Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Tuesday, March 11, 2014

Soft and clear -- Ένα απλό, γοητευτικό διαμέρισμα

 Αυτό που έχω παρατηρήσει τόσα χρόνια που σερφάρω σε κτηματομεσιτικά της Σουηδίας ή της Δανίας  για παράδειγμα, είναι οτι τα σπίτια τους, αν εξαιρέσεις την εμμονή με το λευκό (ανάγκη για φως) είναι απλά και σίγουρα οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν ξοδέψει μια περιουσία για τα έπιπλα ή τα αντικείμενα. Βέβαια, σε αυτό βοηθάει πολύ το γεγονός οτι στο εξωτερικό τα flea markets είναι the place to be, είτε χτίζεις είτε ανακαινίζεις, και σίγουρα δεν είναι συνώνυμο της παλιατζούρας και του κιτς. Βρίσκεις μικρά και μεγάλα έργα τέχνης, αλλά σίγουρα σε τέτοιες αγορές βρίσκεις τα πάντα. Παρατηρώ λοιπόν, πέραν των ξύλινων δαπέδων που προσδίδουν μια άλλη χάρη και ζεστασιά στον χώρο, επιλέγουν φθηνά ράφια, απλές απλίκες, αρκετά do it yourself και γενικώς ότι δεν είναι χρηστικό και απαραίτητο δεν υπάρχει καν. Δε θυμάμαι δηλαδή να έχω δει φορτωμένο διαμέρισμα σε σκανδιναβικές χώρες.
Αυτό βοηθάει όχι μόνο στο φενγκ σούι, σίγουρα βοηθάει το μάτι που δεν πνίγεται σε αντικείμενα που μαζεύουν σκόνη και δημιουργούν την αίσθηση της ακαταστασίας. Τα απλά γήινα χρώματα, είναι ξεκούραστα και καθαρά και ένα απλό φωτιστικό με χρώμα, είναι αρκετό για να δημιουργήσει στυλ. Το less is more είναι συνώνυμο των σκανδιναβών και σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι το design και όλες οι τάσεις διακόσμησης, τουλάχιστον για την Ευρώπη, μας έρχονται από Δανία/ Σουηδία.

via Stadshem
 Keep it simple. That's the message. Simple, clean, and elegant.












3 comments:

  1. Έχω τρέλα με το Σκανδιναβικό στυλ ....Το διαμέρισμα είναι υπέροχο...

    ReplyDelete
  2. Με τρελαίνουν τα σπίτια τους καθώς και η αισθητική τους.
    Έχουν όμως και ένα τεράστιο πλεονέκτημα...τα περισσότερα απο τα σπίτια τους έχουν φοβερή διαρρύθμιση.

    ReplyDelete
  3. Εγώ θέλω να αναφέρω μόνο, ότι είναι σημαντικό ότι πολύ από αυτούς δεν μαγειρεύουν πολύ. Εχω δει διαμερίσματα εδώ στην Ολλανδία που φαίνονται πολύ όμορφα και μετά από λίγο καταλαβαίνεις ότι η κουζίνα είναι ωραία αν έχεις μόνο 4 μπαχαρικά και 6 πιάτα.

    γενικά είναι όμορφα, αλλά μπορούν να είναι λίγο απρόσωπα αν περάσεις λίγο χρόνο μέσα σε ένα από αυτά.

    το συγκεκριμένο που έχεις εδώ νομίζω ότι έχει μια ωραία ισορροπία.

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails