Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Monday, November 21, 2011

Romantic and sofisticated spaces. Ρομαντικά, σοφιστικέ, υπέροχα σπίτια



















































Oh i so much love to see pictures of romantic decorated houses! It really calms me down... I catch mysef dreaming about my own dreamhouse. Until then (because as you well know, i live in Athens, and Athens is really in danger nowdays) i thought i could do a renovation, before the really cold days of winter arrive (cold for Greece!). I loved the wooded walls (1st pic) the LAAAARGE closet, the feminine touch with the pearl cloth hangers... I was touched by the way a small colored detail can find its way in a clean white room, the way the black and white can add a sophisticated look and the vintage items that can transform a nook into a highlight in a house... 

Με την κρίση όλα τα όνειρα για το πολυπόθητο ντρίμχάουζ πήγαν περίπατο. Η δική μου γενιά, δε θα έχει αυτή την ευκαιρία. Αλλά και οι επόμενες -και μη με πείτε απαισιόδοξη, δεν είναι απαισιοδοξία, είναι ρεαλισμός- το ίδιο θα υποφέρουν, ίσως και περισσότερο. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε με αυτά που έχουμε, αυτά που μας απέμειναν, αυτά που ακόμα μπορούμε να υπολογίζουμε; Μπορούμε πιστεύω, αν και μόνο αν, έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου και την διάθεση, να μεταμορφώσουμε τον χώρο μας, σε κάτι που πλησιάζει αυτό που θέλουμε να βλέπουμε και ονειρευόμαστε να ζούμε. Σίγουρα η ντουλάπα της δεύτερης φωτογραφίας είναι απαγορευτική σε ένα σπίτι 45 τμ, αλλά μπορείς να μεταμορφώσεις ένα σπίτι, ακόμη και 45 τετραγωνικών, σε ένα καθαρό, ήρεμο, όμορφο χώρο που αναπνέει και σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Εγώ συγκεντρώνω αυτά που μου κάνουν κλικ κατά καιρούς. Σίγουρα μέσα στα πολλά θα βρείτε κάποιο που είναι του στυλ σας. Αν και εσείς θέλετε να αλλάξετε το σπίτι σας, διαλέξτε το στυλ σας και συγκεντρώστε υλικό από αυτά που βλέπετε, και αν πιάνουν τα χέρια σας, δοκιμάστε να το φέρετε στα μέτρα σας. Μπορεί να μην είμαστε επαγγελματίες ελαιοχρωματιστές, αλλά σίγουρα practice makes perfect! Ξεκινήστε από τον τοίχο πίσω από την πόρτα... :) 
Και εδώ να σας πω, μια μικρή ιστορία. Παλιά, τον καιρό εκείνο που ήμουν φοιτήτρια, αποφάσισα με την βοήθεια του τότε καλού μου, να βάψω το σπίτι που έμενα. Τα πάντα όλα. Πόρτες, τοίχους, πατζούρια. Καταλήξαμε εγώ να βάφω το σπίτι που έμενα - τα πάντα, πόρτες, τοίχους, πατζούρια- και ο τότε καλός μου να πάρει μια θέση στην ιστορία (την αρχαία ιστορία). Δεν πτοήθηκα. Έβαλα γυαλιά ηλίου (ναι!!!) και έβαψα ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. Γιατί γυαλιά ηλίου; Γιατί δεν ήξερα πως να αραιώσω την μπογιά, και ενώ έβαφα το ταβάνι, ''έβρεχε'' πλαστικό! Η κατάντια μου ήταν τέτοια (αλλά και τα νεύρα μου και το πείσμα μου) που δεν σταμάτησα 3 μέρες. Την τρίτη, που έβαφα τα πατζούρια, ενώ ήμουν από πάνω έως κάτω πουά, ένα τσιγγανάκι σταμάτησε και με ρώτησε αν ήθελα βοήθεια. Αφιλοκερδώς. Τόσο με λυπήθηκε!!! Φυσικά το σπίτι, βάφτηκε απ΄άκρη σ΄άκρη (μέχρι και τις γωνίες ήξερα να ''κόβω'')και μέχρι και σήμερα, πόρτες εσωτερικές και εξωτερικές, όπως και πατζούρια είναι ακόμα βαμμένα  λουλακί (είχα ένα θέμα με τα νησιά) όπως τότε, πριν 15 χρόνια. Αυτό που προσπαθώ να σας πω, είναι οτι άμα θες, μπορείς. Αρκεί να το θες. Αλλάξτε το σπίτι σας λοιπόν, αγοράζοντας μόνο τα απαραίτητα. Τα DIY δεν είναι μόνο για αυτούς που τους αρέσει να φτιάχνουν γλυκούλικες κατασκευές από χόμπι. Είναι και για αυτούς, που δεν μπορούν, αλλά μπορούν να το προσπαθήσουν.


photos 1,2,3,4 via  ikea’s livet hemma.
photos 5,6,7,8,9,10 via Hus&Hem.
spotted here

6 comments:

  1. Αχ πόσο σε καταλαβαίνω!!! Εμείς θέλουμε να το πάμε ένα βήμα παρακάτω και εκτός από βάψιμο να κολλησουμε και πλακάκι τύπου τουβλο σ' ένα τοίχο στο σαλόνι αλλά μάλλον από άνοιξη... προς το παρόν έφτιαξα μόνη μου ένα ωραιότατο τραπεζακι από παλέτα...ξέρεις ...τρίψιμο , λουστάρισμα και μετά τρυπάνι κ ροδάκια!!! ε ναι λοιπόν ...είμαι η μακρινή ξαδαδέρφη του Bob του Μάστορα! :P xxx
    ΥΓ: κι έχω και μια περισσευουμενη σε πολύ καλή κατάσταση αν ενδιαφέρεσαι!!!

    ReplyDelete
  2. Πολύ όμορφες εικόνες, τις ζήλεψα το ομολογώ!!

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα Κατερίνα! Πολύ γέλασα με το μικρό τσιγγανάκι που προσφέρθηκε να βοηθήσει.
    Πάντως ναι, έχεις δίκιο σε όσα λες. Είμαι της άποψης ότι η υπερβολή δεν είναι καλό και ότι με λίγο γούστο και μεράκι μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
    Και μην ξεχνάμε ότι το dreamhouse μπορεί να είναι ένα μικροσκοπικό σπίτι που όμως να σε γεμίζει ασφάλεια, ζεστασιά και να σε κάνει να νιώθεις σπίτι...

    ReplyDelete
  4. Μα ου τα βρίσκεις!!!έστω και για οφθαλμόλουτρο αξίζει για΄τι για παρακάτω πολύ δύσκολα,έχω ήδη εκκρεμότητες από το καλοκαίρι και τα όνειρα μου έχουν γίνει χαράτσια.
    Καλημέρα!!

    ReplyDelete
  5. Τι ωραία που είναι...δεν πειράζει αν μπορεί κάποιος ή δεν μπορεί παίρνει ιδέες και ονειρεύεται...υπέροχα όλα..

    ReplyDelete
  6. Οι παλιοί καλοί καιροί των ανακαινήσεων τύπου ΄΄φέρε αυτό, πετα αυτό'' δεν υπάρχουν πια. Οι μικρές αλλαγές που κάνουμε μόνοι μας μέσα στο σπίτι με λιγότερα χρήματα ή και καθόλου καποιες φορές εκτός του ότι μας γλυτώνουν χρήμα λειτουργούν και ψυχοθεραπευτικά. Πιάνουν τα χέρια, ξεχνιέται ο νούς.
    Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες :)
    Φιλιά

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails