Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Friday, January 11, 2013

A colourful farmhouse! Όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου



















Interior Designer and artist Javier Requejo transformed this ancient Galician farmhouse, or cortija, located in Northwestern Spain, into a cozy, welcoming home which is even enticing to the horse. The majority of the furniture,sculptures, and lighting are by Requejo

Μια πρώην φαρμα, μια νυν κατοικία σκέτη ζωγραφια. Με ολα τα χρώματα του ουράνιου τόξου! Ήμασταν αρρωστούληδες. Μας λείψατε...













































via

16 comments:

  1. Καλή χρονιά, να έχεις μια πολύχρωμη χρονιά
    να χαίρεσαι το μπεμπάκι σου
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ....

    ΚΑΛΑ..ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΠΟΥ "ΚΟΙΤΟΥΣΕ" ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!!!!
    ΤΕΛΕΙΟΟΟΟ
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ...
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ
    ΝΑΝΤΙΑ

    ReplyDelete
  3. Περαστικά, κι εμείς στην ανάρρωση... ΤΕΛΕΙΟ το σπιτάκι - φάρμα!!

    ReplyDelete
  4. Περαστικά!! Βλέπω όλοι στην ανάρρωση είμαστε! Κάποια σημεία του σπιτιού είναι φανταστικά. Οχι ότι δεν είναι όλο τέλειο, βέβαια...

    ReplyDelete
  5. ΠΕραστικά σας!!! Ελπίζω να ήσουν εσύ η άρρωστη και όχι ο μπεμπάκος!!!!
    Καλά, το σπίτι είναι από τα ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ που έχω δει! Πραγματικά! Ονειρεμένο, χρωματιστό, εξοχικό, ζεστό!!!! ΤΟ λάτρεψα!

    ReplyDelete
  6. Τι όμορφο σπίτι!!
    Καλή χρονιά, να χαίρεστε το μικρούλι σας!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  7. Μοιάζει με κουκλόσπιτο! Καλή Χρονιά και περαστικά!
    Σε ανακάλυψα παραμονές Πρωτοχρονιάς, ψάχνοντας συνταγές για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μου. Επέλεξα δύο που ενθουσίασαν! Τη βελουτέ σουπίτσα με το κουνουπίδι (κανείς δεν το πήρε χαμπάρι) και το βελγικό μοσχαράκι με τη μπύρα που έγινε πραγματικά λουκούμι!!!
    Σ' ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι να περάσεις ένα όμορφο Σ/Κ :-)

    ReplyDelete
  8. Καλή χρονιά Φοίβη... Περαστικά σας... Φανταστικό το σπίτι.., ονειρεμένο! Η επιστροφή σου ήταν καταπληκτική! Μπράβο σου... Τι να πω κι εγώ; Αυτή την περίοδο ΄΄σε έχω μαγειρέψει΄΄... Χριστουγεννιάτικο κέικ με μέλι και φουντούκια; Τέλειο! Σούπα με κολοκύθα αλλά και με κουνουπίδι..; Φανταστικές! Αυτή τη στιγμή είμαι στη δουλειά ενώ στο σπίτι παγώνει η μπισκοτένια τάρτα λεμονιού... για να δούμε... (Το μόνο που με προβλημάτισε ήταν ότι η τάρτα ήταν αρκετά σκληρή, αφότου κρύωσε και πριν της βάλω επάνω την γέμιση και το ότι η γέμιση ήταν αρκετά αραιούτσικη ... Τήρησα ακριβώς τις θερμοκρασίες.. Μήπως παρέλειψα κάτι; ) Ααα! Το επόμενο ΣΚ ετοιμάζομαι να φτιάξω το χοιρινό ρολό με πορτοκάλια... Καμία έξτρα συμβουλή; Καλό απόγευμα...

    ReplyDelete
  9. Kαλή Χρονιά και περαστικά σας!
    Έχω το ίδιο βιτρίνα-έπιπλο της τέταρτης εικόνας!
    Country!!!!!!
    Yπέροχο σπίτι..το θέλω!

    ReplyDelete
  10. @Χρυσούλα
    Χρόνια πολλά καλή μου! Φοβερό το έπιπλο!!! Αγαπώ!!!

    @Βασίλης-Βενετία
    Σίγουρα η τάρτα θα έχει δοκιμαστεί μέχρι τώρα. Ελπίζω να σου αρέσει, αν και σου προτείνω με την πρώτη ευκαιρία να φτιάξεις και τις άλλες τάρτες λεμονιού που έχω αναρτήσει στο παρελθόν!Όσον αφορα το χοιρινό με τα πορτοκάλια, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με μισό πορτοκάλι χυμό μισό νερό και να προσθέσεις πορτοκάλι χυμό περισσότερο στην πορεία. Σε κάποιους όλο αυτό το πορτοκάλι ίσως φανεί έντονο, αν και δε μου έχει παραπονεθεί κανείς μέχρι τώρα!
    Επίσης δοκίμασε κάποια στιγμή με οποιοδήποτε κρέας και όχι με αγριογούρουνο, την συνταγή που έχω για μελωμένο αγριογούρουνο.Έρωτας!

    @sinomad
    Καλώς ήρθες στο Donkey! Πολύ χαιρομαι που οι συνταγές σου άρεσαν! Και μου θύμησες και το λαχταριστό μοσχαράκι που έχω καιρό να το φτιάξω!

    @ crazy tourists
    Γεια σου τρελοτουρίστρια! Καλή χρονιά με όλα τα καλά!

    @Dimitra
    Δημήτρά μου πραγματικά και έγω το ερωτεύτηκα το σπίτι... τι κρίμα να ζούμε σε τέτοιες εποχές και να μην μπορούμε ούτε την σμύκρινσή του να ονειρευτούμε...

    @EΥΓΕΝΙΑ
    Περαστικά Ευγενία μου... ακόμη δεν έχουμε συνέλθει πληρως! Και έχουμε και την αιθαλομίχλη...$£%$%!

    @cookthings
    Καλή χρονιά και περαστικά!

    @manousina
    ευχαριστώ πολύ πολϋ! Σου εύχομαι μια γλυκειά χρονιά γεμάτη δημιουργίες!!!

    @NANTIA
    τελικά όλοι το αγαπήσαμε αυτό το σπίτι... Και αν ζούσαμε στο εξωτερικό μπορεί να μπορούσαμε να το αποκτήσουμε... παρόλα αυτά, θα το έχουμε ως πηγή έμπνευσης!

    ReplyDelete
  11. Υπέροχο το σπιτάκι! Ποιος να το φανταζόταν ότι ήταν φάρμα πριν...
    Περαστικά σας! Καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  12. Α, μα τι όμορφες εικόνες! Μου χρωμάτισες τη μέρα!
    Περαστικά σας και καλή, δημιουργική και τρυφερά χρωματιστή Χρονιά!

    ReplyDelete
  13. Φοίβη μου... Η λεμονόπιτα δοκιμάστηκε αλλά..! Δεν ξέρω τι έκανα και είχε μια πολύ έντονη άσχημη μυρωδιά, και η γεύση ήταν... ήταν πολύ πολύ πικρή και δεν ξέρω τι άλλο! Δεν μπορούσα να προσδιορίσω... Μήπως έφταιγε το λεμόνι; Μμμ... δε ξέρω!
    Ευχαριστώ για τις έξτρα συμβουλές για το χοιρινό, και ναι... τώρα που μου το λες... Μου αρέσει πολύ η συνταγή με το αγριογούρουνο, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκω πουθενά... οπότε θα το δοκιμάσω με χοιρινό μάλλον... Ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  14. Βενετία μου πολύ λυπάμαι... είναι κρίμα να σπαταλάς υλικά και χρόνο και το αποτέλεσμα να μην είναι καλό.. Η συγκεκριμένη συνταγή αν πας στο Smitten Kitchen είχε τα άπειρα μηνύματα γιατί δεν πετύχαινε σε όλους. Εγώ την έφτιαξα δύο φορές. Μία με ολόκληρο λεμόνι και μία με καθαρισμένο σαν και αυτήν που ανέβασα. Στο εξωτερικό τα Meyer Lemons είναι γλυκά, σαν πορτοκαλολεμόνια... παρόλα αυτά αυτή η εκδοχή της λεμονόπιτας μου βγήκε μια χαρά, αν και εγώ ήμουν συνηθισμένη στις πιο κλασσικές εκδοχές της, σαν και αυτές που έχω ανεβάσει στο παρελθόν. Όταν θα ξαναβρεις την όρεξη και τον χρονο, δοκιμασε τες!Δε μπορώ να καταλάβω γιατί βγήκε πικρή...αφαιρεσες το ασπρο ναι?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι... το αφαίρεσα! Καθαρίζοντας το λεμόνι από τη φλούδα... Μήπως όμως θα έπρεπε να πάρω τελικά μόνο την ψίχα, δηλαδή να το καθαρίσω εντελώς από τις μεμβράνες του; Θα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία και τις άλλες λεμονόπιτες... Παρεπιπτόντως, με τι κρέας να δοκιμάσω τη συνταγή του αγριογούρουνου; Σε ρωτάω, ως πιο έμπειρη! Καλημέρα Φοίβη... Φιλιά στο αντράκι σου!

      Delete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails