Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Monday, February 29, 2016

Tuesday, February 16, 2016

A roof Apartment in Copenhagen -- Ένα ρετιρέ στην Κοπενχάγη

Από τα λίγα σπίτια στη Δανία που δεν επιλέγουν τον αποχρωματισμό, το μπεζ και το λευκό της κρέμας. Με άβαφτα δοκάρια στο ταβάνι (συνήθως είναι όλα λευκά). Με pantone επιλογές παλέτας, με βασικά έντονα χρώματα.  
Ένα ωραίο διαμέρισμα με ωραίους ανθρώπους.
via 









Sunday, February 14, 2016

Almond biscotti recipe // Μπισκότα αμυγδάλου















































Τον τελευταίο καιρό τρώω. Παρατρώω θα έλεγα. Έχω κόψει το κάπνισμα και αυτό έχει συμβάλλει πολύ στο θέμα ''τρώω σαν να μην υπάρχει αύριο''. Πραγματικά, αν δεν υπήρχε αύριο, θα έφευγα χορτάτη παιδιά. Πιο χορτάτη, πεθαίνεις (πιο χοντρή δεν υπήρξα ποτέ).

Κάπως έτσι, μέσα στις λιγούρες και τους πειρασμούς, μαγείρευα επικές χορτόπιτες, γιουβέτσια μελωμένα, εκπληκτικά ψάρια (ναι ψάρια, ποιος θα μου το 'λεγε!) φούρνου με σταφίδες και πράσα, κέικ αφράτα και μπισκότα τραγανά γεμάτα θερμίδες!

Το συγκεκριμένο biscotti, είναι σε όλους γνωστό και από το κλασσικό του σχήμα. Προσωπικά, καβούρδισα τα ασπρισμένα αμύγδαλα, γιατί το καβούρδισμα στους ξηρούς καρπούς το λατρεύω. Γενικώς την γεύση του καμένου λατρεύω, αλλά στην προκειμένη δεν τα έκαψα εννοείται.
Τα άφησα να πλημμυρίσουν την κουζίνα με αρώματα και μόλις πήραν χρώμα τα  έβγαλα από τον φούρνο.
Συνήθως τα χοντροκόβουν ή χρησιμοποιούν αμύγδαλο φιλε. Εγώ τα έκανα σκόνη (σχεδόν) γιατί έχω και μικρό παιδί... Κατά τα άλλα, αυτό το μπισκότο, είναι πολύ εύκολο να το φτιάξεις. Γελοία εύκολο. Απλώς πρέπει όταν φτιάξεις τα δυο ''φρατζολάκια'' (φαντάσου σχήμα αδύνατης φρατζόλας) μπισκότου, να τα ψήσεις 30 λεπτά, να τα βγάλεις από τον φούρνο, να τα αφήσεις 10 λεπτάκια να κρυώσουν λίγο και μετά με πριονωτό μακρύ μαχαίρι να τα κόψεις σε ισοπαχή φετάκια. Απλώνεις φετάκια στην λαδόκολλα και ψήνεις άλλο ένα τέταρτο. Τα γυρνάς, ξαναψήνεις δέκα λεπτά και τέλος.
Το ψήσιμο δηλαδή είναι όλο το θέμα τους. Τίποτα άλλο.
Σας υπογράφω δε θα μείνει ψίχουλο. Είναι εκπληκτικά.

















































Συνταγή προσαρμοσμένη από Joy of baking 

200γρ ασπρισμένα αμύγδαλα
Απλωνετε σε λαδόκολα τα αμύγδαλα και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Τα βγάζετε, τα αφήνετε λίγα λεπτά και τα χτυπάτε στο μούλτι σε σκόνη ή στο γουδί για πιο χοντροκομμένα.
3 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού vanilla extract
μισό κουταλάκι του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλου
1/3 κούπας ηλιέλαιο 
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
μια πρέζα αλάτι


Χτυπάτε με την σειρά που είναι γραμμένα σε μίξερ:

Χτυπάτε  τα αυγά με την ζάχαρη, την βανίλια και το πικραμύγδαλο.
Ρίχνετε κατόπιν το ηλιέλαιο.
Χαμηλώνετε ή σβήνετε εντελώς το μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι, το μπεικιν και το αλάτι.
Ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα σκόνη.
Πλάθετε δυο αδύνατα φρατζολάκια. Τα βάζετε στην λαδόκολλα και τα ψήνετε για μισή ώρα στους 150 βαθμούς κελσίου (η ζύμη είναι κολλώδης, προβλέπεται αν και πλάθεται δύσκολα. Προσπαθήστε να μην βάλετε παραπάνω αλεύρι για να μείνουν τραγανά).

Βγάζετε από φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά.
Κόβετε φετάκια με πριονωτό μαχαίρι και τα ξαπλώνετε σε λαδόκολλα.
Ξαναψήνετε για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Τα αναποδογυρίζετε και τα ψήνετε και απο την άλλη πλευρά, άλλα 15 λεπτά.
Έτοιμα. Τα βγάζετε και τα απλώνετε σε σχάρα να κρυώσουν.

Υπερτέλεια με εσπρεσσάκι, τσαγάκι, ή κατευθείαν ξέρετε... ορφανά. Από το ταψί, στην κατανάλωση! Κρατάνε τραγανά σχεδόν ένα μήνα. Αν τα βάλετε σε αλουμινένιο δοχείο για μπισκότα. Αλλά σιγά μην κρατήσουν έναν μήνα! Θα έχουν καταναλωθεί σε 3-4 μέρες το πολύ!




This almond biscotti is amazing. Cranchy. Nutty. Airy. Delicious. Oh, and most importantly, easy to make. Ok, you have to double bake it, so there is a small amount of waiting in between but nothing difficult. I ate a whole platter in two days. So yes, the most negative thing about these cookies biscuits is that they are addictive. SO f@ck@ng addictive!

Almond Biscotti recipe

Original Recipe by Joy of Baking / slightly changed by Donkey and the Carrot

1 cup whole almonds (blanched (skins off)
3 large eggs
1 teaspoonpure vanilla extract
1/2 teaspoon pure almond extract
2 and a half cups  all-purpose flour
3/4 cup sunflower oil 
3/4 cup granulated white sugar
1 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt

With blue colour are the ingredients i added or changed. The whole process remains the same, so continue reading here 



photo credits by Donkey and the Carrot


ShareThis

Related Posts with Thumbnails