Κανελάδα από την Κω!
Από την εκπομπή Μπουκιά και Συχώριο του Ηλία Μαμαλάκη1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
3 φυλλαράκια μοσχολούλουδου αρμπαρόριζας
2 ξυλάκια κανέλας
2,3 γαρύφαλλα
1 κ.γλυκού κόκκινη χρωστική για ζαχαροπλαστική
Σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, τα ξυλάκια της κανέλας,τα γαρύφαλλα την αρμπαρόριζα. Προσθέτετε το νερό περίπου 2,5 ποτήρια.
Βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και αρχίζετε ν ανακατεύετε.Αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά περίπου, και προσθέτουμε το χρώμα. Ανακατεύετε καλά και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε σε μπουκάλια στο ψυγείο. Πίνεται σαν αναψυκτικό.
Cinnamon drink from Kos Island!
From Elias Mamalakis TV show
1 kgr sugar
3 glass of water
3 petals apple geranium
2 cinnamon sticks
2or 3 cloves
1 teaspoon red food coloring
In a medium non stick pot, add sugar, cinnamon sticks, cloves and apple geranium petals. Add water (2-3 glass of water) . Boil for at least 10 minutes, stir all the time. Add the food coloring. Stir well and remove from the heat. Let it cool and then pour the liquid into bottles. Keep refrigerated like common refreshments.
Καλημέρα και καλό μήνα.
ReplyDeleteΤα φυλλαράκια μοσχολούλουδου αρμπαρόριζας που τα βρίσκουμε?
Ευχαριστώ
Στη λαϊκή θα βρεις μυρωδικά και βότανα. Λέγεται και μοσχομολόχα ή λουκουμόχορτο.
ReplyDelete''Το πελαργόνιο είναι γνωστό και ως αρμπαρόριζα ή γεράνιο. Δεν πρέπει όμως να συγχέεται με άλλα καλλωπιστικά φυτά που φέρουν το όνομα γεράνια. Στην Ελλάδα μπορεί να καλλιεργηθεί ως υπαίθρια πολυετής καλλιέργεια μόνο σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες της Πελοποννήσου και των νησιών. Τα μαλακά της φύλλα χρησιμοποιούνται για τον αρωματισμό γλυκών του κουταλιού ιδιαίτερα του κυδωνιού και των λουκουμιών (λέγεται και λουκουμόχορτο). Το αιθέριο έλαιο του πελαργόνιου χρησιμοποιείται κυρίως στη ζαχαροπλαστική, την αρωματοποιία και την ποτοποιία.''
Ελπίζω να βοήθησα :)