A salad to love...
Look at these photos... You can almost taste this ''salad to love''... Amazing blog also stunning portfolio... Can't wait to try this salad!
Μια σαλάτα που την τρως με το κουτάλι!
Είναι μια απλή πατατοσαλάτα. Κι όμως έχει αυτό το κάτι που την κάνει διαφορετική... Δεν είναι τα αυγά ορτυκιού, πιο πολύ πιστεύω είναι η μέντα. Προσθέτει φρεσκάδα και σπιρτάδα στην συνταγή... Όσο για την μπρεζάολα... αν δεν την βρείτε χρησιμοποιείστε το αγαπημενο σας αλλαντικό. Οι φωτογραφίες είναι τόσο καλές που πραγματικά νιώθω την γεύση της σαλάτας στο στόμα μου... Τα εύσημα ανήκουν στην Beatrice που έχει διακριθεί για το εξαιρετικό blog της και το υπέροχο portfolio της...
Πατατοσαλάτα με μέντα, αρακά και μπρεζάολα
Υλικά
600 γραμ. πατάτες (αν βρείτε τις μικρές στρογγυλές ακόμη καλύτερα)
1 κούπα αρακά (κατεψυγμένο ή φρέσκο)
12 αυγά ορτυκιού, βρασμένα για 3 λεπτά (ή 3 απλά αυγά κότας!)
8 φέτες μπρεζάολα (αλλαντικό, θα το βρείτε σε ντελικατέσεν, σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ. Εναλλακτικά, 4 φέτες προσούτο Πάρμας)
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.σ. ψιλοκομμένο εστραγκόν
1 κ.σ. ψιλοκομμένη μέντα και μερικά φυλλαράκια για το στόλισμα
1 κ.σ. gomasio*
*Το Gomasio είναι ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό προιόν που νοστιμίζει τα φαγητά, αντί για αλάτι. Είναι ένα μίγμα απο σουσάμι και θαλασσινό αλάτι μαζί με άλλα μπαχαρικά. Ίσως το βρείτε σε Ασιάτικα καταστήματα. Είναι προαιρετικό στην συνταγή μας....
Για το ντρέσινγκ
1 κ.γ. ταχίνι
1 κ.γ. μουστάρδα Γαλλικού τύπου (Dijon)
1.5 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βράστε τα αυγά. Καθαρίστε τα και κόψτε τα στη μέση. Κρατήστε τα στην άκρη.
Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό ή στον ατμό, μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε τις να κρυώσουν, κόψτε σε μεγάλα κομμάτια και αφήστε τις στην άκρη.
Ρίξτε τον αρακά σε νερό που κοχλάζει για 2 λεπτά. Βάλτε το κάτω απο τρεχούμενο νερό, ξεβγάλτε, σουρώστε, αφήστε το στην άκρη.
Ετοιμάστε την βινεγκρέτ, αναμιγνύοντας τα υλικά με αυτή την σειρά: μουστάρδα, ταχίνι, χυμό λεμονιού και λάδι.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ρίξτε τις πατάτες και τον αρακά. Προσθέστε τη μέντα και τον μαϊντανό, τις φέτες μπραζεόλα, τα αυγά, το εστραγκόν. Προσθέστε το gomasio ή αλάτι και στολίστε με τα φύλλα μέντας.Τελευταία στιγμή ρίξτε την βινεγκρέτ και... κουνήστε απαλά την σαλατιέρα να πάει παντού. Η πατάτα ρουφάει την σάλτσα μας, γι αυτό καλύτερα να την προσθέσετε στο τέλος.Α SALAD TO LOVE recipe with potato, pea and mint
by La Tartine GourmandeFor the salad:
About 600 g small Yukon potatoes, or fingerling potatoes
1 cup peas (shelled and fresh, or frozen)
12 quail eggs
8 slices of bresaola (or 4 slices of Parme or Bayonne ham)
1 tablespoon parsley, chopped
1 tablespoon tarragon, chopped
1 tablespoon mint, chopped + extra leaves
1 tablespoon gomasio*
*Gomasio is a traditional Japanese condiment sprinkled on food in place of table salt.
For the dressing:
1 teaspoon tahini
1 teaspoon French mustard
1.5 tablespoons lemon juice
4 tablespoons olive oil
Salt and pepper
Steps:
Cook the eggs in boiling water for about 3 min. Cut in halves and set aside.
Cook the potatoes until tender in boiling water (or steamed). Cut in big chunks; set aside.
Cook the peas in salted boiling water for 2 min. Rinse under iced water and set aside.
Prepare the vinaigrette by mixing the ingredients in this order: mustard, tahini, lemon juice and oil.
In a large salad bowl, toss gently the potatoes and peas. Add the fresh herbs, the bresaola, the eggs and the chopped herbs. Sprinkle with gomasio and decorate with mint leaves. Add sauce the last minute.
No comments:
Post a Comment