Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Friday, January 18, 2013

Clementine cake♥♥ Ζουμερό Κέικ Μανταρίνι (χωρίς αλεύρι και βούτυρο)












































Clementines, are the most adorable fruits, don’t you think?

Their perfume is beyond divine, they are unseeded so you can enjoy them without any worries, and they are totally cute with that bright color that is so friendly and happy! Well, I am four times as happy, because I made this cake 4 times until now and never failed.  While I was peeling the clementines, I had my eyes closed, and it almost felt like I was in a field full of tangerine blossoms! Amazing smell, amazing taste, UNBELIEVABLE texture sticky and moist  and so ridiculously easy to make, almost made by itself. You have to try this! And I have to thank Nigella. A big thank you girl!

The easiest Clementine Cake ever -- by Nigella Lawson
(slightly changed)

You will need:
4 medium clementines
250 gr sugar (original recipe calls for 225 gr)
250 gr grounded almond
6 eggs
1 tsp baking powder
A pinch of salt

Boil the clementines for 2 hours. Strain, remove any pips and mash everything ;fruit  including skins, in a food processor . Beat the eggs.
Mix well with a spatula, the clementine pulp with the rest of the ingredients.
Prepare a tin with a baking paper or butter a baking tin.
Bake in a preheated oven in 190 C degrees for about an hour.  After 40 min cover with foil.
 













  















                        



      Λοιπόν. Από πού να αρχίσω; Να σας πω καταρχήν οτι αυτό είναι το ευκολότερο κέικ όλων των εποχών. Πραγματικά αν ξέρετε κάτι πιο εύκολο, θέλω πολύ να το μοιραστείτε μαζί μου! Επίσης είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ. Μοιάζει σαν να έχει σιροπιαστεί (κάποιοι θα έπαιρναν όρκο ότι είναι σιροπιασμένο) ενώ απλώς είναι ΕΞΤΡΑ ΖΟΥΜΕΡΟ από μόνο του. Μοσχοβολάει μανταρίνι (που προσωπικά καλύτερη μυρωδιά δεν έχω) όλο το σπίτι όταν ψήνεται, και ξεχύνεται  άρωμα καβουρδισμένου αμυγδάλου σε κάθε πιρουνιά... Το έχω φτιάξει 4 φορές ως τώρα, και δεν υπήρχε ένας που να μην του άρεσε. Και το καλύτερο απ΄όλα δε σας το πα... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΕΥΡΙ. Δηλαδή πάρτυ ιν δε μάουθ μπέιμπι!!!! Σε αυτό το σημείο να σας πω, πως η συνταγή ανήκει στο team της Nigella, wow and oh yeah Nigella!!!!










 
                                                                                            






To πιο ζουμερό και αρωματικό κέικ μανταρίνι
Συνταγή από την Nigella Lawson / φωτογραφίες + εκτέλεση : foivi geller

Θα χρειαστείτε
4 μέτρια μανταρίνια, κλημεντίνες
250 γρ ζάχαρη  (η ορίτζιναλ έλεγε 225)
250 γρ πούδρα αμυγδάλου (χτύπησα αλύπητα στο μούλτι ψίχα αμυγδάλου, λευκή χωρίς φλούδα)
6 αυγά
1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι

Σε κατσαρόλα με κρύο νερό, βάζετε τα μανταρίνια. Τα βράζετε για 2 ώρες. Τα σουρώνετε, τα αφήνετε ελαφρώς να κρυώσουν σε μπωλάκι, αφαιρείτε τυχόν κουκούτσια και όλα μαζί ψίχα και φλούδα και ζουμί από τα μανταρίνια τα βάζετε στο μούλτι και τα κάνετε πολτό.

Χτυπάτε τα αυγά ελαφρώς στο μίξερ.

Σε λεκανίτσα, ρίχνετε τα αυγά τη ζάχαρη και  τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τον πολτό μανταρινιών. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα καλά να ομογενοποιηθούν όλα.

Σε ταψάκι βουτυρωμένο, ή σε ταψάκι όπου το έχετε ντύσει με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε το μίγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για μία ώρα. Μετά τα 40 λεπτά σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.

                         






















 
 
















 

Έβγαζα απ΄ τις τσέπες μου φλούδες μανταρίνι, σου ΄ριχνα στα μάτια να πονάς...


































                          photos by Donkey and the Carrot blogspot

29 comments:

  1. Και μόνο που μοσχομυρίζει όλο το σπίτι μανταρίνι, πιστεύω είναι αρκετός λόγος για να το φτιάξεις! Εξαιρετική και η παρουσίαση!

    ReplyDelete
    Replies
    1. σε ευχαριστώ πολύ! Είναι υπέροχο και πολύ γρήγορο!

      Delete
  2. I can't wait to try this lovely recipe. Thank you for sharing.

    ReplyDelete
  3. Ο k.Blogger έχει κάτι τις και το δείχνει ας είναι καλά το fb γιατί εγώ από το πρωί που είδα τις φωτογραφίες έχω χαζέψει!!
    θα το φτιάξω μόλις φάμε το γλυκό που έφτιαξα χτες δυο μαζί δεν πάνε!!
    Πολλά φιλάκια ιδιαίτερα στο μικρούλι σου.

    ReplyDelete
  4. Δεν ξέρω τι να πρωτοκοιτάξω. Την τόσο καλή συνταγή? Τις τόσο επαγγελματικές φωτογραφίες? Ή το ανάποδο? Κοιτώ και ξανακοιτώ και θαυμάζω απ΄ όλες τις απόψεις!

    ReplyDelete
  5. Εκτός της φωτογραφίας που είναι ζουμερή και πορτοκαλί που λατρεύω, με τράβηκε το "πεντανόστιμο" και το "πιο εύκολο"! Για να μην σχολιάσω τους στίχους της Χαρούλας Αλεξίου που με έκαναν και χαμογέλασα!

    ReplyDelete
  6. Υπέροχο Κατερινάκι! Πούδρα αμυγδάλου δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα, αλλά η συνταγή σου είναι μια τέλεια ευκαιρία! Είδες η Nigella? Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  7. Συμφωνώ απολύτως, αυτή η κυρία είναι ολίγον τί ξινή και fake, κατά την ταπεινή μου γνώμη! Αλλά, τί να κάνω, θα εμπιστευτώ το λόγο σου και θα το δοκιμάσω. Με έπεισες και δε θα αντισταθώ ούτε στο μανταρίνι ούτε στο αμύγδαλο!!

    ReplyDelete
  8. Τι φωτογράφηση είναι αυτή;; Ουάου και πάλι ουάου Κατερίνα!
    Χίλια μπράβο!
    Το κέικ όντως φαίνεται απίθανο!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  9. Πειράζει που το έφαγα όλο μόνη μου???? Απλά υπέροχο!!!! Ευχαριστούμε!!!

    ReplyDelete
  10. πω πω τελειοοο!θα το κανω σιγουρα!τελειες οι φωτογραφιες!

    ReplyDelete
  11. mmmm Τέλεια συνταγή και αγαπώ και τη Nigella!!!!καταπληκτική παρουσίαση...Μπράβο!

    ReplyDelete
  12. Συγγνώμη που θα κάνω ηλίθια ερώτηση : τα μανταρινια τα βραζουμε με την εξωτερική φλουδα ή όχι ; Επειδη λέει κάτι για φλουδα η συνταγη, φαντάζομαι το άσπρο του μανταρινιου εννοεί.

    ReplyDelete
  13. Λαχταριστό το κέικ και φανταστικές οι φωτογραφίες.
    Μου άνοιξαν την όρεξη για κέικ μανταρίνη.

    ReplyDelete
  14. εχω κανει ακριβως το ιδιο με πορτοκαλι και ηταν απαιχτο.βεβαια απο πανω προσθεσα κρεμα τυρι!θεικο παντως κ ετσι!

    ReplyDelete
  15. ΟΛΟΚΛΗΡΟ το μανταρινι. Με την πορτοκαλι του φλούδα. Οπως το κόβεις από το δέντρο!

    ReplyDelete
  16. Έχω μια ερώτηση...
    Όταν λες 1μπεικινγκ,εννοείς 1 κουταλακι;
    Εξαιρετικό το site σου!!μπράβο foivi!

    ReplyDelete
  17. @Flora
    εννοώ ένα κουταλάκι του γλυκού ναι. Σε ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  18. Φανταστική φωτογράφιση!
    Βρήκα ένα κέικ καρότο που από εμφάνιση ταιριάζει στο μπλοκ σου (καροτάκια)...από συνταγή και γεύση δεν έχω ιδέα γιατί δεν το χω με τη μαγειρική… δες εδώ http://readcereal.com/a-sweet-root

    ReplyDelete
  19. ανυπομονω να το δοκιμασω!!!!! αυριο κιολας!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  20. Φανταστικές φωτογραφίες και παρουσίαση! Ήθελα να ρωτήσω με πόσο νερό βράζουμε τα μανταρίνια? Επειδή μετά τα λιώνουμε όλα μαζί στο multi (με την εξωτερική φλούδα από ότι διάβασα), πρέπει να ξέρουμε πόσο νερό βάζουμε για να μη χαλάσει η συνταγή. Επίσης, μανταρίνια υπάρχουν και πιο μικρά και πιο μεγάλα. Τρία μικρά είναι καλά αν βάλουμε? Ή αν είναι μικρά πρέπει να βάλουμε παραπάνω?

    ReplyDelete
  21. @anonymous
    το νερο στο οποιο βραζουμε τα μανταρίνια, 4 μέτρια μανταρίνια ή αλλιώς 375 γρ, είναι σχεδόν μια κατσαρόλα, αφού βράζουν επί δύο ώρες με ανοιχτό καπάκι. ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ. Τα σουρώνουμε, και ολοκληρα βρασμένα όπως είναι τα βάζουμε σε μπωλάκι να κρυώσουν λίγο για να μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε. Τα ανοίγουμε, πετάμε το κοτσάνι και εαν τυχόν υπάρχει κάποιο κουκούτσι και όλα μαζί φλούδα ψίχα και ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ τα βάζουμε στο μούλτι. Γι αυτο και δεν ανέφερα νερό και ποσότητα. Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

    ReplyDelete
  22. @Carolyn
    just like you boil pasta! In a large pot, put water until 3/4 high, throw the clementines in and boil them for 2 hours.Then strain them, but them in a bowl, throw away seeds if there is any, and put in a food processor everything from pith, juice etc. Hope i helped!

    ReplyDelete
  23. Συγγνώμη αλλά δεν πικρίζει αν βάλουμε την εξωτερική φλούδα του μανταρινιού (την πορτοκαλί);;;

    ReplyDelete
  24. @anonymous
    όχι γιατί βράζεται επί δύο ώρες και καραμελώνει. Έτσι περίπου φτιάχνονται και τα γλυκά του κουταλιού, που τρώμε τις φλούδες τους!Ακολούθα την συνταγή πιστά και μην σε ανησυχεί θα σου βγει σουπερ!

    ReplyDelete
  25. Υπέροχες φωτογραφίες και πρέπει να είναι και το κέηκ τέλειο! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!

    ReplyDelete
  26. Πως μου είχει ξεφύγει αυτό το κέικ?
    Τέλειο? Τέλειο. Θα το κάνω.
    Οι φωτογραφίες υπέροχες!

    Φιλιά πολλά!!!!

    ReplyDelete
  27. Πολύ ωραία σνταγή και νοστιμότατο πρέπει να είναι!!!!! Όσο για τις φωτό είναι καταπληκτικές!!!
    Καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails