Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Thursday, November 8, 2012

A nursery made with love! Ένα... ιδιαίτερο παιδικό δωμάτιο




















































































Για πολύ καιρό σας μίλαγα για την μετακόμιση και το δωμάτιο του μικρού μου, που το ετοίμαζα μέχρι τελευταία στιγμή. Σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας, και ίσως να δώσω και κάποιες ιδέες σε νέες ''μανούλες to be''! Οπότε, στην κατηγορία ¨nursery/παιδικά δωμάτια¨ του Donkey, μπαίνει και το δωμάτιο του baby Donkey :)

Με δύο αποχρώσεις του μωβ/μπλε και γαλάζιου, αλλά και με πράσινες πινελιές εδώ και εκεί, με vintage παιχνίδια - πολλά απ΄αυτά δικά μου!- με φθηνά επιπλάκια άλλα άκρως χρηστικά, μπόλικα μαξιλάρια, και φωτάκια εδώ και εκεί (γιατί ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για τις νυχτερινές... βάρδιες), ετοίμασα το δωματιάκι του μικρούλη! 
Zara's home, Ikea, Stokke είναι κάποιες από τις μάρκες που χρησιμοποίησα για τις αγορές μου, όπως μπορείτε να διακρίνετε. 
Πολλά από τα απαραίτητα του μωρού, δεν τα αγόρασα, αλλά μου τα παραχώρησαν φίλοι και γνωστοί. Πιστεύω οτι στο θέμα ''μωρό'' καλό είναι να να δεχόμαστε κάθε βοήθεια, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αγαθά τα οποία κοστίζουν πολύ και θα τα χρησιμοποιήσετε πολύ λίγο (πχ αποστειρωτής, θήλαστρο, μπιμπερό, μάρσιπος, ρουχαλάκια κλπ κλπ). To babyfeat.gr  επίσης, είναι ένας ιστοχωρος που μπορείτε οι νεες μανούλες να επισκεφθείτε και να βρείτε τα απολύτως απαραίτητα, από κάποιες άλλες μαμάδες που πλέον δεν τα χρειάζονται :) 
Κανείς δεν θέλει να κάνει εκπτώσεις στο θέμα του μωρού του, αλλά επιπλάκια που σε ένα δυο χρόνια θα αλλάξουν, δεν υπάρχει λόγος να είναι ακριβά και προπαντώς... βαριά! Εμείς βάψαμε πράσινο το επιπλάκι μπάνιου του ΙΚΕΑ, και έτσι βάλαμε εκεί τα παιχνίδια του μικρού. Αργότερα θα μπουν εκεί παραμύθια και όταν το δωματιάκι αλλάξει, το έπιπλο του ΙΚΕΑ μπορεί να ξαναβαφτεί και να επιστρέψει στο μπάνιο! Φωτάκια, διακοσμητικά, κρεμαστρούλες κλπ, τα βρήκα σε διάφορα μαγαζιά με είδη δώρων πολύ πολύ φθηνά... Υπάρχουν πολύ ομορφα και οικονομικά πραγματάκια αν σκοπεύετε να φτιάξετε ένα δωματιάκι για το μικρό σας. Αλλά ακόμη κι αν δεν έχετε να διαθέσετε καθόλου χρήματα, βάλτε μπόλικη αγάπη και πολύ, πολύ χρώμα και χρησιμοποιήστε αντικείμενα που υπάρχουν ήδη στο χώρο.  Κυριολεκτικά, ζωγραφίστε το.  
Εύχομαι όλα τα μωράκια να έχουν ένα δωματιάκι φτιαγμένο με αγάπη και όλοι οι γονείς να μπορέσουν να προσφέρουν όλα όσα θέλουν στους μικρούς τους μπόμπιρες! Στο τέλος αυτού του ποστ, σας αφιερώνω ένα γλυκό βιντεάκι-τραγουδάκι, μήπως και αποσπάσω ένα σας χαμόγελο, γιατί οι μέρες που ζούμε μόνο χαμόγελο και χρωματάκια δεν έχουν...







