Αυτό το τσίζκέικ το έφτιαξε μια φίλη. Από εκείνες που φτιάχνουν υπέροχα γλυκά και σου τα φέρνουν... ξέρετε! Είναι η Μαρίνα μας, η οποία όσο και να τρώει δεν παχαίνει! Αυτό το τσίζκέικ με blueberries κάνει περισσότερο καλό παρά κακό (=παχυντικό). Είναι εντελώς γιορτινό με υπέροχο κοκκινομώβ χρώμα, ιδιαιτέρως νόστιμο και πολύ αντιοξειδωτικό. Α! Και εύκολο να το φτιάξετε!
Επίσης τα τέλεια pom pom με τα οποία στόλισα και το δέντρο μας, τα έφτιαξε μια άλλη καλή φίλη, η Ιωάννα! Μπορείτε να δείτε πως να το φτιάξετε βήμα βήμα εδώ!
This amazing cheesecake is made by a friend of mine, Marina! It is delicious, really festive with this amazing purple color, and easy to make it too! The lovely pom poms are made by another good friend of mine, Ioanna and you can see how to do it yourself here!
Blueberry cheesecake recipe
1+1/2 digestive biscuits, crushed into crumbs
3/4 cup, softened becel light (or any butter)
400gr sweetened condensed milk
200 gr cream cheese
1 box of fresh blueberries
1-1.5 cups blueberry-apple juice or just blueberry juice
1 tbls cornflour
10-16 tbls fresh lemon juice
2 tbls sugar
for the crust
Crush digestive biscuits,into crumbs. You can use a food processor.
Add butter to bind. Mash well until the mixture looks like a wet sand.
Transfer and press evenly on bottom of ungreased pie dish.
Place in the freezer to harden crust while you make the filling.
For the cream
Beat the sweetened milk in a mixer. Gradually mix sweetened milk with cream cheese. Add the lemon juice. Beat until fluffy. Lay over the chilled crust and put the pie back in the refrigerator.
For the blueberry syrup
Heat together the blueberry juice with the corn flour. Add the sugar. Stir non stop until it turns a thick syrup. Let it cool. You can pour the syrup over each piece of pie the moment you want to serve it, for better results. This way the color of the syrup stays amazingly bright!
Τσιζκέικ με blueberries
Υλικά:
1+1/2 πακέτα μπισκότα digestive
3/4 της κούπας becel light σε θερμοκρασία δωματίου
1 ζαχαρούχο γάλα
1 τυρί-κρέμα φιλαδέλφεια
1 κουτάκι φρέσκα blueberries
1-1.5 φλιτζάνια χυμό blueberries-μήλου
1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ
10-16 κουταλιές της σούπας φυσικό χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ζάχαρη
Για τη βάση:
Χτυπάτε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ζυμώνετε με το becel. Στρώνετε τη ζύμη στο ταψάκι, πιέζοντας δυνατά για να απλωθεί καλά.
Για την κρέμα:
Χτυπάτε το γάλα στο μίξερ λίγα λεπτά, ρίχνοντας λίγο-λίγο το τυρί-κρέμα. Τέλος ρίχνετε το χυμό λεμονιού.
Για το Topping:
Δένετε το χυμό με 1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ και 2 κ.σ. ζάχαρη. Απλώνετε τα blueberries πάνω στην κρέμα και μετά ρίχνετε αργά το δεμένο (κρύο) σιρόπι. Για καλύτερα αποτελέσματα, καλύτερα να ρίχνετε το σιρόπι και τα φρούτα σε κάθε κομμάτι την στιγμή που είναι να το σερβίρετε! Έτσι τα χρώματα διατηρούνται καλύτερα!
Ευχαριστώ Μαρινάκι μου και Ιωάννα μου!
Τέλεια παρουσίαση και πραγματικά εκπληκτικές φωτογραφίες! Αν επιτρεπεται η ερωτηση.. Τι φωτογραφική μηχανή-φακό χρησιμοποιείς?
ReplyDeleteΈχεις καλές φίλες!!!
ReplyDeleteμε επιασε μια μικρη λιγουρα μ αυτες τις φωτο!!!!!!!!!φοβερο φαινεται!!!τι ωραιες φωτο.
ReplyDeleteΈτσι απλό, το τσιζκέικ γίνεται το καλύτερο! Το λεμόνι σφίγγει την κρέμα και δε χρειάζεται και ζελατίνα για να σταθεροποιηθεί. Πολύ δεν είναι όμως 10 με 16 κουταλιές?
ReplyDeleteΚαι όπως πάντα, από τις πιο ζωντανές φωτογραφίες στη blogόσφαιρα το Donkey! :)
Γιαμ γιαμ!!! Τα τελευταία 2 χρονια είμαι ερωτευμένη με τα μυρτιλλα! Με προκαλεί να δοκιμάσω τη συνταγή!
ReplyDeleteΑπλά συγκλονιστικό! Ζαλίστηκα πρωινιάτικα!!!
ReplyDeleteΠολύ όμορφες φωτογραφίες και νόστιμο και το γλυκό!
ReplyDeleteΜα τι χρυσοχερες φίλες είναι αυτές που έχεις!!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Φανταστικό το τσιζκέικ και η παρουσίαση!
ReplyDeleteΑπίθανο το γλυκό .. φοβερά τα πομ-πομ !!!!
ReplyDeleteΦιλιά
Mωβ...το αγαπημενο χρωμα τηs κορηs μου!!!
ReplyDeleteγρηγορα υλικα να τηs το φτιαξωωωω...!!!!
Η κοντινή φώτο του τσιζκέικ μας τάραξε! Ήταν τόσο ζουμερό και λαχταριστό! Μπράβο στις υπέροχες φίλες σου!!!
ReplyDelete@anonymous
ReplyDeleteμια κάνον έχω με απλό ζουμ φακό¨)