Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Monday, May 9, 2011

THAI MASSAGE!THE PERFECT GIFT IDEA! ΤΑΥΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΜΑΣΑΖ!




 






























Have you ever had the experience of a massage? If yes, then you know the feeling after the end of the session... You are somewhere in Zen land, seeing all things clearly. Your body is free of any blocked energy and the mind is balanced and totally calm. I haven't met Alexander Stavrinos yet, the Thai massage master here in Athens, but i will, as soon as possible. If you ever have the opportunity take the chance and give your self a gift. Something that you will love and your body will thank you for that. Also, this is an excellent idea for a gift, to someone you really care about. Who wouldn't love a massage session???


Όταν έκλεισα τα 30 ήμουν ''μουδιασμένη'' ψυχολογικά, καθώς φρίκαρα με την ιδέα ότι "μεγάλωσα, κομμένα τα αστεία, πρέπει να αρχίσω να παίρνω τον εαυτό μου και τη ζωή μου στα σοβαρά..."
Σίγουρα πολλοί και πολλές από εσάς, έχετε νιώσει αυτό το ''μούδιασμα'' που περιγράφω. Συνοδεύεται από ταχυπαλμίες, αρνητικές σκέψεις, άγχος και στρες και συνήθως... λάθος επιλογές σε κάθε τομέα. Ευτυχώς, είχα επαφή με αυτά που ένιωθα, οπότε την ημέρα των γενεθλίων μου αποφάσισα να μου κάνω δώρο... ένα μασάζ. Δεν είχα ποτέ ξανά στο παρελθόν αντίστοιχη εμπειρία από κάποιον επαγγελματία. Βέβαια, το μασάζ που επέλεξα να μου κάνω δώρο, ήταν καθαρά χαλαρωτικό, παρόλα αυτά το ευχαριστήθηκα και πιο πολύ την ιδέα οτι κάνω κάτι για μένα. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζεις και να προσέχεις τον εαυτό σου, όπως ίσως φροντίζεις και προσέχεις αυτούς που αγαπάς. Είναι λοιπόν το τέλειο δώρο για σένα, άλλα και για όσους νοιάζεσαι.

Τον Αλέξανδρο Σταυρινό, δεν τον έχω γνωρίσει ακόμα από κοντά. Τον νιώθω όμως φίλο μου, παρόλο που η φιλία μας είναι ακόμη διαδικτιακή (facebook). Είναι ένας πολύ γλυκός, ευγενικός άνθρωπος, με χιούμορ, άποψη και καλή διάθεση! 
 Ο Αλέξανδρος είναι master του Ταϋλανδέζικου μασάζ. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις γυρίσω από τους αγώνες, στο τέλος του μήνα! Και για να γνωρίσουμε λίγο τί εστί Ταϋλανδέζικο μασάζ, σκέφτηκα να του πάρω μια...  μίνι συνέντευξη, για να μάθουμε λίγο καλύτερα πως μπορούμε... να ζούμε καλύτερα.







Πείτε μου λίγα λόγια για σας. Πώς και ασχοληθήκατε με το μασάζ και γιατί επιλέξατε από όλα τα είδη το Ταϋλανδέζικο μασάζ;Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, έδειξα ενδιαφέρον για τα «εσωτερικά» και πνευματικά θέματα της ζωής από τα χρόνια της εφηβείας.
Έχω ταξιδέψει πολύ στην Αφρική και την Ασία και πάντα έδειχνα ενδιαφέρον για τις θεραπευτικές παραδόσεις και τεχνικές των λαών αυτών. Μετά από κάποια χρόνια εργασιακής αναζήτησης σε διάφορους τομείς αποφάσισα να αλλάξω τον τρόπο ζωής μου ακολουθώντας ένα πιο πνευματικό μονοπάτι. Υποφέροντας από αυχενικό σύνδρομο θεώρησα πως μια εναλλακτική προσέγγιση θα βοηθούσε. Έτσι ανακάλυψα ότι το Παραδοσιακό Ταϋλανδέζικο Μασάζ ή Τάι Γιόγκα Μασάζ που δεν αποτελεί μόνο μια βαθιά και δυνατή θεραπευτική μέθοδο αλλά και ένα πνευματικό μονοπάτι. Ένιωσα πως ο ρόλος μου ήταν να μοιραστώ αυτή μου τη γνώση με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ. Όπως και πολλοι αλλοι που ασχολουνται με τις εναλλακτικες/ συμπληρωματικες θεραπείες ήμουν πρώτα θεραπευομενος όπως είπα. Η αρχική επιλογή θα έλεγα ότι ηταν «τυχαία». Το τυχαία σε εισαγωγικά γιατί πλέον πιστεύω ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Επέλεξα να εντρυφήσω σε αυτήν την τέχνη γιατί θεωρώ ότι είναι η πιο βαθιά και πιο ολοκληρωμένη. Το ταυλανδέζικο μασάζ είναι πολυεπίπεδης δράσης. Δρα και στο σωματικό και στο συναισθηματικό αλλά και στο ψυχικό επίπεδο.


Τι ακριβώς είναι το Ταϋλανδέζικο μασάζ, ποια τα πλεονεκτήματά του και που ακριβώς διαφοροποιείται από τα άλλα είδη μασάζ; Το Ταϋλανδέζικο μασάζ είναι μια (ας μου επιτραπεί η λεξη) «σωματοθεραπεία»  που θυμίζει περισσότερο μια συνεδρία παθητικής γιόγκα παρά μάλαξη με την κλασσική της έννοια. Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί το σώμα του σαν μοχλό για να επιτύχει πιέσεις και διατάσεις που θα ωφελήσουν το δέκτη. Όπως ανέφερα και προηγουμένως το βασικό του πλεονέκτημα είναι η πολυεπίπεδη δράση του. Για αυτό το λόγο άλλωστε είναι και τόσο βαθύ σαν θεραπεία. Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας υπάρχει έντονη συναισθηματική αποφόρτιση. Εδώ έρχεται και στο προσκήνιο και η σχέση του με τη γιόγκα. Η ρίζα της λέξης γιόγκα σημαίνει ένωση. Στην προκειμένη περίπτωση είναι η ένωση των διαφόρων επιπέδων της ανθρώπινης ύπαρξης (σωματικό, συναισθηματικό, ψυχικό και πνευματικό).

Μπορεί ο καθένας να το κάνει;
Αν η ερώτηση αφορά στους δέκτες, η απάντηση είναι ναι. Οι μόνες αντενδείξεις είναι η οστεοπόρωση και οι βαριές κακώσεις της σπονδυλικής στήλης. Κάτι που ένας πολύ έμπειρος θεραπευτής μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και σε αυτό. Αν η ερώτηση αφορά στους θεραπευτές ο μόνος περιορισμός είναι η ευλιγισία του θεραπευτή, κάτι που και αυτό αντιμετωπίζεται.

Μπορεί εκτός από χαλαρωτικό, να είναι και θεραπευτικό;
Καθώς δρα σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μας θα ελεγα ότι είναι κατ'  εξοχήν θεραπευτικό. Η μάλλον για να είμαι πιο σωστός λειτουργεί σε επίπεδο πρόληψης παρά πολύ κάλα. Ο σκοπός μιας συνεδρίας είναι να ξεμπλοκάρει τη ροή της ενέργειάς μας. Όταν η ροή αυτή είναι ανεμπόδιστη, έχουμε σαν αποτέλεσμα καλή υγεία. Φυσικά λειτουργεί και σαν θεραπευτικό μέσο, αλλά πάντα η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!


Χρειάζεται να είναι κάποιος ευλύγιστος ή γυμνασμένος για να το κάνει;

Όχι. Η κάθε συνεδρία προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε δέκτη.

Πόση ώρα διαρκεί μια συνεδρία;
Προσωπικά (όπως και πολλοί άλλοι θεραπευτές) δεν μου αρέσει να δουλεύω με το ρολόι. Ακούω τις ανάγκες του δέκτη και πορεύομαι με αυτές. Μου έχει τύχει να κάνω συνεδρίες των 3 ακόμα και 3,5 ωρών. Δεν είναι όμως αυτό το σύνηθες. Μια τυπική συνεδρία διαρκεί 90-120 λεπτά.

Ακούγεται λίγο ρηχό αλλά… υπάρχουν και τεχνικές στο συγκεκριμένο είδος μασάζ κατά της κυτταρίτιδας;
Το καλύτερο μασάζ κατά της κυτταρίτιδας γίνεται στο στόμα! Εννοώ, αστειευόμενος, ότι έχει να κάνει βασικά με το τι τροφές καταναλώνουμε. Το Ταϋλανδέζικο μασάζ έχει πολύ αποτοξινωτικό χαρακτήρα, οπότε σε κάποιο μικρό βαθμό βοηθά.

Πολλοί έχουν ταυτίσει το μασάζ με την πολυτέλεια. Είναι όντως μια εμπειρία που απευθύνεται κυρίως σε άτομα με οικονομική επιφάνεια;
Δυστυχώς αυτή είναι η αντίληψη που επικρατεί στη Δύση. Σε καμιά περίπτωση δεν απευθύνεται μόνο σε ένα κομμάτι του πληθυσμού. Αυτές είναι παραδοσιακές τεχνικές των χωρών της Ανατολής. Είναι κομμάτι της παραδοσιακής Ταϋλανδέζικης ιατρικής. Θεωρώ ότι είναι στην κρίση του καθενός να επιλέξει να ξοδέψει τα χρήματά του σε κάτι που θα ωφελήσει την υγεία του ή να επιλέξει να τα κάνει κάτι άλλο.

Τέλος, πείτε μου κάτι που πιστεύετε ότι αγνοεί ο πολύς κόσμος ή που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί τους.
Θεωρώ ότι αν είχαμε κατανοήσει (ως κοινωνία) τα ωφέλη του μασάζ, θα μας ήταν πολύ πιο εύκολο να κάνουμε ένα τέτοιο δώρο στον εαυτό μας. Επίσης κάτι που δικαιολογημένα αγνοεί ο πολύς κόσμος είναι ότι το Ταϋλανδέζικο μασάζ, έχοντας ρίζες από την Ινδία και όντας άρρηκτα συνδεδεμένο με τους βουδιστές μοναχούς τελείται στο κλίμα της καλωσύνης, της προσφοράς και της αγάπης! Αυτά είναι επίσης στοιχεία που το κάνουν μοναδική εμπειρία και τεχνική.



Traditional Τhai massage studio (Athens)
Πλαστηρα 28, Νεα Σμυρνη

τηλ. 2109350411 6972864927



2 comments:

  1. Hi Phoebes! Πολύ ωραίο το θέμα σου σήμερα! Φανταστικό! Έχω κάνει thai και είναι πολύ καλό, όχι όμως με την έννοια του μασαζ, της μάλαξης, του ζουπίγματος... Το thai γίνεται μόνο στο πάτωμα, είναι stretching-τράβηγμα/τέντωμα ακριβώς όπως βλέπετε στις φώτος, και ο μασερ σε κάνει να βλέπεις το σώμα σου από όλες τις μεριές μιας και ανακαλύπτεις πόση ευλυγισία έχεις χωρίς να το ξέρεις! Συστήνω! Φιλάκια!

    ReplyDelete
  2. Hello !! Τo onoma toy maser ???

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails