Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Friday, November 30, 2012

My big fat Greek Christmas! Ταρτάκια με ψητά τοματίνια και πέστο












































Εμείς στο σπίτι έχουμε θέμα με το πέστο. Εσείς;
Ο καθένας έχει το δικό του βαζάκι στην τροφοθήκη για ώρα ανάγκης, και φυσικά όταν έχουμε κέφια και χρόνο φτιάχνουμε και το δικό μας πέστο που είναι το καλυτερότερο (εννοείται).

Τον τελευταίο καιρό τρώω πολλά ψητά λαχανικά, κυρίως πιπεριές, μελιτζάνες και μανιτάρια, και αυτά τα υλικά θα τα συναντήσετε σύντομα στις επόμενες αναρτήσεις μου. Φυσικά, δεν τα προτιμάω γιατί κάνω δίαιτα. Είτε τρώω είτε όχι, τα κιλά της εγκυμοσύνης δεν λένε να με εγκαταλείψουν και εγώ κάνω τα στραβά μάτια για να μην φρικάρω. Παρόλα αυτά, δεν λέω ποτέ όχι σε κάτι νόστιμο και γρήγορο. Η συγκεκριμένη συνταγή θέλει μία ώρα και δέκα λεπτά. Δεν ακούγεται γρήγορο ε; Μισή ωρα στην κατάψυξη, μιση ώρα να ψηθεί και δέκα λεπτά να φτιαχτεί. Δοκιμάστε την!

I should start a diet. My pregnancy weight is still on and Christmas is on the way. Ok, i guess i will have to wear my jogging trousers on Christmas eve... But i won't starve to death till then! What can i say? I am an authentic foodie! I need to eat delicious stuff! And when i am making them myself, the delicious stuff have to be made in no time.
This recipe needs an hour and ten minutes to be made. Half an hour in the freezer, half an hour in the oven and ten minutes to make it. As easy as it gets! 













































Roasted tomato and pesto tart
recipe by Jamie Oliver
(i just added some...salt!)

 ingredients
• 170g butter
• 230g flour mixed with a pinch of salt
• 3–4 tbsp pesto
• 9 halves of cherry or small vine tomatoes
• A handful of grated parmesan
• 6 thyme sprigs, leaves picked
• 1 egg, beaten
• Green salad, to serve



1. Wrap the butter in tin foil and place in the freezer for 30 minutes. Place the flour in a large bowl. Remove the butter from the freezer, roll down the foil so your fingertips don’t touch the butter (otherwise it will melt) and grate, using the largest holes, into the flour. Combine the butter and flour with a knife, then add about 3 tbsp cold water to bring the mixture together. Place in fridge if it gets too warm.
2. Preheat the oven to 200C/gas 6. Roll out the pastry to 1/2cm thickness, large enough to cover a 23cm x 33cm tray. Using a sharp knife, score a rectangular border around the pastry, 1cm from the edge. Spread with pesto (inside the scored area), add the tomatoes, sprinkle over the parmesan and thyme, glaze the edge with eggwash and bake for 30 minutes, or until golden brown. Serve with a green salad.

 









































Τάρτα με ψητά τοματίνια και πέστο
συνταγή από τον Jamie Oliver (η δική μου προσθήκη ήταν το αλάτι!)
 


Υλικά
• 170g βούτυρο
• 230g αλεύρι ανακαταμένο με μια πρέζα αλάτι 

• 3–4 κ.σ. πέστο έτοιμο ή χειροποίητο (1,2,3, 4)
• 9 τοματίνια κομμένα στα δύο
• Μια χούφτα τριμμένη παρμεζάνα
• θυμάρι
• 1 αυγό, χτυπημένο
• Πράσινη σαλάτα για συνοδευτικό


1. Τυλίξτε το βούτυρο σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην κατάψυξη για μισή ώρα. Βάλτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο και ''ξεφλουδιστε'' το αλουμινόχαρτο μέχρι το ένα τρίτο, για να μπορείτε να πιάνετε το βούτυρο με το αλουμινόχαρτο και όχι με γυμνό χέρι. Τρίψτε το στον τρίφτη, εκεί που τρίβουμε τις ντομάτες (στις μεγάλες τρύπες) μέσα στο αλεύρι. Ανακατέψτε το βούτυρο με το αλεύρι με ένα μαχαίρι (το χέρι θα ζεστάνει το βούτυρο)
και προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό για να βοηθήσετε το μίγμα να αναμιχθεί (αν χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό, προσθέστε). Αν παραζεσταθεί το μίγμα της ζύμης βάλτε το στο ψυγείο. 
 2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200C. Ανοίξτε με τον πλάστη ένα πολύ λεπτό φύλο, μισό εκατοστό περίπου και μήκος αρκετό για να καλύψει ένα ταψάκι 23Χ33 εκατοστά. Στην περιπτωση που κάνετε ατομικά ταρτάκια, κόβετε 2 με 3 εκατοστά μεγαλύτερη διάμετρο από το φορμάκι.  Αν φτιάχνετε ορθογώνιο ταψάκι, φροντίστε η γέμιση να απέχει από τις άκρες του ταψιού 2 εκατοστά. Αν φτιάχνετε τάρτα ή ταρτάκια πιέστε την ζύμη στον πάτο και στα πλάγια να καλύψει τα φορμάκια. Γεμίστε με πέστο, προσθέστε τα τοματίνια, πασπαλίστε με παρμεζάνα και θυμάρι, και γλασάρετε τις άκρες της τάρτας με ένα πινελάκι από το αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Ψήστε για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Σερβίρετε με μια πράσινη σαλάτα.  





Είναι πανεύκολο να το φτιάξετε και ιδανικό σνάκ για το βράδυ μπροστά στην τηλεόραση! Αρκεί να θυμηθείτε να βάλετε το βούτυρο στο ψυγείο για μισή ώρα!











































Check out some of my homemade pesto here (1,2,3, 4)

22 comments:

  1. Τέλειααααααααααααααααα

    Λατρεύω ντομάτες ... αγαπάω πέστο.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  2. Τέτοια ώρα τέτοια λόγια!! Δεν ξέρω γιατί τελευταία πεινάω τα βράδια!!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  3. Ουάου!!! Εκπληκτική συνταγή!! Κι εγώ το αγαπώ το πέστο, αλλά σπιτικό δεν έχω φτιάξει ακόμα... :(

    Δεν μπορούσε να είναι ποιο νόστιμη η τάρτα σου Κατερίνα! Ζουμερή πρέπει να είναι, ε? Πραγματική απόλαυση και μου άρεσε πολύ που έκανες ατομικά φορμάκια και όχι μια μεγάλη.

    Όσο για τα κιλά της εγκυμοσύνης, έχε υπομονή. Θέλει το χρόνο του το σώμα για να επανέλθει. Για την ακρίβεια 12 μήνες. Σε ένα χρόνο λοιπόν μετά τον τοκετό, χωρίς δίαιτα, χωρίς καν να το καταλάβεις, το σώμα σου θα είναι όπως πριν. Ίδιο και απαράλλαχτο. Γι΄ αυτό απόλαυσε τις τάρτες και ότι σου αρέσει και το σώμα θα ξυπνήσει μόνο του. Το τρέξιμο άλλωστε με το μωρό δεν θα αφήσει περιθώριο για κάτι άλλο!!

    Σε φιλώ πολύ !

    ReplyDelete
  4. Με τέτοια ταρτάκια, "κάθε μέρα είναι Γιορτή"!!!
    Υπέροχα!!!!!!!!!!!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  5. Τρελαίνομαι για Jamie και τον χαζεύουμε με τα παιδιά στην TV και κολλάμε! Σκέψου ότι τα παιδιά είναι μικρά και δεν ξέρουν καν τι λέει αλλά τους αρέσει ο τρόπος που μιλάει και οι εκφράσεις του.
    Η συνταγή είναι γαργαλιστική και κάτι με τρώει να την φτιάξω κάποια στιγμή. Δεν έχω όμως αρκετά μικρά πήλινα, οπότε θα γίνει σε μεγάλο.

    ReplyDelete
  6. Είναι πάρα πολύ νόστιμα!:)

    ReplyDelete
  7. Εμένα πάλι η απορία μου είναι πού βρήκες αυτά τα χαριτωμένα αγιοβασιλάκια!!!! Μη με παρεξηγείς, είναι που δεν τρώω την ντομάτα!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  8. Είναι όντως έυκολο!Λέω να το φτιάξω αμέσως πείνασα!Καλό σαββατοκύριακο!

    ReplyDelete
  9. nom nom nom :) Φαίνεται νοστιμότατατο!!!
    xxxFiC.

    ReplyDelete
  10. Α. Το ίδιο θέμα με το πεστο το έχουμε κι εμείς! Ωραία συνταγή!

    ReplyDelete
  11. Φαίνεται τέλειο το ταρτάκι! Και είναι και πανεύκολο! Ό,τι πρέπει για τις μέρες που θες κάτι γρήγορο αλλά και πολύ νόστιμο!
    Για τα κιλά της εγκυμοσύνης μη σκας! Θα φύγουν κάποια στιγμή! Πού θα πάει..

    ReplyDelete
  12. mmm that looks fab! Congrats on the baby! It is hard for us foodies to lose weight, I have recently started to learn to run (I can do 5 minute intervals now!) as a means of shaping up without giving up delicious food!

    ReplyDelete
  13. Καλημέρα και καλό μήνα!
    Πάντα έχεις να μας προτείνεις κάτι πολύ ενδιαφέρον.
    Να είσαι καλά.

    ReplyDelete
  14. Αυτές οι γρήγορες και νόστιμες προτάσεις με τρελαίνουν Κατερίνα μου!
    Με χειροποίητο πέστο τα ταρτάκια αυτά θα είναι απλά ανεπανάληπτα!
    Και είναι και πάρα πολύ χαριτωμένα, σε προκαλούν να τα φας!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  15. Αχ αυτός ο Jamie!
    Μου έλειψαν οι συνταγές σου! Θα την κάνω όπωσδήποτε.
    Μην στεναχωριέσαι με τα κιλά. Έισαι κούκλα και θα φύγουν κι αυτά σιγά σιγά!

    ReplyDelete
  16. πολύ καιρό παρακολουθώ το μπλογκ σου και είναι ιδιαίτερο και πολύ ενδοιαφέρον!ο τρόπος γραφής σου αλλά και παρουσίασης των θεμάτων σου είναι φανταστικός!έμπνευση για μοια νέα μπλόγκερ σαν εμένα!

    ReplyDelete
  17. υπεροχο φαινεται θ τ εφτιαχνα τωρα αλλα μ λειπει τ πεστο. θ τ δοκιμασω ομως!!!

    ReplyDelete
  18. Δεν υπάρχει! Δείχνει φανταστεί και θα δοκιμάσω να το φτιάξω αύριο κιόλας!

    ReplyDelete
  19. ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ....ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ

    ReplyDelete
  20. mmmmiammm!
    http://fashiongoldfish.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  21. Ενα θεματακι με το pesto το εχω και του λογου μου!

    ReplyDelete
  22. Crazy tourists
    τα αγιοβασιλάκια είναι του Ικεα...!

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails