Αν ενδιαφέρεστε για την συνταγή ή για λεπτομέρειες για να φτιάξετε μια αντίστοιχη τούρτα Πέπα (ή και καλύτερη από την δική μου μιας και ο χρόνος που είχα ήταν ελάχιστος), αφήστε μου ένα comment και θα σας απαντήσω άμεσα ¨)
This is my sons' Pepa pig cake for his 2nd birthday! I didn't use any cutters, it is all handmade as you can see. The inside, is a chocolate cake made from 3 cups flour, 1 tsp baking soda, 1 tsp baking powder, 2 cups brown sugar, 1/2 cup cocoa powder, 2 cups water, 1/2 tsp salt, 1 vanilline and 1 cup margarine.
You just mix the dry ingredients together and you beat in a hand mixer the sugar with the margarine and the water.
Then you fold the dry ingredients into the mix of margarine/sugar/water. You pour the mixture into a non stick cake pan and you bake about an hour or less at 170 C degrees, until a knife comes out from the hot cake, clean and clear.
Let your cake cool completely and then cover with different colors of fondant. The way to do that is the next post here on Donkey.
Κορυφαία η τούρτα!!!
ReplyDeleteΕίμαι σίγουρη πως ήταν και εξίσου γευστική.
Να τον χαίρεστε,
με υγεία!
Να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις! Η τούρτα είναι υπέροχη!
ReplyDeleteI can't believe your little one is already two! Happy Birthday little man! I love the piggy birthday cake you made him and I'm sure he loved it too. Those little pigs are just adorable. Hope you are all well. Many hugs and kisses!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά! Απλά θέλω να επισημάνω ότι η μαργαρίνη, εκτός του ότι από μόνη της είναι επιβλαβής τροφή, δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις αλλεργίας στα γαλακτοκομικά.
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ φίλη. Ναι γνωρίζω περί μαργαρίνης, αλλα η συγκεκριμένη δεν έχει ίχνη, και φυσικά έχει σημασία και η συχνότητα με την οποια καταλώνεται ένα Junk ας πούμε τρόφιμο.
DeleteΥπέροχη!! Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν αν είχες χρόνο! Να τον χαίρεστε :-)
ReplyDeleteΥπέροχη η τούρτα δες! Χρόνια πολλά!
ReplyDeleteΧρόνια Πολλά, να τον χαίρεστε!
ReplyDeleteΝα τα εκατοστήσει, με υγεία και πολλά χαμόγελα, και να τον χαίρεστε!!!
ReplyDeleteΠολύ όμορφη η τούρτα σας!!!
Φιλάκια
ειναι τελειαααααααα!!! εχω και γω τρελλαμε την πεπα κι ας ειμαι ολοκληρη γουρουνα! χαχαχα!!!
ReplyDeleteNα τα εκατοστήσει ο μικρούλης σας
ReplyDeleteΝα είναι γερός κι ευτυχισμένος
Τέλεια η τούρτα. Μπράβο !!!! Αν είχες πιο πολύ χρόνο τί άλλο θα έκανες κοριτσάκι????? :)
Τα χρώματα ωραία.. και οι φιγούρες πολύ πολύ καλές.
Να είσαι καλά να του φτιάχνεις πάντα τις τούρτες του.
Φιλιά
Να τον χαίρεσαι!
ReplyDeleteΤρομερη τουρτίτσα!
Καλό μας ξημέρωμα!
Πολύ όμορφη! Να τον χαίρεσαι και του χρόνου!
ReplyDeleteΣας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας! Να είστε καλά!
ReplyDeleteΧίλια χρόνια να ζήσει ο μικρός και χίλια καλά να τρώει στη ζωή του!
ReplyDeleteΝα είστε καλά για τα επόμενα χίλια γεννέθλιά του!!!
Φιλιά πολλά!
Καλά.............Ξέχασα να πω RESPECT για την τούρτα!!!
ReplyDeleteΑλλά στο είπα και στο φέις!!
Ξανά φιλιά!
Δηλαδή αν είχε χρόνο τι θα έκανες; χιχι! Χρόνια του πολλά! Να τον χαίρεστε και πάντα χαρές στο σπιτικό σας. Κάλη
ReplyDeleteΠότε ήσουν έγκυος, πότε γέννησες, πότε τον βάπτισες και πότε πήγε 2 καλέ;;;;
ReplyDeleteΝα σας ζήσει ο λεβέντης σας και να είναι πάντα γελαστός, τυχερός και φυσικά γερός!!!!
Η τούρτα χρωματιστή και υπέροχη!!!!
Χρόνια πολλά,λοιπόν!! Μπράβο για την τούρτα! Αυτή η Πέππα κάνει θραύση, βρε παιδί μου!
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια!!!Είναι καταπληκτικη!!Θέλω να μάθω πως την έκανες εχει γενέθλια ο γιος μου κ του αρεσει πολύ η πέπα
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ! Για την συνταγή αναφέρω στο ποστ. Τα υπόλοιπα, είναι στο χέρι... Δηλαδή. Εφτιαξα ενα στρογγυλό κεικ και ενα πολύ πιο μικρό με τσέρκι στρογγυλό για το ''βουνό''. Επειδή εμείς δεν τρώμε γαλακτοκομικά δεν κάλυψα το κέικ με σαντιγύ ή βουτυρόκρεμα όπως απαιτείται, για να κολλήσει πάνω η ζαχαρόπαστα. Αντ αυτού, απλώς άπλωσα σαν σεντόνι την ζαχαρόπαστα πάνω και την πίεσα στην βάση του κέικ για να σταθεροποιηθεί. Αγόρασα ζαχαροπαστα λευκή και διάφορα χρώματα, έκοψα σε κομμάτια μεγέθους ανάλογα με το πόσο χρώμα χρειαζομαι περισσότερο (πχ μεγαλο κομμάτι για το μπλε, πιο μικρό για το κόκκινο κλπ). Ανακάτεψα σε κάθε κομμάτι (που φύλαγα σε σακουλάκι πολυμπαγ ερμητικά κλειστο για να μην ξεραθεί) μερικές σταγόνες απο το κάθε χρώμα και δούλεψα στο χέρι (μκε γαντι) σαν πλαστελίνη να ομογενοποιηθεί το χρώμα. Μετά άνοιξα την ζαχαρόπαστα με πλάστη σαν φύλλο και επειδή δεν είχα κουπάτ, έκοψα με το χέρι τις φιγούρες. Μπορείς να ζωγραφίσεις σε ένα χαρτόνι την οικογένεια και να χρησιμοποιήσεις την κάθε φιγούρα για να κόψεις πιο γρήγορα. ΔΗλαδή να βάλεις μια χαρτονένια φιγούρα της Πεπα πάνω στο φύλλο ζαχαρόπαστας και με μυτερό μαχαίρι να κόψεις το περιγραμμα. Οι φιγούρες απαιτούν το φύλλο να έχει παχος για να στεκονται. Εγώ τις ''ακουμπησα'' με την πλάτη στο κέικ. Φρόντισα μεταξύ κέικ και φιγούρων να υπάρχει μια συνδετική μπαλίτσα από ζαχαρόπαστα σαν μπλού τακ ας πούμε. Για να κολλήσεις ζαχαρόπαστα με ζαχαρόπαστα, αρκούν μερικές σταγόνες νερό στην μια επιφάνεια και την πιέζεις ελαφρώς στην επιφάνεια που θες να κολλήσει. Αφήνεις μετά να στεγνώσει έντελώς, έτσι θα σκληρήνει. Αν η ζαχαρόπαστα που θες να πλάσεις σου στεγνώσει, με ένα πινελάκι βουτηγμένο σε ΛΙΓΟ νέρο μπορεις να την ξαναπλάσεις. Αν εχει πεσει παραπανίσιο νερό, με λίγη ζάχαρη αχνη το βοηθάς να επανέλθει. Για τα μάτια, έβαλα μπαλίτσες απο λευκή ζαχαρόπαστα. Χρησιμοποίησα και πενάκι, στυλό δηλαδή ειδικό βρώσιμο, για να ζωγραφίσω τις φατσούλες. Για το δέντρο, χρησιμοποίησα στον κορμό ξυλάκι από σουβλάκι και ζαχαρόπαστα για να το καλύψω. Δεν ξέρω αν σε βοήθησα, ότι άλλο θες πες μου να σου στείλω αναλυτικά! Να τον χαίρεσαι!
Delete