Last night i wanted to cook something tasty and easy as well. So, i made this super delicious recipe! Sliced potato and minced beef with cumin powder! Next time you want a disguised potato... try this!
You will need;
500 gr mince beef
A glass of red wine
2 green sweet peppers
2 onions finely chopped
4 garlic cloves, sliced
2 medium tomatoes finely chopped and 2 big minced
half a cup of tomato juice
some dry basil
some dry oregano
Sunflower oil for frying (one cup)
3 tbls of cumin powder
2 tbls curry powder
2 glasses of water
Salt and pepper to taste
5 big potatoes, sliced
Χθες ήθελα κάτι νόστιμο και γρήγορο. Έχω βαρεθεί όμως να μαγειρεύω 3 ώρες αφού έχω πεινάσει, διότι καταλήγω στα μακαρόνια ή στα αυγά μάτια ή ακόμη χειρότερα... στο γλυκό! Αποφάσισα λοιπόν να κάνω υπομονή τρώγοντας λίγα αμύγδαλα που αγόρασα απο την Λευκάδα και να ετοιμάσω μεταμφιεσμένες πατάτες φούρνου με τον κιμά που είχα στο ψυγείο. Τελικά το φαγητό με αντάμειψε για την υπομονή μου, αφού ήταν πεντανόστιμο και δεν ένιωθα οτι τρώω πάλι... μια απο τα ίδια.
Ετοίμασα λοιπόν: Ροδέλες πατάτας με κιμά στον φούρνο... Έφτιαξα ένα μέτριο ταψάκι. Το φάγαμε μέχρι να πεις... κύμινο!
Υλικά:
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
2 πράσινες γλυκές πιπεριές μπαστούνι
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα4 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες & 2 τριμμένες
μισή κούπα πουμαρό
λίγο βασιλικό
λίγη ρίγανη
Ηλιέλαιο για τσιγάρισμα
3 κ.σ. κύμινο
2 κ.σ. κάρι
αλάτι, πιπέρι
2 ποτήρια νερό
5 μεγάλες πατάτες σε ροδέλες
Sliced potatoes minced beef and cumin powder recipe
METHOD
Put a big wok or non stick casserole on high temperature. Add sunflower oil (1 cup). Add all ingredients in this order (stir all the time)
1. Minced beef, fry it until it change color (3 min)
2. Onion, fry it until it change color (3 min)
3. Peppers, Basil, Oregano
4. Cumin powder5. Curry powder
6. Wine (5 min)
7. Tomatoes
8. Tomato juice
9. A pinch of sugar
10. Salt and pepper
11. A glass of water (use only one glass now)
Stir well, let it cook for 15 more minutes (without cap)
Lay on a non-stick oven pan, sliced potatoes (2 layers) don't leave bottom uncovered. Sprinkle with some salt.
Lay sauce (mince meat mixture) over them.
Pour the 2nd glass of water in the oven pan (not directly over them, at the sides of the pan, only if needed. If minced meat mixture have too much water, don't add the second glass of water).
Cook for 30 min at medium temperature till potatoes are soft.
Ροδέλες πατάτας με κιμά και κύμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο γουόκ, ή αντικολλητική κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, προσθέστε τα παρακάτω με την συγκεκριμένη σειρά ανακατεύοντας διαρκώς:
1. Ηλιέλαιο για το τσιγάρισμα, 1 φλυτζάνι
(ή ελαιόλαδο, απλώς έτσι γίνεται πιο ελαφρύ)
2. Κιμάς. Τσιγαρίστε μέχρι να αλλάξει χρώμα και προσθέστε κύμινο και κάρυ.
3. Κρεμμύδι. Προσθέστε στον κιμά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αλλάξει και αυτό χρώμα.
4. Πιπεριές, βασιλικός, ρίγανη. Προσθέστε τα στον κιμά.
5. Κρασί. Ρίξτε και ανακατέψτε. Αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά.
6. Ντομάτες. Ρίξτε και ανακατέψτε.
7. Πουμαρό, ρίξτε και ανακατέψτε. Προσθέστε μισή κουταλίτσα του γλυκού ζάχαρη.
8. Αλάτι, πιπέρι
10. 1 ποτήρι νερό (το δεύτερο αν χρειαστεί μετά)
Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να βράσει για 15 λεπτά περίπου (να πιεί τα πολλά νερά)
Στρώστε σε αντικολλητικό ταψάκι τις ροδέλες πατάτας (διπλή στρώση) να καλύψουν πλήρως τον πάτο. Αλατίστε τις ελαφρώς. Ρίξτε απο πάνω παντού, το μίγμα μας με τον κιμά. Αν το νερό της σάλτσας είναι αρκετό, μην προσθέσετε το δεύτερο ποτήρι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ώρα το πολύ (μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες).
looks easy and sounds tasty! I might give it a try. Is it a speciality from Greece?
ReplyDeleteNoop!!! For Greek specialities check at the left bar, for the button Donkey's Greek Recipes! But in a way it taste like... almost like... Mousaka, without the eggplants and bechamel sauce! xixi!!!
ReplyDeleteThanks for enlightening me ;). V x
ReplyDeletegood timing, i will try... do you the recipe is similar to our malaysian currypuff. hemm... i shall try and see whether the taste is the same.
ReplyDelete