Recipe for happiness



Everybody needs a carrot to go one step beyond

Doesn't matter if you eat it or not. As long as the eyes are focused on the carrot, you may go one step forward. And that's always enough!

This is a blog, about all the small pleasures in life.. and the greatest of all; Food!

Interesting recipes from Greece and all over the world, amazing deco ideas, inspiring art, fabulous trends, cute handmade stuff, dreamy destinations, a clever line, a funny thought...

Anything that makes me go... wow! and makes me smile, can be... my carrot.

After all, happiness is a piece of cake!
A carrot cake!

Take a bite!

Tuesday, August 31, 2010

Beautiful things by beautiful people... Όμορφα blogs! Ιδέες διακόσμησης για να ανανεώσετε το σπίτι σας!

Πολύ πολύ όμορφα... blogs! Πολύ πολύ όμορφα πραγματάκια!
Some Blogs to love!


Δείτε ένα χειροποίητο παπλωματάκι!!! 
An adorable mini quilt by Vreni  and many more at Oops! Lah























Το blog της είναι σούπερ... φοβερές φωτογραφίες;
Amazing photos and style by Nadine and Herz-Allerliebst






































Καλά τέλεια η καρέκλα;;;
What a chair! And so many ideas by Melly Shabby Homestyles
Λευκό παντού!
Great deco tips and furniture by a beach cottage
Όμορφο σημείο...
Great spot by Lilla Blanca



































Απίθανο μαξιλάρι...
Loved that French letter pillow cover from French Larkspur

Έχω πάθει ένα κάτι τώρα... Θέλω να ανακαινίσω όλο το σπίτι!!!

GOING TO THE FAIR... ΕΝΑ POST ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

Sunday, after i saw once again FRIENDS on TV, i decided to go out. We decided, L.and me, to go for a walk by the sea.  It was a nice afternoon, we had some coffee, we ate at T.G.I Friday's, and then we just... walked across the Marine bay. 

 Την Κυριακή παραμονή του Αγίου Αλεξάνδρου, πήγαμε μια βόλτα στην Μαρίνα Φλοίσβου... Πολύ όμορφα τα έχουν όλα εκεί... Τα ροζ σπιτάκια, τα μεγάλα σκαφάκια, τα αμέτρητα παιδάκια να κάνουν κούνιες... Μ' αρέσει η θέα απο εκεί... Βλέπεις Καστέλα και η Καστέλα μου θυμίζει την Καβάλα... το μόνο που λείπει είναι το κάστρο της Καβάλας και οι άνθρωποι που έκαναν την Καβάλα τόσο μοναδική...
The night came, but the people just stayed there watching at the lights on the sea...
Μέχρι να πιούμε καφέ και να φάμε κάτι νύχτωσε... Ωραία φωτίζουν τα νερά το βράδυ...
''Βγαίνει ο κόσμος!'' Κάθε φορά η ίδια διαπίστωση. Οτι όλοι βγαίνουν έξω εκτός από εμένα.
We wanted to visit the Fair, because St. Alexander day was coming... So... on our way to the Fair i saw this lovely couple, two night swimmers taking pictures... They looked so in love...!

Πηγαίνοντας προς την Αγ. Αλεξάνδρου για το πανηγύρι, είδα αυτό το ζευγάρι... Τους ζήλεψα τόσο πολύ... Φαίνονταν πολύ ερωτευμένοι...Δείτε με τι άνεση ποζάρει η κυρία για τον κύριο! Τους τράβηξα πολλές φωτογραφίες. Αυτή παρόλο που είναι κουνημένη, μ'άρεσε. Γιατί αυτοί οι δυο μου φάνηκαν πολύ ισορροπημένοι...
The weather was so hot... everybody was sweating, and the crowd at the Fair was huge... I was feeling a bit uncomfortable cause i don't like places with crowds... makes me feel dizzy... (although i am looking forward to going to U2 concert in 4 days!!!)

      H ζέστη δεν είχε προηγούμενο... και δεν την αντέχω με τίποτα! Ο κόσμος που είχε πάει στο πανηγύρι ήταν άνευ προηγουμένου...  Προσπαθώ να περάσω απέναντι... Αυτό το φανάρι στην Ποσειδώνος πρέπει να ανάβει για τους πεζούς κάθε δύο ώρες. Δεν εξηγείται διαφορετικά...

So... here i am... wearing the striped blouse... trying to cross the road to the Fair...
Οκ... πολλοί είχαμε την ίδια ιδέα. Πέρσι δεν είχε τόσο λαό... Φέτος με την ''κρίση'' ο κόσμος προσπαθεί να ψωνίσει από όπου μπορεί.
WOW!!! The crisis in Greece made Fairs so popular....

Το αγαπημένο μου θέμα στα πανηγύρια... Το μαλλί της γριάς, τα γλειφιτζούρια κοκκοράκια, οι λουκουμάδες, οι χαλβάδες και φυσικά... τα σουβλάκια... Α! Ναι... και το καλαμπόκι!

 Ok! My favorite part ... The street food! Donuts with honey or chocolate! 
Baked corn!!! Τι μωρωδιά το ψημμένο καλαμπόκι!
   


































..with much salt!!!! Βαλτε αλάτι! Μη το λυπάστε! Ούτε εμένα!



































Or... Greek souvlaki! Gyros, pitta... etc etc...! Now we are talking!!!!
Με τόση ζέστη και τόσο συνωστισμό άντε να φας σουβλάκι...

H κυρία της παραπάνω φωτογραφίας ήταν φοβερή...! Είχε πέσει πάνω στον πάγκο με τα μπιζού και τα φόραγε όλα... Μάλιστα έψαχνε γρήγορα, μη τυχόν και της πάρουν αυτά που είχε σταμπάρει! Μου φάνηκε πολύ σούπερ το γεγονός οτι σε αυτή την ηλικία την ενδιαφέρει ακόμη η εμφάνισή της... Εν αντιθέσει με εμένα που με έχω εγκαταλείψει από καιρό...

The old lady on the picture above, was searching for faux bijoux.. She is wearing 2 bracelets at the same time but still not satisfied... I loved that lady!!! It was so cute of her that she is still trying to be stylish! Of course on the other side you could find silver jeweleries... whatever works for anyone...


Το τέλος της περιφοράς της εικόνας...

A man from Pakistan, is trying to sell a toy that makes bubbles... it was so surreal in the middle of the ceremony...

Ένας Πακιστανός πουλάει αυτά τα μαραφέτια με τις μπουρμπουλήθρες... Όλα έδειχναν ξαφνικά σαν screen saver...!
It was an interesting Sunday afternoon... not something special, but a quiet walk amongst the crowd... At least that's how it was for me...
 


































The summer was over for me, when i went back to work... Now, the sea brings me down. 
But the blues suit me like a glove...



































Πάει και αυτή η Κυριακή....

Saturday, August 28, 2010

THE BEST LEMON MERINGUE PIE! ΑΠΙΘΑΝΗ ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ!
























Where do i start? It was love at first sight...

This lemon pie is... a seduction!  The taste of it? Amazing...
Easy to make, fresh, lemonicious, delicious!!!  
I have one more lemon pie/tart recipe in Donkey's Blog, also delicious (totally French!), but this one although you could say it's a classic easy recipe, it turned out a good surprise!  I have a thing with this one!

Η συγκεκριμένη λεμονόπιτα, ή τάρτα λεμονιού για την ακρίβεια, είναι απο αυτά τα γλυκά που όταν τα τρως, δεν έχεις τύψεις... Όχι οτι είναι light... Αλλά γιατί είναι κόλαση! Και σε τέτοιες περιπτώσεις, θα ήταν αμαρτία να μην το φας... Απίθανη! 
Χωρίς τύψεις λοιπόν κάθε μπουκιά, γιατί το αξίζει! 

Από γεύση σκίζει (ναι, είναι όπως ακριβώς το φαντάζεστε και λίγο καλύτερη... δροσερή, λεμονάτη αλλά όχι ξυνή, και με ελαφριά, ισορροπημένη γεύση...) Η ζύμη της, είναι ουδέτερη γευστικά, ελάχιστα γλυκιά, ενώ η κρέμα λεμονιού δίνει ρέστα... Όσο για την μαρέγκα, απλώς καλμάρει το λεμόνι, αλλά ακόμη κι αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείσετε μαρέγκα... τρώγεται το ίδιο ευχάριστα... μετα μανίας θα έλεγα....

Η συνταγή ακολουθεί τα κλασσικά βήματα σε σχέση με τα βασικά υλικά... Φτιάχνεται γρήγορα, θέλει λίγο υπομονή στο ζυμάρι και πολύ υπομονή να περιμένετε να κρυώσει το ζυμάρι και η κρέμα λεμονιού... άντε και λίγη ακόμα υπομονή μέχρι να παγώσει στο ψυγείο! Μπορείτε να διαλέξετε πάντως γιατί και η άλλη λεμονόπιτα που είχα αναρτήσει στο παρελθόν είναι εξίσου υπέροχη... Εγώ έχω μια αδυναμία σε αυτήν εδώ τώρα!














































































































LEMON MERINGUE PIE recipe
1 cup=250ml

For thicker crust and more lemony taste, try this option of the recipe.


for the Pastry
1+1/2 cup plain flour (if you want your crust to be thicker, add more flour/half a cup)
180g butter (or 140gr if you want your pie more light)
1 egg yolk
3 teaspoons icing sugar
2 tbs water ( to get an elastic dough)

for the lemon curd
1/2 cup cornflour
1/2 cup lemon juice (if you want your curd more lemony, add a bit more lemon juice)
1 + 1/4 cup water
1 cup of caster sugar
2 tsp grated lemon rind
60g unsalted butter
3 egg yolks

For the meringue:
3 egg whites
1/2 cup of caster sugar

METHOD

Dough preparation  

In large bowl mix flour with icing sugar. Add butter, and work it with your hands (it will be crumbled). Add one egg yolk, and start kneading. Add water, make an elastic dough. When it's ready, wrap it with a cellophane and put it in the refrigerator for 45 min or more. 

While waiting prepare the lemon curd  

Put a non stick sauce pot in low temperature. Add the caster sugar. Add the cornflour, water, the lemon juice and the lemon grated rind. Stir non stop. In a few minutes, it will start getting thicker and thicker. Don't stop stirring! When it's thick like heavy cream, take it off heat and add butter. Stir well to melt it. Then, add 3 egg yolks and stir really fast to create a thick yellow colored curd. Let it cool completely.

Back to the dough

Sprinkle some flour and put over the dough. Use a rolling pin to create a good round pastry sheet. Lay it over a buttered pan or a silicone baking surface for tarts. Lay over the pastry a greaseproof paper (same way you lay the pastry) and on top of it some rice to prevent rising. Put in preheated oven in 200 degrees and bake it for 10 min. Take it off heat and throw away the greaseproof paper with the rice. Bake again now, for 10 more min to get a golden crust. Take it off heat again, let it cool completely.

Prepare the Meringue

Beat together eggs with caster sugar until you have a good Meringue that stands.

Put the lemon curd over your crust, and then add the meringue. Bake the meringue lemon pie in preheated oven (190 degrees) for 5 min until meringue turns a bit brown on the top. Put it in the refrigerator (and wait at least 45 min before you cut it!).

* You can make the dough the previous day, and keep it in the refrigerator.                                                                            
 
Τάρτα Λεμονιού με μαρέγκα

 Άν έχετε κούπα των 250 ml χρησιμοποιήστε την για μονάδα μέτρησης.

* Εάν το ζυμάρι σας έχει βγει πολύ κολλώδες, προσθέστε αλεύρι.  
* Για πιο χοντρή ζύμη και πιο λεμονάτη γεύση δειτε και αυτή τη συνταγή.

Για τη ζύμη  
1 + μισή κούπα ή 225 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. ζάχαρη άχνη
180 γρ ανάλατο βούτυρο (αν το θέλετε πιο light βάλτε 140 γρ)
1 κρόκος αυγού
2 κ.σ. νερό (με το μάτι, λίγο, για να γίνει ελαστική η ζύμη)

Για την κρέμα λεμονιού 

μισή κούπα ή 70 γρ κορν φλαουρ
μία κούπα ζάχαρη ή 230γρ χτυπημένη στο μούλτι για να γίνει πιο λεπτή και να λιώνει καλύτερα (αλλά όχι άχνη)
μισή κούπα (περιπου125 ml) χυμός λεμονιού (φρέσκος)
1+1/4 της κούπας νερό (περίπου 3ΟΟ γρ)
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
3 κρόκοι αυγού
60γρ ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

Για την μαρέγκα

ασπράδια απο 3 αυγά
μισή κούπα (115 γρ) ζάχαρη (χτυπημένη στο μούλτι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, την άχνη, το βούτυρο και το πλάθουμε λίγο. Θα γίνει σαν τρίμματα. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να πλάθουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό για να το δουλεύουμε καλύτερα. Το τυλίγουμε με σελοφάν και το βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Όσο περιμένουμε φτιάχνουμε την κρέμα λεμονιού. 

Σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το κορν φλάουρ και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε διαρκώς. Σιγά σιγά αρχίζει να σχηματίζεται σαν ζελες. Δεν σταματάμε να το ανακατεύουμε. Όταν έχει πήξει πολύ, κατεβάζουμε απο την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει... και ρίχνουμε το αυγό. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ! Όταν έχει ομογενοποιηθεί και έχει γίνει λείο το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. 

Βγάζουμε το ζυμάρι απο το ψυγείο, αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και το απλώνουμε με τα χέρια. Μετά με τον πλάστη, το ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλο περίπου 30 εκατοστών και οχι πααααρα πολυ λεπτό. Νορμάλ όσο είναι της τάρτας. Εγώ χρησιμοποίησα ταψάκι 26 εκ. Βουτυρώνουμε λοιπόν ένα ταψάκι ή χρησιμοποιούμε φόρμα σιλικόνης για ταρτες. Το βάζουμε με προσοχή στο ταψάκι και το αφήνουμε να περισσέψει γύρω απο το χύλος. Βαζουμε πάνω απο το ζυμάρι λαδόκολα (όπως ακριβώς τοποθετήσαμε και το ζυμάρι) και την εφαρμόζουμε καλά πάνω στο ζυμάρι μας να παρει το σχήμα του ταψιού ή της σιλικόνης μας. Απο πάνω ρίχνουμε λίγο ρύζι (ή φασόλια, φακές ό,τι έχετε) να πάει σε όλη τη βάση και με το βάρος του να κρατάει την ζύμη κάτω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάζουμε το ζυμάρι, πετάμε τη λαδόκολλα με το ρύζι και ξαναψήνουμε για 10 ακόμα λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.  

Φτιάχνουμε μαρέγκα χτυπώντας μαζί τα ασπράδια απο τα αυγά και σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα.

Ρίχνουμε την κρέμα λεμονιού πάνω απο τη ζύμη μας και απλώνουμε να πάει παντού. Απο πάνω ρίχνουμε την μαρέγκα και απλώνουμε και αυτήν παντού. Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 5 λεπτά, να πάρει χρώμα η μαρέγκα. Αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο. Περιμένουμε τουλάχιστον 45 λεπτά πριν φάμε το πρώτο μας... δροσερό κομμάτι! 

* Τη ζύμη μπορούμε να την ετοιμάσουμε απο την προηγούμενη μέρα,διατηρώντας την στο ψυγείο.
Δείτε χρώμα...! Να το φας με το κουτάλι!!!
Look at this color!!!

Friday, August 27, 2010

Philip Bloom... Respect.

You MUST VISIT the official site!!!


Salton Sea Beach from Philip Bloom on Vimeo.

Thursday, August 26, 2010

STICKY LEMON AND HONEY CHICKEN! HEAVENLY TASTE!!! ΘΕΪΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ, ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ, ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ!


Oh Mr Gordon Ramsay you shouldn't...!

My oh my... this recipe is unbelievable... thank God i ran into Greedy Gourmet!

 It's almost 2 a.m. and i still have the taste of these incredible chicken wings in my mouth...
I made this recipe using just chicken wings (same size, so same cooking time for every piece!) and instead of cherry vinegar i used balsamic vinegar (which was an option, a good option!). I also made mash potatoes to serve with... The result was...a heavenly taste!

STICKY LEMON & HONEY CHICKEN RECIPE
by Gordon Ramsay via Greedy Gourmet

8 large chicken drumsticks, or more if they are small
sea salt and black pepper
45ml (3 tbsp) olive oil1 head of garlic, halved horizontally
few thyme sprigs
splash of sherry vinegar
30ml (2 tbsp) dark soy sauce
45ml (3 tbsp) honey
1 lemon, finely sliced

Season the chicken with salt and pepper and heat the olive oil in a large sauté pan. Brown the chicken pieces (in batches if necessary) over high heat with the garlic and thyme for 2-3 minutes on each side until golden brown. Return all the chicken to the pan, add the sherry vinegar and bubble until reduced by half. Drizzle over the soy sauce and honey and shake the pan to mix. Pour in a good splash of hot water and add the lemon slices. Let the liquid bubble and reduce down until syrupy, which will take about 10 minutes or so. By not the chicken should be cooked through. Transfer the chicken to a platter and serve immediately.

Ω κύριε Gordon Ramsay... μας κακομαθαίνετε!!!

Αυτή την υπέροχη συνταγή την βρήκα μέσα απο το Greedy Gourmet και είναι του γλυκούλη ξανθούλη Άγγλου σεφ Gordon Ramsay, που τον απολαμβάνουμε τα απογεύματα στην εκπομπή ''Εφιάλτης στην Κουζίνα΄΄...

Την έφτιαξα λοιπόν, χρησιμοποιώντας φτερούγες κοτόπουλου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτι μέρος απο το κοτόπουλο θέλετε, ή και ένα ολόκληρο κοτόπουλο σε κομμάτια, αλλά καλό θα είναι να είναι ίδιο μέγεθος, αλλά και απο το ίδιο μέρος του κοτόπουλου. Σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι πιο ασφαλές, αφού όλα τα κομμάτια ψήνονται ομοιόμορφα) και χρησιμοποίησα βαλσαμικό ξύδι αντί για sherry vinegar. Ήταν μια εκδοχή της συνταγής που προτίμησα, αφού λατρεύω το μπαλσάμικο! Ό,τι και να πω είναι λίγο... η γεύση είναι ΘΕΪΚΗ!!! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με την πρώτη ευκαιρία! Απλώς να προσέχετε μη σας ''πιάσει'' το κοτόπουλο, αφού η σάλτσα του είναι σιροπιαστή και κολλώδης. Να το γυρνάτε συχνά και να το σερβίρετε αμέσως μόλις το κατεβάσετε απο την φωτιά. Εγώ για συνοδευτικό έφτιαξα έναν κλασσικό πουρέ!


Κοτόπουλο με θυμάρι, μπαλσάμικο, λεμόνι και μέλι
απο τον Gordon Ramsay μέσω του Greedy Gourmet

8 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου, (ή περισσότερα αν είναι μικρά)
αλάτι και πιπέρι
45ml (3 κ.σ.) ελαιόλαδο (η και παραπάνω για να μη σας κολλήσει...) και ένα κεφάλι σκόρδο, ολόκληρο, κομμένο οριζόντια 
λίγο θυμάρι
λίγο μπαλσάμικο ή sherry vinegar
30ml (2 κ.σ.) σκούρα σόγια σος
45ml (3 κ.σ.) μέλι
1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φετούλες

Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι .Τσιγαρίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά, να ροδίσουν (2-3 λεπτά) από όλες τις μεριές, μαζί με το κεφάλι σκόρδο (η κομμένη πλευρά κάτω) και το θυμάρι.  Προσθέστε το ξύδι και αφήστε το να βράσει λίγο και να εξατμιστεί στο μισό (5 λεπτά... περίπου). Ρίξτε τη σόγια σος και το μέλι και ανακινείστε το τηγάνι να πάει παντού. Ρίξτε μια κούπα ζεστό νερό (να πάει παντού, οχι να τα καλύψει αλλα να μπορούν να βράσουν) και προσθέστε τις φέτες λεμονιού. Αφήστε το να βράσει και να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά, οπότε αν το κοτόπουλο δεν έχει γίνει εσωτερικά επαναλάβατε με νερό, και αφήστε το να εξατμιστεί μέχρι να γίνουν τα κοτόπουλα. Η σάλτσα θα είναι πηχτή και κολλώδης, φροντίστε να μην σας στεγνώσουν όσο τα ψήνετε! Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρετε αμέσως με ψητά λαχανικά, πατάτες τηγανητές ή πουρέ! 
  • Εγώ μετά το τσιγάρισμα και το ξύδι, χαμήλωσα λίγο τη φωτιά για να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και μέσα. Μετά συνέχισα κανονικά.
Το αποτέλεσμα ήταν αυτό! Παίζαμε και λίγο με μια νέα φωτογραφική μηχανή...!
Για την ακρίβεια ο Λ. έπαιζε όσο εγώ μαγείρευα! (και έτρωγα συγχρόνως!!!)

Πάντα στον πουρέ προσθέτω τριμμένο μοσχοκάρυδο... ιδιοτροπίες; Μπορεί...

.... μου έχουν μείνει κάτι μπουτάκια στο ψυγείο... Ψήνομαι να τα ξαναφτιάξω αύριο! 
Και μια τάρτα λεμονιού ίσως...

ΟΧΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΡΩΩ!!! Δοκιμάζω.... :)

Monday, August 23, 2010

VIRTUAL MAKEOVER. ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ SITE!


H Έρση ήρθε ενθουσιασμένη στη δουλειά... Είχε περάσει ένα σαββατοκύριακο με το TAAZ! Και μιας και είναι κοκέτα εκ γενετής, βρήκε το απόλυτο εργαλείο ομορφιάς: Ένα site όπου μπορείς φορτώνοντας τη φωτογραφία σου, να αλλάξεις make up (διαλέγεις ανάμεσα σε χιλιάδες αποχρώσεις, μέχρι και τόνο κονσίλερ!) μαλλιά, χρώμα μαλλιών κλπ κλπ! Είχα δει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, αλλά αυτό είναι η πιο βελτιωμένη έκδοση ever! Δοκιμάστε το πριν πάτε κομμωτήριο και μην αγοράσετε σκιές πριν... τις δοκιμάσετε  on line!
Σας γλυτώνει κόπο και χρήμα!



Ersi, is one of my friends and one of the most stylish girls i know... So she came today at work so excited  about the PERFECT SITE she spend all her weekend with! It's the TAAZ your tool for a virtual makeover! So...Be your own hairstylist and makeup artist. Upload your photo and try true-to-life makeup - eyeshadow, mascara, lipstick... Try new hairstyles to complement your face shape - easily change hair color. Do it, check it... then try it in real life! How cool is this!

Thursday, August 19, 2010

Spaghetti with tuna and garlic recipe! Σπαγγέτι με τόνο και σκόρδο!




Σπαγγέτι με τόνο και σκόρδο

Αυτή είναι η σπεσιαλιτέ του φίλου μου... Μου τη μαγείρεψε πάλι σήμερα το απόγευμα μόλις γύρισα απο τη δουλειά!!! Πολύ πολύ νόστιμη, γρήγορη και εύκολη! 

Για 2 (πολυ πεινασμενους τύπους...!)

 Μισό πακέτο μακαρόνια
3 κονσέρβες τόνου σε νερό ( 1=160 γρ.)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
λεμονοπίπερο (υπάρχει μίγμα αποξηραμμένου λεμονιού με πιπερι. Αν δεν έχετε μπορείτε να προσθέσετε κοινό πιπέρι, ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι)
λίγο αλάτι
Μια κούπα ελαιόλαδο για τσιγάρισμα
Παρμεζάνα τριμμένη

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, όπως συνηθίζουμε. Ταυτοχρόνως, ετοιμάζουμε τον τόνο.
Σουρώνουμε τους τόνους απο το νερό. Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ή γουόκ, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Περνάμε το κρεμμύδι απο το μούλτι ή το ψιλοκόβουμε και το τσιγαρίζουμε. Αλατίζουμε ελαφρώς. Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτούλες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και χωρίς να μας μαυρίσει το σκόρδο. Προσθέτουμε τον τόνο (που τον έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας) και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Βαζουμε λεμονοπίπερο, λίγο αλάτι ακόμα, και μόλις ο τόνος πάρει λίγο χρώμα το αφαιρούμε απο τη φωτιά.

Βάζουμε μερίδες μακαρόνια, απο πάνω τον τόνο και προσθέτουμε μπόλικη παρμεζάνα τριμμένη. Έτοιμο.


* Όσο τσιγαρίζετε τον τόνο, πιθανών να χρειαστεί να προσθέσετε ελαιόλαδο.
** Προσοχή με το αλάτι, είτε φάτε τη μακαρονάδα με παρμεζάνα ή όχι. Δοκιμάζετε και προσθέτετε κατα βούληση.


Spaghetti with tuna and garlic

My boyfriend made this recipe (his recipe/specialite!) for me this afternoon. It's delicious and super easy!!! You should try it!!!

Serves 2 (really hungry people!)

Ingredients

Half pack of spaghetti
 3 regular canned tuna in water ( 1 can =160 gr.)
1 big red onion, minced
2 garlic cloves, finely sliced
Lemonpepper (Mix of dried lemon and pepper. Instead, use common pepper)
Salt to taste
1 cup olive oil
Grated Parmesan

METHOD

Boil spaghetti in salted boiling water the way you use to.

Rinse tuna from can water. Add olive oil, in a non stick pan or wok, in high temperature. Saute onion, and add a bit of salt. Add garlic slices, stir well and fast.Fry until garlic is soft and onion a bit crunchy. Add tuna and brake any big pieces with a spatula. Stir all the time, till tuna get a bit brown. Add lemonpepper, some more salt, stir one more time and take it off heat.   Place spaghetti on a plate, add tuna mixture on top and a lot of grated Parmesan.

* White saute tuna, you might need to add some more olive oil.
** Careful with the salt either you use Parmesan cheese or not. Better taste an add till you are satisfied.

LIVER WITH HERBS AND WINE SAUCE recipe! Συκώτι με αρωματικά και γλυκό κρασί!

photo and recipe by FUNKY COOK

Το blog της  Εύας είναι υπέροχο! Κάθε φορά και με καινούργιες συνταγές που σου τρέχουν τα σάλια! Πολλές φορές είχα πάρει διάφορες συνταγές της προσπαθώντας να τις φτιάξω ή να τις μεταφράσω και να τις παραθέσω στο Donkey... Κάθε φορά, κάτι πήγαινε στραβά! Όχι δεν μπορούσα να φορτώσω τις φωτογραφίες, όχι δεν είχα προλάβει να μεταφράσω όλο το κείμενο... και όλα έμεναν μισά.. στο edit! Σήμερα όμως, παρά το φόρτο δουλειάς, αυτό το συκώτι... κάτι μου έκανε... Καταρχήν μου έκανε η συνταγή: Συκώτι με αρωματικά και γλυκό κρασί... Μμμμ...!!! Λατρεύω το συκώτι, αλλά συνήθως εγώ το μαγειρεύω στο φούρνο, με διάφορους τρόπους αλλά πάντα με πολλά πολλά υγρά, προσέχοντας να μην μου γίνει πουθενά τραγανό και σκληρό. Αλλά βλέποντας την φωτό, ένιωσα οτι ήταν αυτό που λέμε... λιώμα... τόσο μαλακό όσο ακριβώς το θέλω. Κάνω λάθος Εύα; Το αποκλείω!


LIVER WITH HERBS  AND WINE SAUCE
by Funky Cook

A dish perfect for two, with a bottle of wine... (or two)!

Ingredients

500 gr beef live
2 medium red onions, sliced
1 tbls honey
1 tsp corn flour
1 tsp dried thyme
1/2 tsp dried rosemary
Olive Oil
Salt
Pepper


For the marinade

1 cup semi sweet red wine
Juice of one orange
1 small piece of fresh rosemary
6-7 pepper granules


Method

Rinse liver and cut in medium pieces. Prepare marinade by mixing wine and orange juice in a bowl. Add liver, pepper granules and fresh rosemary. Put marinade covered in the refrigirator for 3 hours.
Strain the liver from marinade, keep marinade for later.
In a a large bowl mix dry rosemary, thyme, salt and pepper. Add olive oil on a large non stick frying pan, sprinkle liver with dry herbs mixture, fry liver both sides, till it's soft and juicy inside, and not too crispy outside.
When liver is done, take it off heat, keep it warm. In the same oil we fried liver, low the temperature abd saute the onions. Add the marinade, the honey, some thyme and some fresh rosemary. Add salt and pepper to taste, and a bit of water. Mix corn flour with a cup of water. After 10 min, pour into the onions, the mixture of corn flour. Stir to make a thick sauce for about 2 min. Then, add the liver pieces, stir for 2 more min, take off heat and serve it while is still hot. With basmati rice is the perfect dish!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails