Some ideas are beyond smart. They rock!
Κάποιες ιδέες, αξίζει να τις μοιράζεσαι. Γιατί είναι διαφορετικές, εύκολες και έξυπνες! Και ό,τι σου λύνει τα χέρια στην κουζίνα, είναι τέλειο!
Φασκόμηλο, μαϊντανός, βασιλικός, άνηθος, μάραθος... ή ρίγανη μαζί με θυμάρι... εσείς αποφασίζετε το μπουκέτο μυρωδικων που θα καταψύξετε ή αν θα τα καταψύξετε ξεχωριστά ανα είδος. Έτσι εκτός από φρέσκα μυρωδικά θα έχετε και μπόνους αρωματισμένο λαδάκι!
You can just freeze the herbs in batches but the aroma of the herbs really infuses the oil in the freezer, which is a bonus!
8 Steps for Freezing Herbs in Oil
- Choose firm, fresh herbs, ideally from the market or your own garden.
- If you wish, you can chop them fine. Or leave them in larger sprigs and leaves. Here I froze a combination of finely-chopped and whole herbs such as rosemary, fennel stalk, sage, and oregano.
- Pack the wells of ice cube trays about 2/3 full of herbs.
- You can mix up the herbs, too; think about freezing a bouquet garni of sage, thyme, and rosemary to add to winter roast chickens and potatoes!
- Pour extra-virgin olive oil or melted, unsalted butter over the herbs.
- Cover lightly with plastic wrap and freeze overnight.
- Remove the frozen cubes and store in freezer containers or small bags.
- Don't forget to label each container or bag with the type of herb (and oil) inside!
Πώς να καταψύξεις αρωματικά βότανα σε λάδι
- Διάλεξτε φρέσκα, υγιή μυρωδικά και αν θέλετε ψιλοκόψτε τα ή όχι. Εννοείται τα έχουμε πλύνει καλά!
- Αφήστε τα να στεγνώσουν και ξεχωρίστε τα κατά είδος, ή φτιάξτε ένα ματσάκι με διάφορα αγαπημένα σας μυρωδικά.
- Ριξτε τα βότανα σε θήκες για παγάκια μέχρι τα 2/3.
- Ρίξτε ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο πάνω από την κάθε θήκη με τα μυρωδικά.
- Καλύψτε με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα με προσοχή στην κατάψυξη.
- Βγάλτε τα παγωμένα λαδοπαγάκια και φυλάξτε τα σε σακουλάκια ή μικρές πλαστικές σακουλίτσες στην κατάψυξη.
- Μην ξεχάσετε να βάλετε μια ετικέτα με τι μυρωδικά έχει η κάθε σακουλίτσα με παγάκια!
via the Kitchn
Εντυπωσιάστηκα κι εγώ όταν τα είδα και έχω κάνει τα ...παγάκια μου αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμη. Έχω βάλει δυόσμο και βασιλικό, αλλά επειδή υπάρχουν ακόμη στη γλάστρα μου δεν χρησιμοποίησα "παγάκια"
ReplyDeleteΤι υπέροχη ιδέα!!
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλό Σ/Κ
Τι ωραία ιδέα Κατερινα ... κατάσχεται.
ReplyDeleteΦιλιά
fantastic!!!
ReplyDeleteKathy by anthomeli
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΕίναι τέλεια ιδέα! Μπορείς να μου δώσεις και tip και πως θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω??? Δεν είμαι και φοβερή στην κουζίνα αλλά λατρεύω τις φοβερές ιδέες!
ReplyDeleteΈχω στην κατάψυξη συνήθως άνιθο και μαϊντανό αλλά χωρίς λάδι! Καταπληκτική ιδέα! Θα τα κάνω όλα:)
ReplyDeleteAυτή είναι καταπληκτική ιδέα και πολυ βολική.
ReplyDeleteΜε πρόλαβες, το είχα βάλει κι εγώ στην άκρη για ανάρτηση το συγκεκριμένο..χιχι
Φιλιά :)
Πολυ καλές οι ιδέες ...σημειωθήκαν.
ReplyDeleteΦιλιά
@Dimitra
ReplyDeleteΔήμητρά μου, όπως βάζεις τα μυρωδικά σου σε κάθε συνταγή, έτσι αντί να ψιλοκόψεις τα φρέσκα θα βάζεις ένα δυο... λαδοπαγάκια! Για παράδειγμα, στο κοτόπουλο, αν το κάνεις με πατάτες στο φούρνο, μπορείς να ρίξεις έτοιμα λαδοπαγάκια με δεντρολίβανο ή με θυμάρι. Ή να έχεις μερικά έτοιμα με μίγμα πχ θυμάρι-δεντρολίβανο. Κάνε και σκέτα και μίγματα και αναλόγως πράτεις... και πειραματίζεσαι!
Αυτην την ιδέα την λατρεύω!!!
ReplyDeleteΤελεια ιδέα!!!
ReplyDeleteCongrats! To blog σου είναι απίθανο, χαίρομαι που σε βρήκα :)
ReplyDeleteΠολύ ενδιαφέρουσα ιδέα, ευχαριστώ που τη μυράστηκες! Ι'm following dear!
xxxFiC.
http://fashionicook.blogspot.com
φοβερη ιδεα!!!!!!!!!θα το κανω. κ αναρωτιομουν πως θα διατηρησω φρεσκο τ βασιλικο μ .
ReplyDelete