Έχω χαθεί τελευταία, αλλά συμβαίνουν διάφορα που με κρατάνε μακριά από την καθημερινότητά μου... Ελπίζω σύντομα όλα να είναι όπως παλιά και καλύτερα. Αυτά τα νιόκι πατάτας*, τα είχα φτιάξει για το popaganda.gr. Εκεί μπορείτε να διαβάσετε το νέο μου άρθρο (και όχι μόνο το δικό μου εννοείται). Σας φιλώ και σας εύχομαι ένα όμορφο σαββατοκύριακο.
*διαλέξτε πατάτες πλούσιες σε άμυλο.
Μην παραδουλέψετε το ζυμάρι.
Αφήστε με κάθε τρόπο την υγρασία έξω απ τις πατάτες . Τρυπήστε τις πατάτες που θα ψηθούν, περάστε από το μύλο, από τον τρίφτη, βάλτε τις ξανά στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία, γενικώς στεγνώστε τις πριν τις δουλέψετε με το αλεύρι. Διαφορετικά θα γίνουν βαριά τα νιόκι, και δε θα είναι καθόλου ωραία στη γεύση... Τα δικά μου βγήκαν πολύ νόστιμα. Φάτε τα επιτόπου και μην αφήσετε τα ωμά κομμένα νιόκι να περιμένουν πολύ πριν τα βράσετε. Επίσης μπορείτε αντί να τις ψήσετε να τις βράσετε, αλλά με την φλούδα που θα αφαιρέσετε ενώ ειναι ζεστές ακόμα. Μετά περάστε τες από μύλο ή τρίφτη και βάλτε τις τριμμένες πατάτες στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία να φύγει η όποια υγρασία.
Potato Gnocchi recipe
based on gouda monster
for 2 persons i used
for the Potato Gnocchi
3 medium to large potatoes
1 cup self rising flour (cake flour)
salt
for the ''sauce''
2 -3 tablespoons cream cheese
1 teaspoon dry/ ground garlic
salt and pepper to taste
100 gr butter
photos by Donkey and the Carrot
χμμμμ μια φορα εφαγα νιοκι ετοιμα δεν μπορώ να πω οτι ξετρελάθηκα αλλά θα το δοκιμάσω να τα φτιαξω μονη μου. Νοστιμοτατα φαίνονται. Μιαμ μιαμ :)
ReplyDeleteΤο άρθρο, εξαιρετικό. Οι γεύσεις σου, μοιάζουν υπέροχες. Όταν τις φτιάξω εγώ... θα δείξει... η νεκροψία! :)
ReplyDeleteΕυχαριστώ που μου γνώρισες το Popaganda.
Πρεπει να ειναι φανταστικο το αποτελεσμα!Φαινεται πεντανοστιμο!
ReplyDeleteΕυχομαι να εισαι καλα και η καθημερινοτητα σου να βρει τους ρυθμους της!σε φιλωω
Προς το παρόν έχω δοκιμάσει μόνο έτοιμα νιόκι.
ReplyDeleteΈχω στα προσεχώς τα ωραία δικα σου σπιτικά, φαίνονται εξαιρετικά και νομίζω πως θα είναι!
Φιλιά πολλά και καλημέρα κοριτσάκι!
Πολύ λαχταριστά! Τα νιόκι είναι αγαπημένα μου!
ReplyDeleteΤο άρθρο σου πολύ καλό! Συγχαρητήρια!
Οι ΤΕΛΕΙΕΣ φωτογραφίες σου.... μου τρέχουν τα σάλια!
ReplyDeleteΦαίνονται υπέροχα! Και οι φωτογραφίες είναι καταπληκτικές... Δεν έχω επιχειρήσει ακόμα σπιτικά νιόκι, αλλά όταν έρθει η ώρα θα ακολουθήσω τη συνταγή και τις συμβουλές σου. Ευχαριστούμε!
ReplyDeleteΕλένη (On Top Of Spaghetti - now also The Foodie Corner!)
Ακόμα δεν έχω φτιάξει μόνη μου ζυμαρικά αλλά είναι στο πρόγραμμα
ReplyDeleteΠολύ καλή η συνταγή και οι φώτο σου.
Η πρώτη μου απόπειρα για σπιτικά νιόκι, απέτυχε παταγωδώς! Δοκίμασα μια ζύμη με αβγά που κολλούσε πολύ. Ίσως αν είχα διαβάσει τη συμβουλή σου για την υγρασία στις πατάτες, να είχα αποφύγει την ταλαιπωρία. Το απότέλεσμα ήταν όπως ακριβώς το περιγράφεις, βαριά και άνοστα νιόκι. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τη συνταγή σου. Οι φωτογραφίες σου αρκούν για να με πείσουν να ξαναπροσπαθήσω!
ReplyDeleteΑχ είμαι και έγκυος και απλά θέλω κάποιον να μου τα μαγειρέψει και να μου τα φέρει!!!!!
ReplyDeleteΤέλεια!
Κατερίνα