Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Friday, February 14, 2014

Eternal sunshine ❀ ✿ ❁ ✾ ✽ ❃ ❋

      
Το να είσαι ερωτευμένος δεν είναι λίγο. Είναι πολύ.
Είναι πολύ έντονο, πολύ σημαντικό, πολύ καθοριστικό, πολύ σουρεαλιστικό.
Είναι μια κατάσταση που όταν την βιώνεις, είναι εμπειρία. Εμπειρία από τις λίγες που όλο σου το είναι, συμμετέχει με έναν τρόπο που ξεφεύγει από τον προγραμματισμένο.
Μόνο και μόνο αυτό, το γεγονός δηλαδή ότι γεμίζεις ευφοριορίνες και ζεις σε μια ελεγχόμενη (όχι πάντα!) μέθη, είναι από μόνο του συγκλονιστικό. Φτιάχνεις κρασί με το σάλιο σου. Γίνεσαι τύφλα και μόνο στην σκέψη. Δε ζαλίζεσαι, δεν πονοκεφαλιάζεις, δεν έχεις χάνγκόβερ, δεν έχεις παρενέργειες, αν εξαιρέσεις το γεγονός οτι δεν πατάς στην γη και δεν πολυασχολείσαι με τα εγκόσμια. Για όσο κρατήσει. Και εφόσον υπάρχει ανταπόκριση. Γιατί διαφορετικά, το να είσαι ερωτευμένος χωρίς ανταπόκριση, είναι σαν να είσαι εθισμένος σε βαριά ναρκωτικά χωρίς να έχεις πλέον πρόσβαση σε αυτά.
Πονάς, όλο σου το σώμα πονάει, όλο σου το είναι τρέμει και ασφυκτιά.

Οτιδήποτε ξεφεύγει λοιπόν από την ισορροπία, είναι λίγο επικίνδυνο. Καμιά φορά και πολύ, αναλόγως πώς χειρίζεται τα πράγματα ο κάθε άνθρωπος και κυρίως τα προσωπικά του. Αυτά δηλαδή που τον αφορούν σε βάθος, όλα αυτά που πρέπει να σκύψεις καλά μέσα σου για να τα δεις.
Το πόσοι θα καταφέρουν να βγάλουν από αυτό το πηγάδι της ψυχής διαμάντια, πόσοι θα βγάλουν στην επιφάνεια σκουπίδια και πόσοι θα πέσουν μέσα στο πηγάδι και θα πνιγούν, είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα.

Είναι τόσο όμορφο να είσαι ερωτευμένος. Αρκεί να έχεις ισορροπία. Θέλει λεπτούς χειρισμούς για να μην πέσεις στο πηγάδι. Αξίζει όμως και μόνο να κοιτάξεις μια φορά μέσα του. Αν σταθείς τυχερός, μπορεί να δεις την αντανάκλασή σου πιο καθαρά και απ' το να κοιταχτείς στον καθρέφτη.



5 comments:

  1. πολύ ωραίο Post!

    ReplyDelete
  2. Μου αρέσεις... ο τρόπος σου!

    ReplyDelete
  3. Τη λατρεύω αυτή την ταινία.
    Την έχω δει τουλάχιστον 3 φορές και σίγουρα θα την ξαναδώ. Ιδιαίτερη, σουρεαλιστική και όμως αληθινή!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  4. Αγαπημένη μου ταινία!!! Ωραίο και το κείμενο!:)

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails