Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Friday, November 22, 2013

House tour -- Αληθινά σπίτια

Το σκέφτηκα αρκετά για τον τίτλο αυτού του πόστ. ''Αληθινά σπίτια''. Δηλαδή τα άλλα τι είναι ψεύτικα; Όχι. Αυτό είναι που με τρελαίνει. Είναι αληθινά, τα ζούνε, ζούνε άνθρωποι μέσα, δεν είναι για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης. Τσ τσ τσ.... Πόσο ζηλεύω αυτές τις μονοκατοικίες με τους τουβλινους τοίχους και τα ταβάνια που φτάνουν στον Θεό. Και τα παλιά παραδοσιακά σπίτια μας έτσι ήταν, πριν γεμίσουν με την κακογουστιά του '60 ή ακόμη χειρότερα του '80. Πολυκατοικίες με πράσινη τέντα, πλαστικό στο πάτωμα αντί για ξύλο, πατζούρια στο καφέ αηδί, και γενικότερα χώροι, χωλάκια, εσοχές προεξοχές, κακοφτιαγμένα διαμερίσματα που το φενγκ σούι ή απλώς η απλότητα πηδάει απ΄το παράθυρο. Τα παλιά αρχοντικά μας, οι παλιές μονοκατοικίες και τα παραδοσιακά μας σπίτια γενικώς, όποιο και αν ήταν το στυλ ανάλογα με την περιοχή της χώρας, ήταν ένα ποίημα. Είχαν αισθητική. Και κάπως έτσι, σε πιάνει μανία με τα ξενόφερτα, γιατί απλώς είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να βρεις ακόμα τέτοια σπίτια.

Μπορώ να γράφω για ώρες. Ας σταματήσω, καταλάβατε.
Α, ναι. Στη Σουηδία είναι σε περίπτωση που αναρωτιέστε.

I think the most incredible thing about this home is the entrance. It is amazing. A m a z i n g.











 via Hus&Hem

5 comments:

  1. πρόκειται πράγματι για "αληθινά" σπίτια! Ζωντανά θα έλεγα εγώ.
    Κανείς δεν μας υποχρεώνει να ζούμε σε σπίτια - βιτρίνες με κλειδωμένα σαλόνια και στην καλύτερη περίπτωση καλύμματα και ριχτάρια για να "μη χαλάσουν" τα έπιπλα. Κανείς εκτός από τη ... νοοτροπία μας! Το σπίτι πρέπει να ζει μαζί μας, αλλιώς είμαστε δέσμιοί του. Υπέροχες φωτογραφίες!
    Όλγα

    ReplyDelete
  2. πως μ αρέσουν αυτα τα σπίτια!!! γενικα ειμαι του παραδσιακου, δεν λεω καλο και το νεο ντιζαιν αι τα εξτριμ διακοσμητικά αλλα για μενα δεν κάνουν.... εγω θελω τετοια σπιτάκια!!!

    ReplyDelete
  3. το άσχημο είναι οτι ακόμα και τώρα γκρεμίζονται όμορφες ανθρώπινες μονοκατοικίες για να πάρουν την θέση τους κακόγουστες πολυκατοικίες γιατί η ασχήμια δεν σταμάτησε το ΄80 (δυστυχώς). το σουηδικό σπιτάκι είναι όντως Τρέλα και ο τίτλος σου του ταιριάζει γάντι!

    ReplyDelete
  4. Απλά τέλεια! Συμφωνώ απολύτως για την κακογουστιά που έπληξε τα ελληνικά σπίτια εκείνη την εποχή! Εμένα, μου έχει κολλήσει περισσότερο εκείνο το πράσινο-λαδί "αηδί", όπως λες κι εσύ! Αχ!

    ReplyDelete
  5. Νομίζω ότι στην Ελλάδα, και κυρίως στην Αθήνα, καταφέραμε να καταστρέψουμε την ομορφιά που σε άλλες χώρες χαίρονται να διατηρούν... Γιατί για τον Έλληνα ήταν πολύ εύκολο να θυσιάσει την όμορφη μονοκατοικία των γονιών του, αν κάποιος του έταζε μια τριώροφη, γκρίζα, καταθλιπτική και άσχημη πολυκατοικία... Τόσο απλά!
    Οι εικόνες που μας δείχνεις είναι τόσο όμορφες! Υπέροχα σπίτια!

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails