Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Tuesday, May 11, 2010

Cinnamon drink from Kos Island! Κανελάδα απο την Κω!

Κανελάδα από την Κω!
Από την εκπομπή Μπουκιά και Συχώριο του Ηλία Μαμαλάκη

1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
3 φυλλαράκια μοσχολούλουδου αρμπαρόριζας
2 ξυλάκια κανέλας
2,3 γαρύφαλλα
1 κ.γλυκού κόκκινη χρωστική για ζαχαροπλαστική

Σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, τα ξυλάκια της κανέλας,τα γαρύφαλλα την αρμπαρόριζα. Προσθέτετε το νερό περίπου 2,5 ποτήρια.
Βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και αρχίζετε ν ανακατεύετε.Αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά περίπου, και προσθέτουμε το χρώμα. Ανακατεύετε καλά και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε σε μπουκάλια στο ψυγείο. Πίνεται σαν αναψυκτικό.



Cinnamon drink from Kos Island!
From Elias Mamalakis TV show

1 kgr sugar
3 glass of water
3 petals apple geranium
2 cinnamon sticks
2or 3 cloves
1 teaspoon red food coloring

In a medium non stick pot, add sugar, cinnamon sticks, cloves and apple geranium petals. Add water (2-3 glass of water) . Boil for at least 10 minutes, stir all the time. Add the food coloring. Stir well and remove from the heat. Let it cool and then pour the liquid into bottles. Keep refrigerated like common refreshments.

2 comments:

  1. Καλημέρα και καλό μήνα.
    Τα φυλλαράκια μοσχολούλουδου αρμπαρόριζας που τα βρίσκουμε?

    Ευχαριστώ

    ReplyDelete
  2. Στη λαϊκή θα βρεις μυρωδικά και βότανα. Λέγεται και μοσχομολόχα ή λουκουμόχορτο.

    ''Το πελαργόνιο είναι γνωστό και ως αρμπαρόριζα ή γεράνιο. Δεν πρέπει όμως να συγχέεται με άλλα καλλωπιστικά φυτά που φέρουν το όνομα γεράνια. Στην Ελλάδα μπορεί να καλλιεργηθεί ως υπαίθρια πολυετής καλλιέργεια μόνο σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες της Πελοποννήσου και των νησιών. Τα μαλακά της φύλλα χρησιμοποιούνται για τον αρωματισμό γλυκών του κουταλιού ιδιαίτερα του κυδωνιού και των λουκουμιών (λέγεται και λουκουμόχορτο). Το αιθέριο έλαιο του πελαργόνιου χρησιμοποιείται κυρίως στη ζαχαροπλαστική, την αρωματοποιία και την ποτοποιία.''

    Ελπίζω να βοήθησα :)

    ReplyDelete

ShareThis

Related Posts with Thumbnails