Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Thursday, January 5, 2012

All about kitchens. Κουζίνα. Ένας χώρος, χίλιες ιδέες






























Κοιτάζοντας αγγελίες για ενοικίαση ή πώληση κατοικίας, μου ήρθε να βάλω τα κλάματα. Κυριολεκτικά. Όχι μόνο για τις τιμές που παίζουν, αλλά και για τα σπίτια που προσφέρουν. Συγκεκριμένα, στις ενοικιάσεις, κάποια στιγμή έβαλα στην αναζήτηση σπίτια μέχρι και 750 ευρώ ενοίκιο! Και πραγματικά περίμενα να συγκλονιστώ από τους χώρους. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι κυκλοφορεί... Το κιτς σε όλο του το μεγαλείο, απ άκρη σ΄ακρη (απο τα πλακάκια μέχρι τα κουφώματα...), με αισθητική 70's (αλλά με την κακή έννοια), και πραγματικά αναρωτιέμαι: Πάνε καλά;;; Θεωρούν ευκαιρίες διαμερίσματα που έβλεπες στο ''Ρετιρέ'', το σήριαλ στο Mega, ακόμη κι αν έχουν φτιαχτεί την τελευταία δεκαετία! Σπίτια σαν και αυτά που βλέπετε κατά καιρούς στο Donkey, στο εξωτερικό νοικιάζονται ως επιπλωμένα. Ένα πράγμα θα σας πω: στο εξωτερικό, γνωρίζουν πως αν ένα σπίτι δεν είναι αισθητικά όμορφο, είναι σαν να του λείπουν βασικές παροχές. Δεν είναι όλα copy paste. Έχουν διαφορετικά στυλ, αλλά έχουν στυλ! Και είναι πολύ πιο φθηνά διαμερίσματα από αυτά που βρήκα εγώ στις αγγελίες, απλώς με πολύ περισσότερο γούστο!
Πραγματικα πάντα έλεγα, οτι από τότε που ήρθε το ΙΚΕΑ κανείς δεν έχει δικαιολογία να μην ανανεώσει έναν χώρο, έστω στα απολύτως βασικά. Και δεν εννοώ πως τα συγκεκριμένα έπιπλα είναι ό,τι καλύτερο παίζει στην αγορά, αλλά σίγουρα έχουν μια σχετική αισθητική και ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΑ! Γιατί η δικαιολογία όλων είναι οτι δεν υπάρχει ρευστό (μιλάω και για προ-κρίσης εποχή...). Με αφορμή λοιπόν τις απανωτές απογοητεύσεις που πήρα τσεκάροντας για σπίτι, το σπίτι μου στο χωριό, άρχισε ξαφνικά να φαντάζει πολύ δελεαστικό και ας είναι ακόμα γιαπί. Ένα γιαπί έχει προοπτικές. 



I am searching for a new house to rent. Still haven't found what i am looking for. But i know when i will, i 'll have LOTS of insirational posts to help me decorate it!



Amazing grey kitchen! I love the black oven and the grey bricks!


So festive decoration! I sooooo love the white kitchens!

Lovely simple and beautiful cottage kitchen!

I saved the best for last. Isn't an eye-candy?

photo via house to home

7 comments:

  1. πολύ ωραίες κουζίνες...ονειρικές θες να μαγειρέψεις αλλά ας πούμε στο Λονδίνο που ζω και στο σικό μου σπίτι αλλά και σε σπίτια φίλων που πάω αν και είνια επιπλωμένα νομίζω πως είναι πολύ πρόχειρες κατασκευές.

    ReplyDelete
  2. Με πάτησες στον κάλο!!!
    Το πιο άσχημο εδώ είναι ότι έχουμε και κακούς μαστόρους χωρίς αισθητική κι άλλο παραγγέλνεις κι άλλο παραλαμβάνεις, τα είδα όλα το καλοκαίρι με την ανακαίνιση κι αναγκάστηκα να σταματήσω κάπου.
    Και μη νομίζεις ότι έκανα παζάρια τιμών και τέτοια άσε!!!
    Πολλά φιλιά.

    ReplyDelete
  3. Pansofix μου καλημέρα! Επιπλωμένα ή μη, εδώ ειναι σε κακό χάλι... και δεν πειράζει να ειναι σε κακό χάλι... το κακό είναι οτι ζητάνε τρελά λεφτά (ενώ ήμουν σίγουρη οτι με την κρίση αυτό θα έχει αλλάξει). Σουηδία, Δανία, Ολλανδία, τα σπίτια είναι κουκλίστικα(σε γενικές πάντα γραμμές)! Εννοείται οτι δεν απορρίπτω τα πάντα, ούτε παινεύω τους φίλους μας τους Ευρωπαίους. Απλώς τουλάχιστον στις περιοχές που κοιταζα εγώ, ήταν απογοητευτικά όλα τους... Όσο για το πρόχειρες κατασκευές, αυτό νομίζω ισχύει για όλη την Ευρώπη εκτός απο την Ελλάδα! Έχουμε μπετά, αλλά δεν ξέρουμε τι να βάλουμε μέσα!!!
    Αλήθεια τι λέει το Λονδίνο; Τι καιρό κάνει; Εμείς περιμένουμε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα!

    ReplyDelete
  4. Πωπώ..τέλειες κουζίνες...Την ονειρεύομαι χρόνιαααα την κουζίνα μου γιατί μιας και έχω το κόλλημα της μαγειρικής,θα είναι φυσικά το καλύτερο δωμάτιο και συνεπώς,το ομορφότερο!Άρα θέλω να δω κι άλλες κουζίνεςςςς...χιχιχιχιχχιι!!!Καλή σου μέρα!!!!

    ReplyDelete
  5. Πόσο δίκιο εχεις!
    Άσε που κάποια πολύ όμορφα σπίτια απο άποψη κατασκευής, ευρυχωρίας και διαρρύθμσης, καταστρέφονται από το "βάζω μέσα την έκθεση επίπλων" και άλλες τραγικές επιλογές των ιδιοκτητών τους. Κάτι αδικίες που κάνει η ζωή :)

    Despina Kosta

    ReplyDelete
  6. Οι προτάσεις σου πάντα ξεχωριστές και του απολύτου γούστου μου!!!!!!!! Χαίρεται το μάτι μας να βλέπει!! Καλή και καλαίσθητη χρονιά σου εύχομαι!!!!

    ReplyDelete
  7. Υπέροχες προτάσεις!! Να πω την αλήθεια όταν θα παντρευόμουν το μεγαλύτερο πράγμα που με ένοιαζε στο σπίτι ήταν η κουζίνα!! Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από την DASH και κάθε μέρα την απολαμβάνουμε!

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails