνταγή της κρέπας! Κάθε φορά μου την λέει, κάθε φορά την ξεχνάω! Τώρα θα την έχω πρόχειρη πάντα!
Τέλεια ιδέα!!!!!!
ReplyDeleteΣου εύχομαι να χαρείς την μέρα αυτή με τον καλό σου! Νομίζω δεν μπορούσες να διαλέξεις καλύτερο γλυκό Φοίβη!!Φαντάζομαι ότι θα το τσάκιζα και μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί η ευκαιρία να το φτιάξω ποτέ!! Το δικό σου φάινεται τέλειο!
ReplyDeleteλατρευω τα τριανταφυλλα περα παο τα κοκκινα να δεν ιενια αναλογη περισταση. μπραβο και εγω θελω την συνταγη
ReplyDeleteslourp!!! μου τρέχουν τα σάλια!!!!
ReplyDeleteΤέλεια!!!!!!!Θα την έτρωγα πριν έρθει!!!ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!Φιλιά!!!
ReplyDeleteΕντάξει... μετά τη φωτογραφία με το κομμένο κομμάτι, ο χρόνος απλά σταμάτησε και τα μάτια εστίασαν αποκλειστικά εκεί!
ReplyDeleteΠάνω που σκεφτόμουν ότι είχες κάμποσο καιρό να κάνεις φαγητο-ανάρτηση την έκανες και μας ισοπέδωσες!!
Πρεπει να είναι κόλασηηηηηη!
ReplyDeleteακομη κ να μην εχεις ταιρι εκεινη την ημερα,νομιζω με αυτην την λαχταριστοσυναρπαστικη τουρτα θα κανεις τον καθεναν να σε ερωτευτει!!!!
ReplyDelete...μμμ...τέλεια φαίνεται...
ReplyDeleteΛοιπόν αν μετά από τέτοια τούρτα δεν σου φέρει το λιγότερο δυο ντουζίνες τριαντάφυλλα, να του κρατήσεις μούτρα, έτσι?
ReplyDeleteΦιλιά!
Φαινεται κολαση, ευκολη και απλα...τέλεια!μια ερώτηση, τα ζαχαρωτα αυτα τα τέλεια που μπορούμε να τα βρούμε????Στα σούπερ μαρκετ δεν εχει τέτοια. Σε κάποιο site ελληνικό ή σε κάποιο μαγαζι????any tips??? Δήμητρα
ReplyDeleteααααχ και κάνω δίαιτααααα , τρελαίνομαι για κρέπες με σοκολάτα!!!
ReplyDeleteΕτσι μπράβο... για δώσε οδηγίες τι πρέπει να κάνουν οι αντρες :)) λουλούδια και κάτι ακόμα..χιχι.
ReplyDeleteΤο τέλειο γλυκό! Δεν νομίζω να πει κανεις όχι σε ένα κομμάτι.
Μ αρέσει και όπως την στόλισες με τα ζαχαρωτά.
Πω πω τι μου κάνεις τώρα βρε Φοίβη ... μου τρέχουν τα σάλια !!!
ReplyDelete@Anonymous
ReplyDeleteΔήμητρά μου τα συγκεκριμένα ζαχαρωτά τα αγόρασα στο μαγαζί του Παρλιάρου στην Κηφισιά. Αλλά άν θες μεγάλη ποικιλία σε χαμηλές τιμές δες στο ολοκαίνουγιο Pastry ideas.gr
Ευχαριστώ πολύ για τα tips! Θα την φτιάξω για Αγ.Βαλεντινου και κατόπιν για τα γενέθλια της κορης μου...με παράλλαγες φυσικά!!! Δήμητρα
Deleteμμμμμμμμμμμ..τι γλυκιά ανάρτηση!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteque lindo, que rico!!!!
ReplyDeleteδεν εχω λογια...ειναι φοβερη!
ReplyDelete