Καλημέρα φίλοι μου! Σήμερα σας κερνάω τσούρος λόγω ονομαστικής εορτής! Αφορμή για γλυκό δηλαδή, αλλά τέλος πάντων! Τα δικά μου είναι δύο ειδών, μικρά και τραγανά και αφράτα λίγο πιο στρουμπουλά. Η γεύση τους είναι τέλεια. Λουκουμάς και σοκολάτα γίνεται να είναι άσχημο; Αν θέλετε, μπορείτε να διαβάσετε εδώ την άποψή μου για την σοκολάτα και τα πολλαπλά... ωφέλη της!
Hello my friends! Today is my name day so this is what i prepared for you! Ok i know it's a bit difficult to eat my churros via screen, but you can easily make them at your home. I mean it is amazingly easy, although you have ''the fry thing'' which is not always the best thing to do in the kitchen...! But it totally worth a shot, so if you have some butter, flour, chocolate, eggs, sugar and cinammon... there you go. You can have churros in no time.
Churros with chocolate sauce recipe
For the churros
120 gr butter
1 tablespoon sugar
1 cup water
1/4 teaspoon salt
1 cup flour
3 eggs, room temperature
sunflower oil, enough for deep frying
1 cup of sugar mixed with 1 teaspoon cinnamon powder
For the chocolate sauce
220 gr cream
170 gr chocolate of your choice
a pinch of salt
Mix the butter, sugar, water in a saucepan until boiling point. Low the temperature at medium low and add the flour in, all at once. Whisk vigorously until you have a dry mixture. Take the saucepan off the heat and add one egg -WHISK LIKE CRAZY- add the second- WHISK LIKE CRAZY- and the third one, until you have a nice dough. Leave aside.
Heat the sunflower oil in a large pan. While you do that make the chocolate sauce:
Warm the cream. Chop the chocolate into pieces. Pour the warm cream over the chopped chocolate. Wait for a minute. Then with a spatula, stir gently until you have a nice sauce. Leave aside.
Fill a pastry bag fitted with a large star tip (or not) to make the size you want for your churros. Pipe large churros or small bites over the hot oil. You can use a chop stick to straighten the shape of your churros while they are frying. You can do that the first minute you drop them in. After that you will brake them, so try to fix the shape as soon as possible. When they are golden brown, take the churros off the frying oil and lay them on a cooling rack for some seconds. While still warm, dip them in the sugar cinnamon mix. Serve warm.
recipe by use real butter photos by Donkey and the Carrot
Monday, November 25, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Καλημέρα και χρόνια σου πολλά!! :) Να είσαι πάντα καλά και να ζεις αυτά που ονειρεύεσαι!!
ReplyDeleteΕυχαριστώ πάρα πολύ!
DeleteΧρονια πολλά Κατερινιώ να χαιρεσαι το Δημητράκη σου!!! :) χχχ
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ αγάπη! Να δώσεις φιλάκια στον μικρουλινάκο σου!
Deleteχρονια πολλα!!! να χαίρεσαι το ονομα σου και ότι επιθυμεις!! να μας κεράσεις αμε! ειδικά τέτοιο γλυκό! αυτα δεν μοιάζουν με τα δικά μας τουλουμπάκια αλλα στο πιο στεγνό;
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ! Ναι κάπως έτσι! στο πιο στεγνό και τραγανό! τραγανολουκουμάς!
DeleteΧρόνια σου πολλά. Να είσαι πάντα γερή και ευτυχισμένη!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ Νίκη μου!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά καλή μου ! Να σε χαιρόμαστε!!!!
ReplyDeleteΈχω δοκιμάσει έτοιμα, βλέπω όμως πως είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξουμε και σπίτι. Εκτός από λιωμένη σοκολάτα, φαντάζομαι τι τέλεια που θα είναι και με ζεστή, ρευστή καραμέλα!
ReplyDeleteΧρόνια σου καλά, δημιουργικά και νόστιμα! Να περάσεις πολύ όμορφα σήμερα!
Χρόνια πολλά κοριτσάκι, νασαι καλά και να χαίρεσαι το παιδάκι σου.
ReplyDeleteΩραίο το κέρασμά σου. Παίρνω αρκετά churros και φεύγω
Φιλιά πολλά
Χρόνια πολλά κορίτσι.. Μας ξεσήκωσες για γλυκό! Να περάσεις πολύ πολύ καλά!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά κορίτσι.. Μας ξεσήκωσες για γλυκό! Να περάσεις πολύ πολύ καλά!
ReplyDeleteXρόνια σου Πολλά!
ReplyDeleteΝα είσαι πάντα ευτυχισμένη και υγιείς !
Χρόνια σου πολλά κι ευτυχισμένα!!
ReplyDeleteΤο γλυκάκι υπέροχο, λατρεύουμε τσούρος και μάλιστα με σοκολάτα!!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Κατερίνα χρόνια σου πολλά και πάντα πλυμμηρισμένα με γέλια, ευτυχία, τύχη και υγεία!!!
ReplyDeleteΝα είσαι πάντα δημιουργική και αξιόλογη. Αληθινή, απλή και ευαίσθητη.
Να σε χαίροντα οι δυο σου άντρες και όλοι όσοι αγαπάς και σ'αγαπούν!!!
Δεν ξέρω τι ειναι το γλυκό που μας κερνάς, πρώτη φορά το βλέπω αλλά θα κεραστώ:)
Χρόνια σου πολλά Κατερίνα!
ReplyDeleteΠολύχρονη εύχομαι, με υγεία και πολλή ευτυχία! Να σε χαίρονται οι άντρες της ζωής σου!
Τα churros σου φαίνονται απίθανα, όλο λέω ότι θα δοκιμάσω και όλο ξεχνιέμαι!
Πολύ μου αρέσει και η φωτογράφιση τους, άκρως ατμοσφαιρική!
Φιλιά!
Χρόνια σου Πολλα Κατερίνα μου! Να σε χαίρονται και ευχομαι οτι καλυτερο :)
ReplyDeleteΌσο για τη συνταγη με όλο σοκολατα δεν εχω λόγια και η σουπερ φωτογραφιση ακόμα πιο σουπερ!