This is our nursery. Donkey and the Carrot nursery. I prepared it with all of my love and i hope my little one will enjoy it and has a lot of fun in there! 
I have lots of  hanging  lights 'cause their soft and discreet and help a lot when you need to change diapers in the middle of the night! I also picked my favorite garland from Mimi Lou, because i was in love with that pattern a long time before i even got pregnant! I also bought lots of cushions and pillows, mostly from Zara's home, and of course from Ikea. Our cot is Stokke and i loooove it. 
A lot of the toys, are actually.... mine! That vintage, almost broken carousel is priceless...and still working!
The color on the walls are pale blue, pale purple and the green accessories are our favorite part. We adore our air balloon, and the little hanging house (basic light of the room).  
I hope and pray my little one to be happy in this room that i created for him. And i hope the very best for every baby in the world!













































:)

33 comments:

  1. Είναι πανέμορφο δωμάτιο και σίγουρα ο μικρούλης σου θα είναι πολύ ευτυχισμένος εκεί μέσα...
    Καλημέρα!

    ReplyDelete
  2. πανέμορφο μωρό μου μπράβο σας

    ReplyDelete
  3. Καλημέρα!Πολύ ωραία η δουλειά σου!!Μου αρέσει γιατί πάνω απ όλα είναι 'φωτεινή"!! Να είστε πάντα καλά να χαίρεστε το μωρό σας!! :))

    ReplyDelete
  4. Το δωμάτιο είναι υπέροχο! Ας είναι ο μικρούλης σου ευλογημένος, τυχερός κι ευτυχισμένος, κι ας το κοιμίζουν στο χώρο που του έφτιαξες τα πιο γλυκά όνειρα που θα τον ακολουθούν σε ολόκληρη τη ζωή του!
    Το δε βιντεάκι, μου έφτιαξε τη διάθεση και θα σιγομουρμουρίζω το ρυθμό του για όλη την υπόλοιπη μέρα!...
    Ευχαριστώ!

    :)

    ReplyDelete
  5. ειναι παρααα πολυ ομορφο!!!! εξαιρετικη δουλεια κανατε!!!! απλα πραγματα αλλα με λεπτομερειες που εκαναν τη διαφορα, αυτα τ μαξιλαρια μ εκλεψαν την καρδια!!!

    ReplyDelete
  6. Όμορφο και στολισμένο με χρώματα ζωντανά!
    Έχεις δίκιο στην όλη αισθητική σου, αλλά και στην λογική σου για την "επένδυση" σε δωμάτιο. Μετά τα 2 μην πω και νωρίτερα, τα μωρουδίστικα "φεύγουν" και έρχονται τα παιδικά, όπου σίγουρα θα μείνουν για περισσότερο καιρό. Εμείς την καρεκλίτσα στο παιδικό μέγεθος την έχουμε "κατά-πολαύσει" μιας και την μετακινούσε ο ίδιος όπου ήθελε να την πάει, από την μέρα που του την αγόρασα :-)))

    Με υγεία πάνω απ' όλα!

    ReplyDelete
  7. Πανέμορφο! Πολύ όμορφα όλα τα στοιχεία! Ιδιαίτερα μου άρεσαν τα μαξιλάρια, το καρουζέλ, η τετράγωνη κρεμάστρα!
    Να το χαίρεστε όλη μέρα! Και όλη νύχτα; Όχι καλύτερα να κοιμάται!
    Kathy by anthomeli

    ReplyDelete
  8. Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από εσένα :)
    Είναι πανέμορφο!! Όμορφα χρώματα και φανταστικές πινελιές παντού!
    Μπράβο σας..!!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  9. Τι χαρούμενο δωμάτιο φτιάξατε για τον μικρούλη σας!
    Τόσο φωτεινό και γεμάτο χρώματα και ερεθίσματα! Νομίζω θα είναι το αγαπημένο σας δωμάτιο σε ολόκληρο το σπίτι ε;;;
    Φιλιά πολλά Κατερίνα μου!

    ReplyDelete
  10. Πω πω είναι τέλειο!! Και μ'αρέσουν πολύ και τα χρώματα που διαλέξατε, όχι ροζ-γαλάζια συνηθισμένα!
    Είμαι κι εγώ σε μια φάση που αρχίζω να σκέφτομαι πώς θα φτιάξω το δωμάτιο του ανθρωπακίου που περιμένουμε και μου έδωσες ωραίες ιδέες! Ευχαριστώ!!!
    Να σας ζήσει και πάλι!!!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  11. Πολύ όμορφο το δωμάτιο!!! Να είναι καλά ο μικρούλης σου, γερός και τυχερός!!!

    ReplyDelete
  12. Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!

    @Crazy Tourist,
    ..ότι χρειαστείς και μπορώ να βοηθήσω είμαι στη διάθεσή σου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ πολύ πολύ!! :)

      Τρελοτουρίστρια

      Delete
  13. Είναι φτιαγμένο με τόση αγάπη το δωμάτιο, που το καταλαβαίνει κανείς με τη πρώτη ματιά! Η ζωή του μικρού σας να είναι αρμονική και χαρούμενη, σαν το δωμάτιο που του ετοιμάσατε!

    ReplyDelete
  14. Είναι απλά υπέροχο!!! Τόσο απλό και συγχρόνως τόσο ξεχωριστό. Ειδικά οι λεπτομέρεις που κάνουν τη διαφορά. Τα φωτάκια, το αερόστατο, το πράσινο επιπλάκι από το ΙΚΕΑ...το κατάλαβα αμέσως γιατί το λατρεύω!
    Έχεις απόλυτο δίκιο στο να δεχόμαστε αντικείμενα από γνωστούς και φίλους που μπορούν να μας διαθέσουν εφόσον δεν χρειάζονται πλέον. Το δωμάτιο του baby Donkey είναι όπως ακριβώς φανταζόμουν ότι θα το φτιάχνατε.
    υ.Γ. καλά, τα δικά σου vintage παιχνίδια πως τα κράτησες τόσα χρόνια? μπράβο στην γιαγιά Donkey λοιπόν!

    ReplyDelete
  15. ειναι εξαιρετικο,χαρουμενο και πολυχρωμο!ειμαι σιγουρη θα το λατρεψει ο μικρουλης!υπομονη με τα ξενυχτια ,θα ερθουν καλυτερες μερες!

    ReplyDelete
  16. Γειά σου Donkey!
    Συγχαριτήρια για το δωμάτιο. Είναι καταπληκτικό. Και το βιντεάκι πραγματικά αστείο. Να σας ζήσει ο μικρούλης!

    ReplyDelete
  17. Μπράβο καταπληκτικό δωμάτιο!
    Απλό, λιτό, απέριττο και χαρούμενο!
    Να έχετε πανέμορφες στιγμές εκεί μέσα!

    ReplyDelete
  18. Πανέμορφο!
    Εύχομαι να είναι ευλογημένο το αγοράκι σου να το χαίρεσαι!

    ReplyDelete
  19. Δεν υπάρχει καλύτερο! Πριν ξεκινήσω να διαβάζω την ανάρτησή σου, πίστευα πως επρόκειτο για εικόνες από κάποιο περιοδικό/ από το internet.... Πραγματικά το αποτέλεσμα είναι παραμυθένιο!

    ReplyDelete
  20. Απλά πανέμορφο... γλυκό και καραμελένιο... Έτσι να είναι και η ζωή του...

    ReplyDelete
  21. Πολυ χαριτωμενο, ευχομαι να εχει απιστευτους υπνους!
    Καλες βαρδιες lol :)

    ReplyDelete
  22. Ε καλά ..τι άλλο θα έφτιαχνες από ένα τέλειο δωμάτιο για τον μικρό σου.
    Φανταστικό! Φωτεινό, ζεστό, γλυκό, με υπέροχα αντικείμενα που το κάνουν ξεχωριστό. Μ άρεσαν πολύ τα μαξιλάρια στην καρέκλα και το καρουσέλ.
    Να είσαστε καλά

    Φιλιά

    ReplyDelete
  23. Πολύ όμορφο το δωμάτιο, χρώματα και σχέδια παντού!! Τι λεπτομέρειες!Ο γιος θα είναι περήφανος!
    Να σου ζήσει!:)

    ReplyDelete
  24. Γεια σου Κατερίνα! Διαβάζω καιρό το blog σου, και συμφωνώ απόλυτα με το γούστο σου και τις ιδέες σου περί διακόσμησης-το μόνο πρόβλημά μου πάντα είναι όχι τι να διαλέξω αλλά που να το βρω για να το αγοράσω και με τι τιμές.

    Αυτό τον καιρό απασχολούμαι με τη διακόσμηση του δωματίου της μπέμπας μου και έχω φάει τον κόσμο να βρω μια γορλάντα σαν κι αυτή που έχεις στις φωτογραφίες-έχω μπει σε όλα τα site που ξέρω, έχω δει όλα τα diy, μέχρι και felt balls προσπάθησα να φτιάξω με παταγώδη αποτυχία....σε παρακαλώ λυπήσου με και δώσε μου μια ιδέα σχετικά με το που θα μπορέσω να τις βρω...ευχαριστώ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γεια σου καλή μου! Ποια γιρλάντα εννοείς; τα φωτάκια ή το στίκερ; Το στίκερ, το είχα πρωτοδεί και πρωτοαναρτήσει στο Donkey από site του εξωτερικού, αλλά το ελληνικό site babyglitter.gr τα φέρνει οπότε μπορείς να παραγγείλεις όποιο σου αρέσει. Όσο για τα λαμπάκια, είναι από κλωστές φτιαγμένα, τα είχα παρει πριν χρόνια στην Κρήτη, αλλά πουλάνε μικροπωλητές και στο μοναστηράκι. Τσιμπημένες τιμές βέβαια στο Μοναστηράκι, αλλα θα βρεις. Ελπίζω να σε βοήθησα!

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Εννοούσα τα χρωματιστά λαμπάκια-μπαλίτσες. Προσπάθησα να τα φτιάξω μόνη μου αλλά...γελάσαμε όλοι ολόψυχα! Φεύγω λοιπόν το Σ/Κ για Μοναστηράκι!
      Το στίκερ το βρήκα και σε ένα άλλο site: http://www.pop-line.fr/fr/de-35-a-45-/3039-mimi-lou-frise-adhesive-cirque.html με παρόμοιες τιμές.
      Ευχαριστώ πολύ πολύ, να χαίρεσαι τον μπέμπη σου!!
      Βάνια

      Delete
  25. Γεια σου Κατερίνα! Ψάχνοντας ιδέες για το δωμάτιο του δικού μας μικρού έπεσα πάνω στο post σου. Πολύ ωραίος ο χώρος που έφτιαξες! Θα ήθελα να σε ρωτήσω από πού είναι τα μαξιλάρια που έχεις πάνω στην πολυθρόνα ΙΚΕΑ. Ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  26. Γεια σου Κατερίνα! Ψάχνω και γω ιδέες για το δωμάτιο του δικού μας μικρού κ έπεσα πάνω στο post σου. Πάρα πολύ ωραίος ο χώρος που έφτιαξες! Ήθελα να σε ρωτήσω από πού είναι τα μαξιλάρια που έχεις πάνω στην πολυθρόνα ΙΚΕΑ. Ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου! Είναι από το Zara Home. Εχει και ωραία σεντονάκια όπως ίσως να ξέρεις! Φιλιά!

      Delete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails